21. yy. insanı için sadece diploma yetmez

21. yy. insanı için sadece diploma yetmez

EĞİTİM Haberleri

Altınbaş Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Argun Karacabey, bir grup eğitim editörleriyle buluştuğu toplantıda hayata geçirecekleri ‘Öğrenme ve Öğretme Mükemmeliyet Merkezi’ ve ‘Öğrenci Dekanlığı’ projesini anlattı.

MAHMUT ÖZAY

Mükemmeliyet merkezinde, öğrenme ve öğretimde değişim, teknoloji ve süreklilik ilkesiyle akademinin her bir parçasının bu süreçlere dâhil edilmesini amaçlıyor. Öğrencilerin öğrenme sürecinde daha aktif rol almasını hedeflerken, akademisyenlerin öğrenciyi anlayarak onların ihtiyaçları doğrultusunda ders anlatımı ve ölçme değerlendirme yöntemleri kullanmasını destekliyor. Prof. Dr. Karacabey “21. yüzyıl insanı olmak için sadece diploma yetmez” dedi. Öğrenci Dekanlığında ise öğrenciler üniversiteye başladığı andan itibaren onun üniversiteye uyumunu destekleyecek, sosyal faaliyetlerde bulunması için alternatifler sunacak, akademik eğitimi dışında kendini geliştirmek istediği noktalarda destek programları gerçekleşecek. Argun Karacabey “Altınbaş Üniversitesinde uluslararası öğrenci oranımızda %50’yi yakaladık. 104 farklı ülkeden gelen öğrencilerimiz var. Bu programlarla dört beş yıl boyunca içinde yaşayacakları toplumu biraz daha yakından tanısınlar, daha çabuk uyum sağlasınlar istiyoruz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...