Zeki Alasya öldü! (ZEKİ ALASYA NEDEN ÖLDÜ?)

Zeki Alasya öldü! (ZEKİ ALASYA NEDEN ÖLDÜ?)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Zeki Alasya neden öldü? Yeşilçam'ın usta ismi Zeki Alasya'yı kaybettik.Hastanede tedavi gören sanatçı bugün 10.30 sularında vefat etti. Zeki Alasya kimdir?

Zeki Alasya neden öldü? Yeşilçam'ın usta ismi Zeki Alasya'yı kaybettik. 22 Nisan'dan beri hastanede tedavi gören sanatçı bugün 10.30 sularında vefat etti. Zeki Alasya kimdir? Son olarak Küçük Ağa dizisinde rol alan sanatçı hayata veda etti. nbsp;Yeşilçam'da Metin Akpınar ile 'Zeki- Metin' rolleri ile gönlümüze taht kurmuştu. Efsane sanatçı öldü. nbsp;Usta oyuncu Zeki Alasya hayatını kaybetti. Usta sanatçı karaciğer hastalığı sebebiyle 22 Nisan 2015 tarihinden beri Koç Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Alasya bugün saat 10:30 sularında vefat etti. Metin Akpınar ne dedi? Metin Akpınar'dan üzücü sözler...

ZEKİ ALASYA KİMDİR?
Zeki Alasya (d. 18 Nisan 1943, İstanbul), Aslen Kıbrıslı, İstanbul doğumlu Türk tiyatro ve sinema sanatçısı. Kıbrıslı Mehmet Kamil Paşa'nın yeğenidir.Robert Koleji'den mezun olan sanatçı sanat hayatına da 1959'da MTTB tiyatrosunda amatör olarak başladı. Arena, Genar ve Ulvi Uraz tiyatrolarında çalıştıktan sonra Haldun Taner, Metin Akpınar ve Ahmet Gülhan ile birlikte Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun kurucuları arasında yer aldı.


Film çevirmeye 1973'ten sonra başladı. Metin Akpınar ile birlikte Türk sinemasında yeni bir ikili oluşturdular. Birçok filmde yer aldı ve 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca Devlet Sanatçısı unvanı almıştır. Salak Milyoner, Köyden İndim Şehire, Güler Misin Ağlar Mısın, Nereye Bakıyor Bu Adamlar, Hasip ile Nasip gibi filmleriyle eşleştirilmiş bir komedyen olarak ün kazandı. İlk yönetmenlik deneyiminide yaşadığı kariyerinde önemli yere sahip 1977 ve sonrası filmleri olan Aslan Bacanak, Sivri Akıllılar, Caferin Çilesi, Petrol Kralları, Doktor, Köşe Kapmaca, Vay Başımıza Gelenler ve Elveda Dostum yer alır. Akasya Durağı dizisinde Nuri Baba karakterini canlandırmıştır. Şimdilerde de Kanal D ekranlarında 28 Ocak 2014 tarihinde yayınlanan Küçük Ağa dizisinde Mehmet Ağa karakterini canlandırmıştır.Dizi düşen reytingler yüzünden final yapmıştır.,
Zeki Alasya öldü! (ZEKİ ALASYA NEDEN ÖLDÜ?)

ZEKİ ALASYA FİLMLERİ


1972Karaoğlan GeliyorÇalık
Sev KardeşimAvukat
Tarkan Altın MadalyonVandal Kralı
Tatlı DillimAntrenör
1973Hamsi NuriTorik
Kaynanam Kudurdu
Kolsuz Kahramanın Kolu
Yalancı YarimHüsnü
1974Beş Tavuk Bir Horoz
Köyden İndim ŞehireHimmet Ağa
Mavi BoncukŞeker Kamil
MirasyedilerZeki
Salak MilyonerHimmet Ağa
İmparatorİspirto Nuri
Şenlik Var / Bal KızSelimTürkân Şoray ile başrolde oynamıştır
1975Beş Milyoncuk Borç Verir MisinZeki
Güler Misin Ağlar MısınZeki
Nereden Çıktı Bu VeletZeki
1976Hasip İle NasipHasip
Her Gönülde Bir Aslan YatarBekçi Zeynel
Nereye Bakıyor Bu AdamlarZeki
1977Aslan BacanakSelim
Sivri AkıllılarZeki
1978Cafer'in ÇilesiCafer
Petrol KrallarıZeki
1979DoktorTabelacı
Garibin Çilesi Ölünce BiterZeki
Köşe KapmacaDonanma Kamil
Vay Başımıza GelenlerKamil
1981Şaka YapmaZeki
1982Baş BelasıZeki Gürses
1983Davetsiz Misafirİlyas
Dönme DolapSelami
1984Gülümseyen Dünya
1985Yanlış NumaraSami
Patron DuymasınŞakir
1986Namus DüşmanıVeli
1988Güler Misin Ağlar Mısın
1992Biz Bize Benzeriz
Zeki Metince
1993HastaneDoktor Salih MarmaraTelevizyon dizisi
1998Yerim SeniMuharremTelevizyon dizisi
1999Güle Güleİsmet
2000Adada Bir SonbaharMehmetTelevizyon filmi
OyunbozanKemal Yılmaz
2001Dedem, Gofret ve BenRıza
2002Anne Babamla EvlenseneSermet
Rus GelinFederasyon Başkanı
2003Hababam Sınıfı MerhabaBoz Ali
ÖmerçipTonton Dede
2004Cennet MahallesiKomiser2004-2007 yılları arasında yayınlanmış televizyon dizisi
Cumhurbaşkanı Öteki Türkiye'deCumhurbaşkanı
Kalbin ZamanıFikret
PardonCezaevi Müdürü
Yabancı DamatÖkkeş UstaTelevizyon dizisi
Şans Kapıyı KırıncaPeder Alfonzo
2006Can
2007Hayattan KorkmaRıfkı
Oyun BittiTahsinTelevizyon dizisi
2008Akasya DurağıNuri Baba2008-2012 yılları arasında yayınlanmış televizyon dizisi
GörgüsüzlerNurullahTelevizyon dizisi
2009Aşk Geliyorum Demezİsmail
2013Bizim OkulOkul MüdürüTelevizyon dizisi
Arka SokaklarVasıf KoçTelevizyon dizisi,konuk oyuncu
2014Küçük AğaMehmet AğaTelevizyon dizisi

Metin Akpınar yıkıldı! 'Benim canım gitti'

Gözyaşlarıyla büyük dostluklarını anlatan Akpınar, 'Bugün en sevdiği yemeği götürecektim ama ölüm haberini aldım' diye konuştu.

CNN Türk'ün canlı yayınına telefonla bağlanan Metin Akpınar büyük üzüntü içindeydi... Zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan Akpınar, 'Benim canım gitti, diğer yarım gitti, büyük bir kayıp. Her ölüm erkendir ama bu beklemediğimiz bir şey oldu. Malesef karaciğerinde bir olumsuzluk oluşmuştu. Geç kalınmıştı, fark edemedik. Yapılacak bir şey kalmamıştı. Son iki günde olumsuz bir tablo oluştu. Onu hoş tutmaya çalışıyorduk. Hep yanındaydım. Bugün sevdiği yemeği yapıp götürecektim. Bu haberi aldım' diye konuştu. Gazetelerde zaman zaman çıkan aralarının bozuk olduğu haberlerine tepki gösteren Akpınar, 'Aramız hiç bozulmadı, hiç ayrılmadık. Şimdi ayrıldık işte kına yaksınlar...' Akpınar, '1962'de tanıştık, ondan evvel de kader bizi birleştirmişti zaten. Babalarımız birlikte çalışırdı. Annelerimiz vefat ettiğinde bile imamları aynıydı. Ayrılık dedikoduları hiç gerçek olmadı' dedi.

Zeki Alasya'nın kızı 'durumu iyi' demişti

Zeki Alasya, geçtiğimiz ay aniden rahtasızlanarak hastaneye kaldırılmış, kısa süren bir tedavini ardından taburcu olmuştu. Babasının diyabet hastası olduğunu söyleyen Zeynep Alasya "Önceki gün doğum gününü kutladık. Aniden rahatsızlandı. Ancak durumu iyi" demişti. Zeki Alasya bu sabah 10:30 dolaylarında hayatını kaybetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...