Youtube açıldı! İşte ilk açıklama (03.06.2014)

Youtube açıldı! İşte ilk açıklama (03.06.2014)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), 27 Mart'tan bu yana yasak olan video paylaşım sitesi Youtube'u erişime açtı. İşte tüm detaylar

YouTube'a erişim engeli kararı TİB'in sitesinden kaldırıldı
Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, YouTube'a tedbir amaçlı erişim engeline yönelik kararı sitesinden kaldırdı.
nbsp;Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), video paylaşım sitesi YouTube'a tedbir amaçlı erişim engeline yönelik kararı sitesinden kaldırdı. TİB'in internet sitesinde, YouTube sorgulandığında, daha önce "Bu internet sitesi (youtube.com) hakkında 5651 sayılı kanunun 8. madde 1. fıkra b bendi ve 4. fıkrası uyarınca Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından idari tedbir uygulanmaktadır" yazısının bulunduğu sayfada, "Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından uygulanan bir karar bulunamadı" ifadesi yer aldı.


Edinilen bilgiye göre, Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı, BTK ve TİB'e ulaştı.


TİB, YouTube'a yönelik idari tedbir kararının kaldırıldığını internet servis sağlayıcılara bildirdi. nbsp;


Tüm internet servis sağlayıcılardan bugün YouTube'a erişimin sağlanması bekleniyor.


Erişim engeli süreci


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler'in katılımıyla gerçekleştirilen gizli toplantının yasa dışı dinleme yoluyla alınan kayıtları YouTube'da yayınlanmıştı. Dışişleri Bakanlığı, "ulusal güvenliğe birinci derece tehdit oluşturduğu gerekçesiyle YouTube'a erişimin derhal engellenmesi" için TİB'e başvurmuştu.


TİB de 5651 sayılı Yasa gereği 27 Mart'ta YouTube'a erişimi re'sen engelledikten sonra, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığına başvurmuştu. Savcılığın talebi üzerine Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi, 2014/358 sayısı kararı ile söz konusu video paylaşım sitesine erişimin engellenmesine karar vermişti.


Türkiye Barolar Birliğinin karara itirazı üzerine Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi 4 Nisan'da YouTube'a yönelik "tüm yayına erişimin engellenmesi" kararını kaldırmış ancak 15 linkle ilgili yayın yasağının devamını kararlaştırmıştı. Bunun üzerine Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı, suça konu içerikler kaldırılmadığı gerekçesiyle söz konusu karara bir üst mahkemede itiraz etmişti.


İtirazı değerlendiren Gölbaşı Asliye Ceza Mahkemesi, söz konusu linklere dair kararın YouTube'a tebliğ edilmesine rağmen yayından kaldırılmaması nedeniyle "suça konu içerikler kaldırılıncaya kadar" erişim engelinin devamına hükmetmişti. nbsp;


Bunun üzerine YouTube'un avukatı Gönenç Gürkaynak, Gölbaşı Asliye Ceza Mahkemesinin kararına itirazda bulunmuştu. Gürkaynak'ın itirazını görüşen Gölbaşı Asliye Ceza Mahkemesi, video paylaşım sitesi YouTube'a erişimin engellenmesi kararını kaldırmıştı.


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ise aynı gün yaptığı açıklamada, YouTube'un kararda yer alan 15 linkteki içeriklerin bir kısmının kaldırıldığını, bir kısım linklerde ise içeriğin tamamen çıkarılmayarak sadece Türkiye'den erişimin engellendiği ancak yurtdışından erişimin mümkün olduğunun tespit edildiğini belirtmişti. BTK ayrıca, Atatürk'e hakaret niteliğindeki içerikler nedeniyle YouTube'a uyarı mesajları gönderilmesine rağmen söz konusu içerikler çıkarılmadığı için 27 Mart 2014'ten itibaren 5651 sayılı Kanunun 8. maddesinin 1 numaralı fıkrasının (b) bendi ile 4 numaralı fıkrası hükümleri uyarınca erişimin engellenmesi tedbiri uygulandığını. söz konusu içeriklerin bir kısmı ilgili sitede yayınlanmaya devam ettiği için erişimin engellenmesi tedbirine devam edildiğini bildirmişti.
Ayrıca Gürkaynak, erişim engelinin kaldırılması için Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunurken, Ankara 4. İdare Mahkemesine de "erişimin engellenmesi işleminin iptali ve yürütmesinin durdurulması" istemiyle dava açmıştı. nbsp;
Ankara 4. İdare Mahkemesi, Gürkaynak'ın açtığı davada 6 Mayıs'ta idari tedbirin yürütmesinin durdurulmasına karar vermişti. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu uyarınca, BTK ve TİB'in idare mahkemesi kararının 30 gün içerisinde uygulanması gerekiyordu. nbsp;
Anayasa Mahkemesi, söz konusu 30 günlük süre dolmadan 29 Mayıs'ta video paylaşım sitesi Youtube'a erişimin engellenmesiyle ilgili yapılan bireysel başvuru sahiplerinin haklarının ihlal edildiğine karar vermişti.





Youtube Giriş Yap (Youtube'a Erişimi Sağlanıyor Mu?) Youtube DNS Ayarları
Youtube girmenin yollarını aramaya son, AYM kararı ile Youtube yasağı kaldırıldı. Peki Youtube açıldı mı? Youtube ne zaman açılacak? 27 Mart'tan bu yana yasak olan dünyaca ünlü video paylaşım sitesi Youtube erişime açıldı. TİB'ten son açıklama geldi. Youtube haberleri burada. 3 Haziran 2014 Yotube giriş yolları iphone yotube nasıl girilir? Güncel DNS Numaraları neler? Youtube Giriş Yap (Youtube'a Erişimi Sağlanıyor Mu?) Youtube DNS Ayarları
0Sitene Ekle
Youtube Giriş Yap (Youtube'a Erişimi Sağlanıyor Mu?) Youtube DNS Ayarları
Youtube girmenin yollarını aramaya son, AYM kararı ile Youtube yasağı kaldırıldı. Peki Youtube açıldı mı? Youtube ne zaman açılacak? 27 Mart'tan bu yana yasak olan dünyaca ünlü video paylaşım sitesi Youtube erişime açıldı. TİB'ten son açıklama geldi. Youtube haberleri burada. 3 Haziran 2014 Yotube giriş yolları iPhone yotube nasıl girilir? Güncel DNS Numaraları neler? Youtube Giriş Yap (Youtube'a Erişimi Sağlanıyor Mu?) Youtube DNS Ayarları


Youtube girmek için DNS Numaraları nasıl değiştirilir? Youtube mp3 dönüştürücü ve Youtube giriş yöntemleriyle haberimizde sizler için derlediğimiz bilgileri lütfet sırasıyla takip edinizi. Youtube'dan ücretsiz olarak müzik indirmek ve mp3 formatına çevirmek için gerekli bilgiler burada. Youtube DNS Numaraları ve Giriş Yöntemi (Youtube'a Erişimi) Youtube Android DNS Ayarları


Devletin en gizli toplantısının ses kayıtlarının yayınlamasıyla birlikte 27 Mart 2014 tarihinde yasaklanan Youtube bugün özgürlüğüne kavuştu.


Anayasa Mahkemesi'nin bugün verdiği kararla yeni bir dönemi başlatmış oldu. Yani TİB katalog suçlar kapsamında dahi olsa bir siteyi komple engelleyemeyecek.


YASAKLI SİTELERE GİRMEK SUÇ MU? CEZASI VAR MI?


TİB'in Anayasa Mahkemesi kararlarına bakılırsa çok zor günler yaşayacak. Anayasa Mahkemesi'ninYoutube'yi özgürlüğüne kavuşturan karaı ile ya ilgili içerik yayından kaldırılacak ya da sitenin sadece ilgili sayfası engellenecek. Bunun dışında yapılan engellemeler Twitter ve Youtube yasağının kaldırıldığı gibi kaldırılacak.


AYM Youtube'nin TİB tarafından yasaklanmasına ilişkin başvuruyu 'ifade özgürlüğünün engellenmesi ve hak ihlali' kapsamında değerlendirdi ve yasağı kaldırdı.


YOUTUBE NE ZAMAN AÇILACAK


AYM'nin verdiği karar sonrası hazırlanan gerekçeli karar ilgilerine hemen tebliğ edilecek. İlgilileri bu tebligatın ardından yasağı hemen kaldıracak.


Youtube milyonlarca videonun barındığı ve milyarlarca dakika videonun izlendiği bir medya sitesi. Google tarafından satın alındığı günden bu yana hızla gelişim göstermiş, sayesinde bir çok teknolojinin gelişimine katkıda bulunmuştur.


Youtube Nasıl Kuruldu?


3 paypal çalışanı tarafından geliştirilen youtube 15 şubat 2005 yılında kullanıma sunulmuştur. Daha sonra Google tarafından keşfedilen youtube 2006 yılında google tarafından satın alınarak şu an dünyanın en çok video izlediği bir platform haline gelmiştir.


Youtube'da sadece video mu var?


Youtube'da sadece video yok. Youtube bazen canlı programları da sunabiliyor. Ayrıca redbull gibi TV kanalı olmayan şirketler yaptıkları yarışları ya da organizasyonları youtube üzerinden canlı yayın olarak sunmaktalar. Hatırladığınız üzere Youtube önemli dünya liderlerini canlı yayına çıkartmış ve halktan gelen soruları yine canlı yayında sormuştu. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'de Youtube 'a canlı yayına çıkan devlet büyüklerindendi.


Youtube Neden Yasaklandı?


Youtube 30 Mart Yerel Seçimleri öncesi Suriye konusunda devlet büyüklerinin yaptığı çok gizli bir toplantıya ait ses kaydının youtube de yayınlanması sonrası TİB tarafından yasaklandı. TİB'in Youtube'u yasaklama yetkisi sadece katalog suçlar kapsamında olduğundan bu yasak hukuksuz bulundu ve bazı avukatlar Youtube yasağı konusunda Anayasa Mahkemesine başvurdu. TİB daha sonra mahkeme kararınında kaldırılmasından sonra, Atatürk'e hakaret edildiği gerekçesiyle idari tedbir kapsamında Youtube'a koyduğu yasağı sürdürme kararı aldı. Youtube şu an hala yasaklı durumda.


Yasaklı Youtube En Kolay Yoldan Nasıl Girilir?


Youtube'a girmenin milyon tane yolu var. Tarayıcınızdaki proxy ayarlarını değiştirebileceğiniz gibi VPN kullanarakda yasaklı youtube'a giriş yapabilirsiniz.


Canlı Haber olarak Youtube en kolay yoldan nasıl gireceğinizi bu haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.


1. Google Chrome tarayıcısını bilgisayarınıza indirin.


2. Google Chrome eklentilerinden Zen Mate'yi Chrome'a ekleyin


Hepsi bu kadar. Zen mate tarayacının sağ üst köşesinde görünür. On-Off düğmesi ile ister açar ister kapatabilirsiniz.


Yasaklı Youtube'a erişmek bu kadar kolay.


Yasaklanan internet sitelerine dün itibariyle YouTube'da eklenmiş bulunmaktadır. Milyonlarca kişinin, dünyanın her yerinden ve Türkiye'den her gün ziyaret ettiği video paylaşım sitesi YouTube'un kapatılması kararı ile birlikte, nbsp;3G internet erişimi sağlayan GSM operatörleri ile internet erişim hizmeti veren TTNET ve Superonline gibi ISP şirketlerine de bu karar tebliğ edildi. nbsp;


Yasaklama kararı, gün içinde operatörler ve şirketler tarafından aşama aşama kapatılması yönünde uygulamaya konulacak. Youtube Türkiye'de açılır mı? Yada ne zaman açılır? Onunla alakalı henüz bir bilgi paylaşımı hiç kimse tarafından yapılmadı. Zaman içinde bekleyip neler olacağını hep birlikte göreceğiz. Bununla birlikte kafalarda dönüp duran Youtube erişiminin nasıl olacağı ile ilgili bilgilendirmeleri ve Youtube için Güncel DNS'leri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.


youtube guncel dns ayarlari 2014 2 Youtube Güncel DNS Ayarları 2014 Youtube'a erişim nasıl sağlanacak? Youtube Güncel DNS Ayarları Nedir? Hepsini adım adım anlatacağız..


DNS NASIL DEĞİŞİR?


DNS Değiştirme işlemi için, öncelikli olarak, nbsp;Başlat gt;Ayarlar gt;Denetim Masası kısmına gidin ve Ağ Ayarları bölümünden Yerel Ağ Bağlantısı Durumu penceresini açın.


Daha sonra, nbsp;Özellikler butonuna tıklayın ve Internet Protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4) seçeneğine çift tıklayın.
Ardından Genel sekmesi altında 'Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan' bölümünü aktive edin.Son olarak Tercih edilen DNS sunucusu kısmına 8.8.4.4, Diğer DNS Sunucusu bölümüne de 8.8.8.8 yazın ve Tamam'a tıklayın.Aynı kısımlara sırasıyla 208.67.222.222 ve 208.67.220.220 yazarak da bu ayarı değiştirmeniz mümkün.


Alternatif olarak farklı DNS verecek olursak; nbsp;195.46.39.39 ve 195.46.39.40 DNS ile Youtube a girebilirsiniz!


DNS ayarlarınızı değiştirdikten sonra, hala Youtube'a giremiyorsanız, çerezlerinizi temizlemeye ve bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz. Aşağıda verilen uygulamalır adım adım izleyin.

nbsp;Youtube açıldı! İşte ilk açıklama (03.06.2014)
nbsp;Youtube açıldı! İşte ilk açıklama (03.06.2014)
nbsp;Youtube açıldı! İşte ilk açıklama (03.06.2014)
nbsp;Youtube açıldı! İşte ilk açıklama (03.06.2014)
nbsp;Youtube açıldı! İşte ilk açıklama (03.06.2014)
nbsp;Youtube açıldı! İşte ilk açıklama (03.06.2014)

Hem bilgisiyarda hem mobil cihazlarda çalışan Tubidy oldukça başarılı bir uygulama.


Ayrıca erişime kapalı bulunan youtube'a giremeyen milliyet.com.tr okurları için hazırladığımız youtube giriş yolları haberindeki talimatları izleyerek bilgisayarınızdan erişime kapalı olan youtube'u açabilir giriş yapabilirsiniz.


YOUTUBE İÇİN DNS AYARI TARİFİ


Tercih edilen DNS suncusu ve Diğer DNS sunucusu karşılığındaki rakamları aşağıdaki rakamlarla değiştiriniz.


OPEN DNS:
208.67.222.222
208.67.220.220
nbsp;


Youtube, 2005 yılından bu yana video barındırma sitesi olarak internet kullanıcılarına hizmet vermekte. Peki Youtube veya bilgisayarınızdaki videoları nasıl mp3 formatına dönüştürebilirim diyorsanız, tam olarak aradığınız cevap bu haberimiz içerisinde mevcut. İşte mp3 dönüştürücü program ve siteler;
nbsp;
YouTube-mp3.org
YouTube-mp3.org kolay çevrimci hizmetidir ve mp3 videoları dönüştürmek için kullanılıyor. Bir hesaba gerek yok, ihtiyacınız olan tek şey bir YouTube URL. mp3 en kısa sürede, video dosyanizda olan audiotrack'i gönderdiğiniz anda dönüştürmeye başlayacaktır ve download olarak istediginiz yere yüklemeye hazır olacaktır. Tüm dönüştürme işlemi bizim altyapı hizmetlerden alınacaktır. Bundan dolayı sistem yazılımı platformdan bağımsız olmaktadır: Mac, Linux Bilgisayar ya da bir iPhone ile kullanabilirsiniz. Tüm dönüşümleri yüksek kalite modunda, asgari 128 kBit/s bir bitrate ile perfomans olacaktır. Merak etmeyin, bizim hizmetimiz tamamen ücretsizdir. Video başına yükleme için sadece 3-4 dakika gerekiyor.




nbsp;
Video2mp3.at
Günlük internet kullanımı düzenli olarak İnternet kullanıcılarının ve online sosyal medya platformları çeşitli kullanır. Youtube bu platformlarda biridir ve yükleme ve yayınlama kendi videoları veya çeşitli alanlardan online video çeşitli dikkate yeteneği sağlar. Birçok kullanıcı, bilgisayarınızda yerel olarak YouTube videolarını kaydetmek ya da MP3 dosyalarının içine müzik videoları dönüştürmek ve kendi bilgisayarınızda kullanmak istiyorum. YouTube bu işlevi sunmuyor çünkü bu genellikle mümkün değildir. YouTube videolarını indirmek veya müzik dosyalarını dönüştürmek için bilgisayarda yüklü olabilir Youtube dönüştürücü ile de mümkündür.
Dönüştürücü bir çoğunluğu Youtube Video Converter vardır. Bu yerel, MP3 dosyaları veya diğer müzik formatlarını YouTube videoları ses parçaları dönüştürmek ve kaydetmek bilgisayar kullanıcıları tarafından kurulabilen bir yazılımdır. Bunun için, YouTube videoları sadece URL çeviri. Bu YouTube URL durum her videonun ses sicili ses dönüştürücü kayıt özelliği var.Bilgisayar kullanıcısı yeri kendiniz ayarlayın ve müzik dosyalarını yerel müzik klasörüne doğrudan oluşturulan bu şekilde kaydedebilirsiniz. Birçok durumda, Youtube Video Converter ayrıca müzik dosyalarının kalitesini bireysel olarak belirlenir olasılığı. Bu Youtube müzik videoları indirmek için kendi müzik kütüphanesi genişletmek için, sadece çok serbestçe kullanılabilir bir itimat ve kısmen Youtube Video Converter gerekir.
nbsp;
Free YouTube to MP3 Converter
Ücretsiz YouTube to MP3 Conveter programı ile YouTube videolarındaki müzikleri, şarkıları, konuşmaları veya diğer çeşitli sesleri bilgisayarınıza indirip onları MP3 dosyası olarak kaydetmet artık tek bir tıklama ile mümkün. .flv uzantılı dosyaları .mp3'e çevirmenin en hızlı yollarından biri artık karşınızdaki bu ücretsiz mp3 indirme programı.
Yapmanız gereken sadece görüntüye ait YouTube linkini veya MP3 olarak seslerini almak istediğiniz flv dosyasının konumunu programa girmek.
Tamamen güvenli olan program hiçbir spyware ve adware içermemektedir, kullanımı ve arayüzü çok basit olan program üstelik ücretsiz olarak size en sevdiğiniz kliplerin veya görüntülerin seslerini mp3'e dönüştürmenize olanak tanıyor.
Youtube mp3 dönüştürücü olarak kullanabileceğiniz bu başarılı program aynı zamanda sizlere tam olarak bir mp3 indirme programı çözümü sunmaktadır.
İndirebileceğiniz adres: http://www.gezginler.net/indir/free-youtube-to-mp3-converter.html
Sistem Gereksinimleri: Windows XP SP3, Vista, Windows 7 ve .Net Framework 2 SP2
nbsp;
video2mp3.net
Video2mp3 olarak biz tanınmış bir markayız. Lider ve Mp3 dönüştürücü dünyanın 1 numaralı ücretsiz Youtube servisi olduğumuz iddiasındayız. Biz çok benzersiz ve özel bir web aracı ile YouTube MP3 Converter hizmeti sunuyoruz. Bu web aracı basit gibi görünse de internette en gelişmiş ve özel yapılmış dönüştürme yazılımıdır. Amacımız her zaman Youtube Converter verimliliğini arttırmaktır.
Servis internet üzerinden mp3 dönüştürücü en güvenilir video sitelerinder birisi. Site kullanıcılarına en hızlı mp3 dönüştürücü hizmeti verebilmek için günde 24 saat çalışan özel sunucular var! Bu hizmeti kullanmak için kayıt yaptırmanıza gerek yok. Tamamen sınırsız.
nbsp;
youtubemp3donusturucu.com
Youtube Videolarını mp3 çeviren birçok masaüstü programı var. Bu Programlar tamamen ücretsiz olarak internetten ulaşabiliyorsunuz. Bilgisayarınıza kaydedip istediğiniz youtube videosundaki mp3'ü ayırmanızı sağlar. Youtube mp3 dönüştürücü sitesi olarak masaüstü programı yerine bunu daha kolay hale getirmek için bir websitesi oluşturduk.Youtube linki yazıp dönüştürme butonuna tıkladığınızda sunucularımızdaki programlar youtube videosundaki mp3 ayırıp sizin indirebileceğiniz bir link haline getirir.
nbsp;
Free Audio Converter
Free Audio Converter ile mp3, wav, m4a, aac, wma, ogg formatları arasında dönüşüm yapabilirsiniz. Free Audio Converter tekli olarak veya çoklu olarak dönüşüm yapabiliyor. Her bir format için ayrı ayarları hafızasında saklayabiliyor. XP ve Vista ortamlarında çalışan Free Audio Converter ile ses dosyalarını kolaylıkla ve dilediğiniz ayarlar ile dönüşüm yapabileceksiniz.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...