Yaşar Kemal yoğun bakımda! Son sağlık durumu nasıl?

Yaşar Kemal yoğun bakımda! Son sağlık durumu nasıl?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Türk edebiyatının en önde gelen yazarlarından Yaşar Kemal, solunum güçlüğü çekmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Kemal'in durumu ağır. İşte detaylar...

Türk romancı, senaryo ve öykü yazarı,Yaşar Kemal, solunum güçlüğü çekmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Yaşar Kemal'in son sağlık durumu nasıl? İşte detaylar... Nobel Edebiyat Ödülü'ne aday gösterilen ilk Türk yazar olan Yaşar Kemal, hastaneye kaldırıldı. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldıran Kemal'in yoğun bakım ünitesinde olduğu bildirildi. Şuuru kapalı olan usta yazarın solunum destek cihazına bağlı olduğu öğrenildi.

SOLUNUM GÜÇLÜĞÜ ÇEKİYOR
Durumu ağır olan yazarın solunum güçlüğü çektiği ve şuur bulanıklığı yaşadığı ifade edildi. Nobel Edebiyat Ödülü'ne aday gösterilen ilk Türk yazar olan Yaşar Kemal, 91 yaşında. Zülfü Livaneli, Yaşar Kemal için "Gözüyle kartal avlayan yazar" olarak nitelemişti.

DOKTORUNDAN İLK AÇIKLAMA
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Başhekimi nbsp;Prof. Dr. Mehmet Akif Karan yaptığı ilk açıklamada, "Solunum yetmezliği var. Solunum cihazına bağlı. Gözlem altında. Şu an göstergeleri iyi. Ama ne olacağını bilmiyoruz. İzliyoruz. Zatürree var gibi görünüyor. Tedaviye iyi cevap verecek diye umuyoruz. Bekliyoruz. 24 saat bekleyeceğiz" dedi.
Yaşar Kemal yoğun bakımda! Son sağlık durumu nasıl?

"MAALESEF HAYATİ TEHLİKE VAR"
Hastanede düzenlenen basın toplantısında Yaşar Kemal'in sağlık durumuyla ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Karan, Yaşar Kemal'ın 9 Ocak'tan beri başka bir hastanede tedavi gördüğünü belirterek, bugün öğleden sonra hastanelerine getirildiğini söyledi.


Başhekim, "Yaşar Kemal Bey, bugün öğleden sonra solunum sıkıntısı, akciğer enfeksiyonu ve kalp ritmindeki bozukluk şikayetleriyle yoğun bakım ünitemizde tedavi altına alındı. Bilinci kapalı ve solunum sıkıntısı olduğu için solunum makinesine bağlı olarak solunum destek tedavisi yapılıyor. Akciğerlerindeki enfeksiyon nedeniyle diğer tedaviler de uygulanıyor. Yaşlı ve kronik hastalıkları olduğu için ve bu tedaviler de birden fazla nedenlere bağlı olduğu için yakından izlemek gerekiyor. Ciddi bir hastalık tablosu. Ama uygun tedaviler altında, dileğimiz kısa zamanda olumlu cevapları görebilmek. Maalesef hayati tehlikesi var şu anda. 5 gündür başka hastanede tedavi görmekte olan bir hasta. O hastanede uygun tedaviler yapılmış. Bu hastalıklar kolay hastalıklar değil tabii ki. Şu anda solunum cihazına bağlı" dedi. Gazeteci Yazar Şeyhmus Diken, Yaşar Kemal'in bir hafta 10 günden beri rahatsız olduğunu, bugün öğlen saatlerinde hastaneye kaldırıldığını aktardı. Diken, Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban ile telefon ile görüştüğünü, usta yazarın durumunun ağır olduğu bilgisini edindiğini söyledi. Nobel Edebiyat Ödülü'ne aday gösterilen ilk Türk yazar olan Yaşar Kemal, başta İnce Memed olmak üzere, Yer Demir Gök Bakır, Yılanı Öldürseler, Hüyükteki Nar Ağacı, Fırat Suyu Kan Akıyor gibi ununtulmaz romanlara imza attı.


YAYINEVİNDEN AÇIKLAMA
Yaşar Kemal'in kitaplarının yayın hakkını elinde bulunduran Yapı Kredi Yayınları, ünlü yazarın sağlık durumuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Yaşar Kemal, son günlerde yaşadığı solunum sorunları nedeniyle 14 Ocak tarihinde İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır. Yoğun bakımda müşahede altında tutulmaktadır. Kemal'in sağlık durumuyla ilgili herhangi bir değişiklik olması halinde basına bilgi verilecektir" denildi. nbsp;
Yaşar Kemal yoğun bakımda! Son sağlık durumu nasıl?
YAŞAR KEMAL KİMDİR?
Köy köy dolaşarak folklor ürünleri toplayan yazar, şiirlerini Kemal Sadık Göğceli adı ile Türksözü (1939), Yeni Adana (1939) ve Vakit (1940) gazetelerinde ve Varlık, Kovan, Ülkü, Millet, Beşpınar dergilerinde yayımladı.
Nüfus kaydında, 1926 olarak geçmektedir.Yaşar Kemal (d. Kemal Sadık Gökçeli,1923; Gökçedam, Osmaniye), Kürt asıllı Türk romancı, senaryo ve öykü yazarı. Türk edebiyatının en önde gelen yazarlarından biridir. İlk öykü kitabı Sarı Sıcak'ta da yer alan Bebek öyküsü ile ilk romanı İnce Memed, Cumhuriyet'te tefrika edildi. İnce Memed, yaklaşık kırk dile çevrilerek yayımlandı ve kitaplarının yurtdışındaki baskısı yüz kırktan fazladır. Yaşar Kemal pek çok yapıtında Anadolu'nun efsane ve masallarından yararlanmıştır. PEN Yazarlar Derneği üyesidir. Nobel Edebiyat Ödülü'ne aday gösterilen ilk Türk yazardır.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...