2015 YGS Soruları ve Cevapları / ÖSYM - YGS Puan Hesaplama İşlemleri

2015 YGS Soruları ve Cevapları / ÖSYM - YGS Puan Hesaplama İşlemleri

EĞİTİM Haberleri

2015 YGS Sınav sona erdi. YGS Soru ve Cevapları ÖSYM'nin sitesinden açıklanacak. YGS Puan Hesaplamak için tüm detaylar haberimizde.

2015 YGS soru ve cevapları 15 Mart Pazar günü sınavın ardından ÖSYM'nin sitesinden açıklanacak. Ancak ÖSYM, Danıştay ve Anayasa Mahkemesi'nin kararına rağmen soruların tamamını değil, nbsp;yüzde 20'sini açıklayacak. nbsp;YGS Puan Hesaplamak için tüm detaylar haberimizde. 2 milyon 46 bin 583 adayın başvurduğu üniversiteye girişte birinci aşama olan YGS, 171 sınav merkezi, 6 bin 853 bina, 109 bin 307 salonda 314 bin 861 görevliyle gerçekleştirildi. Tek oturumda yapılan ve 160 dakika süren sınav saat 10.00'da başladı. Sınav öncesi kimlik ve güvenlik kontrolleri yapıldı. Adaylara sınav sırasında gerekli olan kalem, silgi, kalemtıraş, şeker ve peçete ÖSYM tarafından verildi. Adayların sınava şeffaf pet şişe içinde su getirmelerine ise izin verildi. YGS'de öğrencilere Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden 13 soru soruldu. Sınavın bitmesinin ardından salonlardan ayrılan adaylard

YGS SINAV SORULARI VE CEVAPLARI

YGS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANINCA BU LİNKTE OLACAK

YGS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYIN

SONUÇLAR İNTERNETTEN DUYURULACAK
2015-YGS'de sorulan soruların (160 soru) alanlar gözetilerek rastgele seçilen yüzde 20'si (32 soru) sınavın tamamlanmasından hemen sonra tüm adayların ve ilgililerin erişimine ÖSYM'nin internet sitesinden açılacak. Soruların geri kalan yüzde 80'i de sınav sonuçlarının açıklanmasından hemen sonra, 10 gün süreyle, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (ais.osym.gov.tr) üzerinden adayların T.C. kimlik numaraları ve kişisel şifreleriyle adayların cevap kağıdı görüntüsü, cevap anahtarıyla birlikte adayların kişisel bilgi edinme amaçlı erişimine açılacak. Bu sorulara ait telif hakları bedelli ya da bedelsiz olarak hiçbir kişi veya kuruluşa devredilmeyecek ve bu soruların kişisel ya da toplu her türden paylaşımı (basımı, yayımı, dağıtımı) yasak olacak, paylaşanlar hakkında 5846 sayılı Kanun kapsamında yasal işlem başlatılacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar, YGS sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.trinternet adresinden öğrenebilecek.


YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar isterlerse LYS'ye başvurabilecek. LYS'ye başvurular, 8-21 Nisan'da nbsp;alınacak.
2015 YGS Soruları ve Cevapları / ÖSYM - YGS Puan Hesaplama İşlemleri
ADAYLARIN GÖZÜNDEN YGS

Üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) giren kimi adaylar, sınavın zor olduğunu belirtirken, kimi adaylar da soruları kolayca yanıtladıklarını ifade etti.

YGS, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da, 171 sınav merkezinde 6 bin 853 bina, 109 bin 307 salonda, 314 bin 861 görevliyle bugün gerçekleştirildi.

Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde sınav çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan bazı adaylar, sınavın kolay olduğunu belirtirken, kimileri de testlerin yanıtlarını verirken zorlandıklarını ifade etti. İstanbul Üniversitesi Endüstri Mühendisliğinden 1994'da mezun olan ve ardından yüksek lisansını yapan Mustafa Özkul, yıllar sonra arkadaşlarıyla YGS'ye yeniden girip bakış açılarını test ettiklerini anlattı.

Sınavın genel olarak zor olduğunu belirten Özkul, "Analitik bakış açısı gerektiriyordu, bilgi değil. Bu kadar kısa sürede bu gençlerin yapabileceği kanaati bende zor. Bu sonuçta en güzelini seçmek için yapılan bir sınav. Bu jenerasyonun karşılaştığı sorular çok daha zor kanaatindeyim. Çünkü bizde konuyu bilirseniz yapabiliyordunuz ama şimdi stresle boğuşuyorsunuz. Benim insanlara verebileceğim bir hesap yok ama gençlerin bir beklentisi var. Onların birilerine bir hesapları var. Allah onların yardımcısı olsun" diye konuştu.
Oğullarından birinin 3 yıl sonra YGS'ye gireceğini ifade eden Özkul, "Ona örnek olması açısından girdim sınava. Beraber bir talebelik yapabilir miyiz diye düşündüm. İçimdeki çocukluk hisleri depreşti diyebilirim" görüşünü ifade etti. Özkul, kazandığı takdirde yeniden üniversite öğrencisi olabileceğini söyledi.

Bir aday ise gazetecilerin sınavla ilgili değerlendirmesini sorduğunda, "Ben daha önce de çok girdim, bana değil gençlere sorun sınavı" ifadesini kullandı.
Aynı binada sınava giren kimi adaylar ise "sınavımız fena değildi" değerlendirmesini yaparken, Türkçe testinin biraz karmaşık olduğunu, matematik sorularının ise kolay olduğunu dile getirdi.
Bazı adaylar ise sınavın genel olarak kolay olduğunu belirtirken, zorlandıkları soruların bulunmadığını vurguladı.
Adaylardan bir kısmı da Türkçe paragraflarının geçen yıla göre daha kısa şekilde hazırlandığını, ancak bazı cevaplar arasında ikilemde kalarak yanıt verdiklerini aktardı.


YGS puanı nedir?


Yükseköğretime Geçiş Sınavına giren adayların sınavda aldığı puandır.

YGS`de başarılı olmak ve LYS`ye girmeye hak kazanmak için YGS`den en az kaç puan almak gerekir?

Yükseköğretime Geçiş Sınavı; Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere 4 bölümden oluşur. Her bölümden 40 soru olmak üzere toplamda 160 soru sorulmaktadır. Sınav süresi, tek oturumda 160 dakikadan oluşmaktadır. Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) girmeye hak kazanabilmek için herhangi bir puan türünde 180 puanın geçilmesi gerekir.

YGS testlerinde netler nasıl hesaplanıyor?

YGS puanınız YGS`de her bir test bölümünden yapmış olduğunuz netler kullanılarak hesaplanmaktadır. Her bir test bölümünde yapmış olduğunuz net sayısı, doğru cevaplamış olduğunuz soru sayısından yanlış cevaplamış olduğunuz soru sayısının 1/4`ünün çıkarılmasıyla hesaplanır.

YGS puan hesaplama aracıyla hangi testlerdeki netlerimi hesaplayabilirim?

YGS puan hesaplama aracıyla Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerindeki net sayılarınızı hesaplayabilirsiniz.

YGS puan hesaplama aracıyla hangi türdeki YGS puanlarını hesaplayabilirim?

YGS puan hesaplama aracıyla YGS 1, YGS 2, YGS 3, YGS 4, YGS 5 ve YGS 6 puan türündeki ygs ham puanlarınızı hesaplayabilirsiniz.

YGS puan hesaplama aracıyla hesapladığım puanıma okul puanım dahil mi?

YGS puan hesaplama aracıyla hesapladığınız YGS puanınıza okul puanınız dahil edilmemektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...