Yanukoviç: Beni kimse devirmedi

Yanukoviç: Beni kimse devirmedi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Viktor Yanukoviç, Rusya'nın Rostov şehrinde düzenlediği basın toplantısıyla ortaya çıktı. Yanukoviç özür diledi.

Viktor Yanukoviç, "Ukrayna'nın geleceği için, yönetimi güç ve korkuyla ele geçirenlerle mücadeleye devam edeceğim. Beni kimse devirmedi. Ukrayna'yı, şahsıma ve yakınlarıma gelen tehditler nedeniyle terketmek zorunda kaldım" dedi.Yanukoviç, "Muhalefet, üç AB ülkesi dışişleri bakanlarının katılımyla imzalanan anlaşmanın şartlarını yerine getirmedi. Ortaya çıkan tüm sorunların çözüme kavuşması adına referandum yapılmasını teklif ediyorum" dedi.Viktor Yanukoviç, "Ukrayna'da yaşananlar utanç verici. Ukrayna halkından tüm yaşananlar ve bunlara engel olamadığım için özür diliyorum" dedi.Yanukoviç, "Ukrayna'ya kendim ve ailemin can güvenliği garanti edildiği zaman döneceğim. 25 Mayıs'ta düzenlenecek başkanlık seçimleri yasal değil, seçimlere katılmayacağım" dedi.


Ukrayna'da muhalefet darbesiyle alaşağı edilen Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, ülkede ayrımldıktan sonra ilk kez kameraların karşısına geçip "Ukrayna'nın geleceği için savaşaağım" dedi. Rusya 'nın Rostov na Don kentinde basın toplantısı düzenleyen Yanukoviç şunları söyledi: "Kimse beni iktidardan indirmedi. Kaçmadım. Harkov'a gittim. Kırım'da iken ailem tehdit aldığı için Ukrayna'dan ayrılmak zorunda kaldım. İşini yapan görevliler sayesinde Rusya'ya geçtim. Ailem ve benim güvenliğim sağlanınca geri döneceğim. İktidar faşist azınlıkça ele geçirildi. Şu anda parlamento meşru değildir, militanların baskısıyla kararlar almaktadır."


Askeri destek talebi yok
Moskova'dan askeri destek istemeyeceğini belirten Yanukoviç, "Bu durumda herhangi bir askeri hareketlilik kabul edilemez. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yüz yüze görüşmedim, Rusya'ya geldikten sonra telefonla görüştüm. Putin'in görüşmek için vakit oluşturulmamasını umuyorum. Açıkçası Putin'in sessiz kalmasına şaşırdım" dedi. Yanukoviç "Kırım'da yaşananlar Kiev'deki darbeye doğal bir tepkidir. Kırım, özerkliğini koruyarak Ukrayna'nın bir parçası olarak kalmalıdır" diye ekledi.
Hesaplara gözaltı


İsviçre , Ukrayna devrik lideri Viktor Yanukoviç ve ailesine ait hesapların dondurulmasına karar verip kara para aklama operasyonu düzenledi. Yanukoviç'in hesabı olup olmadığı bilinmiyor ancak oğlu Aleksandr'ın Cenevre'de kömür ticareti yapan bir şirketi var. L'Hebdo dergisine göre oğul Yanukoviç 500 milyon dolar servete sahip. Kararın ardından polis, Yanukoviç'in şirketine para akladığı iddiasıyla baskın yaptı. Avusturya da Yanukoviç dahil 16 yetkilinin hesaplarını dondurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...