3 üniversite ve 3 ülkeden 60 öğrenci bir araya geldi

3 üniversite ve 3 ülkeden 60 öğrenci bir araya geldi

EĞİTİM Haberleri

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin Kuzey Makedonya ve Sırbistanlı öğrencilerle oluşturduğu “3 Üniversite, 3 Ülke Beraber Uluslararası Öğrenci Sergisi” Kuzey Makedonya’da açıldı.

MAHMUT ÖZAY

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Türkiye, Kuzey Makedonya ve Sırbistan'dan üniversite öğrencilerine ait eserlerden oluşan sergi Uluslararası Balkan Üniversitesi 365 Sanat Galerisinde sanatseverlerle buluştu. Trakya Üniversitesi, Uluslararası Balkan Üniversitesi ve Uluslararası Novi Pazar Üniversitesinin iş birliğiyle düzenlenen sergide; üç ülke ve üniversiteden 60 öğrencinin eseri yer aldı. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün “Bizleri kendi ülkemizde gibi hissettiriyor. Öğrencilerimizin işlerinin bir arada sergilenerek etkileşim içinde olmaları ve ülkeler arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi adına anlamlı olduğunu düşünüyorum. İlk sergi üniversitemizde gerçekleştirildi ve Novi Pazar’dan 20’ye yakın öğrenci gelerek atölyelerimizi gezme imkânı buldular. Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesindeki eğitime tanık oldular. Gelecek sergi Novi Pazar'da gerçekleşecek ve öğrencilerimizin çalışmaları orada da bir araya gelecek. Sanat evrensel ve bu yüzden aynı dili konuşuyor olmak ve bir arada bulunmak bizler için önemli” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...