10 adımda etkili not almanın teknikleri

Düzenleyen:
10 adımda etkili not  almanın teknikleri

EĞİTİM Haberleri

Okulda, dershanede veyahut dil kursunda... öğretmen anlatırken bir yandan da anlatılanları not almak için epey bir ter dökeriz.

Okulda, dershanede veyahut dil kursunda... öğretmen anlatırken bir yandan da anlatılanları not almak için epey bir ter dökeriz. Çoğu zaman hoca önden gittiği için yazmayı bırakır dinlemeye geçeriz. İkisini bir arada götürmek birçok öğrenci için hayli zordur. Ama etkili not alma teknikleri ile hem dersi dinleyip hem de iyi not alabilirsiniz. İşte on adımda etkili not alma teknikleri: 
Dersi dinlerken etkili not almak istiyorsanız sınıfa vaktinde gelin. 
Not alırken mutlaka konu başlığı ile tarihi belirtin. Yeni konu için temiz ve boş bir sayfadan başlamanız defterin daha düzenli tutmanıza yardımcı olacaktır.
Derse girmeden önce konu ve konu başlıklarını inceleyin. Böylece ders anlatılırken önemli noktaları ayırt edebilmenizi sağlayacaktır.
Hocanın özellikle vurguladığı noktalara dikkat edin. Kimisi ses tonuyla vurgular kimisi ise anahtar cümle veya kelimeleri sık sık tekrar eder. Bunlara önem verin.
Ders esnasında not alırken hocanın her söylediğini noktasına, virgülüne kadar yazmaya çalışmayın. 
Zamanınız kısıtlı olduğundan kendi cümlelerinizi kullanın. Anahtar kelimeler ile kısaltmalar kullanarak not alın. Daha iyi akılda kalması için kendiniz kısaltma da uydurabilirsiniz. Kişi veya karakterlere komik lakaplar takabilir, bir benzetme kullanabilirsiniz.
Akademik yazmak yerine günlük konuşma dilinde yazın. 
Not alırken bir yeri kaçırırsanız boş bırakın ve devam edin. Takılıp kalmayın. Ara verildiğinde hocanızdan veya arkadaşınızdan rica ederek boş kalan yeri doldurabilirsiniz.
Dersi anlayın. Not tutarken dersi de anlayın. Anlamadığınız, size mantıksız gelen her şeyi sorun. Eve bırakmayın ya da daha sonra kitaptan okurum demeyin. O an aklınızda soru kalmasın. Sorduğunuz sorunun cevabını kolay unutmazsınız.
En az haftada bir yazdıklarınıza göz gezdirin. Kendi notlarınız olduğu için daha ilk cümlesinden konunun ne olduğunu ve ayrıntılarını hatırlayacaksınız.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...