8 Mart Ehliyet Sınavı Giriş Yerleri Sorgusu (MEB 2014)

8 Mart Ehliyet Sınavı Giriş Yerleri Sorgusu (MEB 2014)

EĞİTİM Haberleri

8 Mart Ehliyet Sınavı Giriş Yerlerine bu adresten ulaşabilirsiniz. 8 Marttaki ehliyet sınavı saat 11:00'de başlayacak. Sınav yerleri için tıklayın...

Yeni ehliyet sınavı 8 Mart nbsp;2014'te nbsp;düzenlenecek. Adaylarlar merakla ehliyet sınav giriş yerlerini merak ediyordu. 8 Marttaki ehliyet sınavı saat 11:00'de başlayacak. Ve ehliyet sınavı giriş yerleri açıklandığında bu adresten takip edebilirsiniz... Sınavda dikkat edilecek hususlar; Örneğin, sınav esnasında arabaya binerken emniyet kemerini takmayan, ayna ve koltuk ayarlarını kontrol etmeyen sürücülerin sınavı araba hareket etmeden sona ermiş sayılacak. Ehliyet alabilmek için daha önce düzenlenen teorik sınavı geçen adaylar, haftasonu yeni düzenlemeye göre ilk direksiyon sınavında ter döktü. Ancak, yeni yönetmelik çıkmadan önce ehliyet kurslarına kayıt yaptıran sürücü adayları eski hükümlere göre direksiyon sınavına değerlendirmeye tabi tutuldu. Sınavdaki yeniliklerden bir diğeri de sınav için 30 dakika süre verilmesi olurken, ayrıca ilk kez direksiyon sınavlarında müfettiş ve bakanlık denetçisi görevlendirildi. nbsp;

EHLİYET SINAV GİRİŞ YERLERİ BU LİNKTE OLACAK

SON EHLİYET SINAVI SORULARI VE CEVAPLAR

TÜM EHLİYET SINAVLARININ SORULARI İÇİN TIKLAYIN

Direksiyon eğitimi sınıvına girecek adaylar, değerlendirme kriterleri arasında ilk kez yer alan ''aracı geri viteste kullanma, araçların arasına park etme'' yeteneklerine göre de değerlendirilecek. Sınav esnasında adaylar iki bölümde belirlenen kriterlere göre değerlendirilecek. Birinci bölümde emniyet kemerini takma, ayna ve koltuk ayarlarını kontrol etme, aracı çalıştırma, emniyetli ve rahat kalkış yapma, hız kurallarına uyma, şerit izleme, direksiyon hakimiyeti, vites değiştirme becerisi, trafik ışık ve işaretlerine dikkat etme gibi konular yer alıyor. Bu bölümü hiç hatasız geçen aday, ikinci bölümedeki kriterlere göre değerlendirilecek. Buradaki kurallara göre ise iki hata yapan sürücü adayı elenecek.

İşte 2014 yılı ehliyet sınavı tarihleri

08 Mart 2014 Cumartesi
14- Haziran 2014 Cumartesi
12 -Temmuz 2014 Cumartesi
09 -Ağustos 2014 Cumartesi
06- Eylül 2014 Cumartesi
18 -Ekim 2014 Cumartesi
9 -06 -Aralık 2014 Cumartesi


ADAY BAŞVURU İŞLEMLERİ nbsp;
Dönem kaydı kurum tarafından doğru olarak yapılan adayların MTSAS başvurusu, adayın kayıt yaptırdığı kurs müdürlüğüne banka dekontunu teslim etmesi ve Özel MTSK Modülünde paranın yatırıldığı görülmesinden sonra il/ilçe millî eğitim müdürlüğünün onay vermesi ile gerçekleşecektir. Yabancı uyruklu adaylar, aldıkları geçici TC. kimlik numarası ile MTSK müdürlüklerine başvuracaklardır. Kurumlar bu numara ile Özel MTSK Modülünde açılan ekrandan aday bilgilerini girecektir. Alınan bu numarayla aday bankaya sınav ücretini yatıracak ve dekontunu MTSK müdürlüğüne teslim edecektir. nbsp; nbsp;


EHLİYET SINAV GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLAYIN

Ehliyet sınavına hazırlanacak adaylar için bir önceki sınavın soruları ve cevapları yardımcı olabilir. 24 Ağustos 2013 tarihli ehliyet sınavının soruları ve cevap anahtarı için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz...

SON EHLİYET SINAVI SORULARI VE CEVAPLAR

TÜM EHLİYET SINAVLARININ SORULARI İÇİN TIKLAYIN


MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI (MTSAS)
Her yıl Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Eğitim Teknolojileri Müdürlüğü nbsp;tarafından Merkezi Sistemde yapılıyor. Adaylar sınavlara her yıl belirtilen ücreti bankaya yatırarak girebiliyorlar.

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSUNA KAYIT YAPTIRMA ŞARTLARI
Sürücü belgesi almak isteyen ve gerekli belgeleri tamamlayan adaylar, motorlu taşıtlar sürücü kurs nbsp;müdürlüklerine kayıt yaptıracaktır. Kayıt şartları aşağıda belirtilmiştir.
a. A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kursları için 17 (on yedi) yaşını bitirmiş olmak.
b. B ve G sınıfları için 18 (on sekiz) yaşını bitirmiş olmak.
c. C, D ve E sınıfları için 22 (yirmi iki) yaşını bitirmiş olmak. ( Üniversitelerin sürücü eğitimi
veren yüksek okul ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerî ihtisas görevleri için subay ve
astsubay sınıf okullarında ve uzman jandarma okullarında açılan sürücü eğitimi kurslarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.)
d. A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı için en az ilkokul düzeyinde eğitim almış olmak.
e. Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen sürücü olur sağlık raporu almış olmak.
f. "Sabıka kaydının olmadığına dair" dilekçeyi kurs müdürlüğüne vermek.
g. Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.
h. Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş 1 (bir) adet vesikalık fotoğrafını MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.
ı. Nüfus cüzdanı fotokopisini MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.
nbsp;
Yabancı uyruklu adaylardan;
a. Pasaportun noter tasdikli Türkçe tercümesi,
b. Öğrenim vizesinin bulunması veya Türkiye'de altı aydan fazla kalacağını gösteren ikametgâh izni veya öğrenim vizesi,
c. Öğrenim belgesinin noter tasdikli Türkçe tercümesi,
d. Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen sürücü olur sağlık raporu'nu kayıt esnasında
MTSK Müdürlüğüne teslim etmesi,
e. Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş bir adet vesikalık fotoğrafını MTSK Müdürlüğüne teslim etmesi istenmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...