25 Aralık okullar tatil mi? Yarın nerelerde, hangi illerde okul tatil edildi? 25 ARALIK SON DAKİKA KAR TATİLİ! 

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
25 Aralık okullar tatil mi? Yarın nerelerde, hangi illerde okul tatil edildi? 25 ARALIK SON DAKİKA KAR TATİLİ! 

Eğitim Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeniyle 25 Aralık okullar tatil mi? Sorusu, Türkiye genelindeki öğrenciler ve veliler tarafından merak edilmekte. Peki, 25 Aralık okullar tatil mi? Yarın nerelerde, hangi illerde okul tatil edildi? 

25 Aralık okullar tatil mi? Sorusu, yer yer bazı illerde eğitim ve öğretime ara verilmesi nedeniyle araştırma konusu oluyor ve arama motorları üzerinde araştırılıyor. Beyaz örtü yurdu kaplarken, eğitim/öğretime ara verilmekte olan iller merak ediliyor. Peki, 25 Aralık okullar tatil mi? Yarın nerelerde, hangi illerde okul tatil edildi? 

25 ARALIK OKULLAR TATİL Mİ? 

Beyaz örtüsü altında kaybolan şehirlerde, 25 Aralık tarihi öğrenciler için beklenen bir kar tatili müjdesini getiriyor. 25 Aralık Pazartesi günü Giresun’un Çamoluk ilçesinde okullar 1 gün, Erzurum’da yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle yarın ilk ve orta dereceli okullar, Bayburt genelinde etkili olan kuvvetli kar yağışı dolasıyla 1 gün, Kastamonu'da etkili olan kar yağışı sebebiyle taşımalı eğitim veren okullar 1 gün, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kar ve olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 1 gün, Ardahan Valiliği, olumsuz hava şartları nedeniyle kent genelinde 25 Aralık Pazartesi günü okullar tatil edilmiştir. Türkiye’nin birçok farklı şehrinde etkisini göstermekte olan kar yağışı, bazı illerde eğitim ve öğretime ara verilmesine neden oldu. Etkili kar yağışı yurt genelinde vatandaşlara zor anlar yaşattı. Bu durum, birçok ilde okulların tatil edilmesine neden oldu. Ancak, hava koşullarındaki değişimlere dair güncellemeler öğrenciler ve veliler için büyük önem arz etmekte. Beyaz örtü yurdu kaplarken, eğitime de bazı illerde ara verildi. Türkiye'de mevsimin ilk karı Ekim sonunda görülürken, Aralık ayı da bol yağışlu geçti. Meteoroloji'nin günlerdir uyardığı şiddetli kar yağışı Doğu Anadolu, İç anadolu ve Karadeniz'in kuzeyinde etlili oldu. Eğitimin ara verildiği şehirler arasında Giresun’un Çamoluk ilçesi, Erzurum, Bayburt, Kastamonu, Bingöl'ün Karlıova ilçesi ve Ardahan bulunuyor.  

ERZURUM’DA OKULLAR TATİL Mİ? 

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi tarafından yapılan açıklama ile birlikte eğitim ve öğretime ara verildiği duyuruldu. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi'de sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada "Özellikle Sevgili Öğrencilerimize duyurulur. İlimizde yoğun kar yağışı, etkili tipi ve yarın için buzlanma ihtimali nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir (1) gün süreyle ara verilmiştir." Ifadelerine yer verdi.  

 

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...