Yahudi ,örgütü Erdoğan'a seslendi, 'Mısır ifadenizi geri çekin'

Yahudi ,örgütü Erdoğan'a seslendi, 'Mısır ifadenizi geri çekin'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

ADL, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır'daki olayların arkasında İsrail'in olduğu iddialarını tehlikeli bulduğunu kaydetti.

ABD'deki Musevi lobisinin önde gelen kuruluşlarından ADL'nin Ulusal Direktörü Abraham H. Foxman tarafından Başbakan Erdoğan'a gönderilen mektupta, İsrail ile ilgili yapılan açıklamaların iki ülke ilişkilerine zarar verebileceği endişesi dile getirildi. İftira ve İnkarla Mücadele Birliği (ADL), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır'daki olayların arkasında İsrail'in olduğu iddialarını tehlikeli bulduğunu kaydetti. ABD'deki Musevi lobisinin önde gelen kuruluşlarından ADL'nin Ulusal Direktörü Abraham H. Foxman tarafından Başbakan Erdoğan'a gönderilen mektupta, İsrail ile ilgili yapılan açıklamaların iki ülke ilişkilerine zarar verebileceği endişesi dile getirildi. Başkan Erdoğan'ın iddialarını kimliği belirsiz Fransız bir Yahudi entellektüele dayandırdığını ifade eden Foxman, bu yaklaşımın, yabancı hükümetlerin Yahudi komploları ile kontrol edildiği suçlamalarını çağrıştırdığını öne sürerek şöyle dedi: "Basına yansıyan ifadeleriniz doğruysa saygınlıkla bunların geri çekilmesini istiyoruz. Bu şekilde hareket edilmesi İsrail uzlaşma süreci ile ilgili samimiyetiniz ve Türkiye'nin tüm dünyadaki Yahudilere karşı saygısını teyit edecektir."ADL'nin mektubunda ayrıca, Beyaz Saray'ın Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları üzerine yaptığı açıklamayı memnuniyetle karşılandığı ifade edildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...