Yağlama tarifi nedir nasıl yapılır | Kayseri yağlaması tarifi (Şebit)

Düzenleyen:
Yağlama tarifi nedir nasıl yapılır | Kayseri yağlaması tarifi (Şebit)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Yağlama tarifi, yağlama nasıl yapılır, kayseri yağlaması nedir, kayseri yağlaması nasıl yapılır, en iyi yağlama tarifi, yağlama malzemeleri, yağlama hamuru, yağlama harcı. şebit nedir, şebit yapımı, şebit tarifi, şebit nasıl yapılır. Damaklarda tat bırakan eşsiz lezzeti ile ünü sınırları aşan bir lezzet olan yağlama Kayseri'ye özgü bir yemek türüdür. Epey zahmetli ama bir o kadar da enfes olan bu yemek yıllardır süre gelen geleneklerin bir ürünü olup nesilden nesile aktarılan bir tarifle en güzel halini aldı. Kayseri'ye gidenlerin tadına doyamadığı yağlama evde nasıl yapılır merak ediyorsanız detaylarını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Yağlama nasıl yapılır, yağlama yarifi, yağlama malzemeleri, yağlama hamuru, yağlama iç harcı, yağlama kaç dk pişer, kayseri yağlaması nasıl yapılır, kayseri yağlaması yarifi, en kolay yağlama tarifi, şebit nasıl yapılır, şebit nedir, şebit tarifi, şebit yapımı... Kayseri'nin damaklarda unutulmaz tatlar bırakan lezzeti yağlama özellikle soğuk kış günlerinde kalabalık aileler için sofraların vazgeçilmez yemeklerinden biri olur. Sabır ve emek gerektiren bu tarif yörelere göre ufak tefek farklılar içerse de genel olarak tat ve görüntü olarak birbitine benzer. İnce ince açılan hamurun arasına dökülen eşsiz iç harcı ile kat kat yüklene yağlama yapı olarak pastaya benzer. Peki yağlama malzemeleri neler ve yağlama nasıl yapılır. İşte aşama aşama yağlama tarifi; 

1. aşama hamur yapımı/malzemeler: 

  • 4 su bardağıun
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağıılık süt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığıi nstant maya
  • 1 tatlı kaşığıtoz şeker

2. aşama iç harcı/malzemeler:

  • 350 gram kıyma
  • 3 adet rendelenmiş domates
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı su

Yağlama yapımı: Hamur için gereki malzemeler karıştırılarak yoğurulur ve mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur ince ince açarak lavaş haline getirip pişirin. İç harcı da ayrı bir tavadan pişirdikten sonra. Pişen lavaşlardan sırasıyla önce pişmiş iç harç ardından üstüne yine lavaş gelecek şekilde kat kat dökerek kapatın. Son olarak kıyılmış maydonuz ve yoğurt  ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...