Whatsapp'ta 'mavi tık'ın anlamı nedir? (Mavi tık kurtulma yöntemleri)

Whatsapp'ta 'mavi tık'ın anlamı nedir? (Mavi tık kurtulma yöntemleri)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Whatsapp'ın yeni özelliği mavi tık'tan birçok kullanıcı memnun değil. Peki Whatsapp 'mavi tık'tan nasıl kurtulunur. İşte detaylar.

Whatsapp mavi tık, mavi tık ne anlama geliyor, mavi tık ne demek, mavi tık kaldırılabilinir mi? Kullanıcılar artık gönderilen mesajların okunup okunmadığını 'mavi tık' sayesinde anlayabilecek.Whatsapp'ın yeni özelliği mavi tık'tan birçok kullanıcı memnun değil. Peki Whatsapp 'mavi tık'tan nasıl kurtulunur. İşte detaylar. Akıllı telefonların vazgeçilmez uygulaması Whatsapp'taki yeni özellik, kullanıcılarına büyük kolaylık sağlıyor. Kullanıcılar 'mavi tık' ile artık mesajların okunup okunmadığı anlayabilecek. WhatsApp'ta size yollanan mesajı eğer aldıysanız ve tıklayıp o mesajı okumadıysanız eskisi gibi klasik gri renkte kalıyor ama eğer mesaja tıklayıp mesajı görüntülediyseniz karşı tarafın tik işareti mavi renk olarak beliriyor. Bu da yollanmış olan mesajın okunduğunu gösteriyor. Bu yeni özellik Whatsapp kullanıcılarına büyük bir kolaylık sağlasa da kullanan kişileri oldukça kızdırmış gibi duruyor. WhatsApp, 2014 yılı başlarında Facebook'un sahibi Mark Zuckerberg tarafından satın alınmıştı. Zuckerberg'in WhatsApp'a yenilikler katacağı belirtilmişti. Zuckerberg'in WhatsApp'a katacağı yeniliklerle kullanıcıları şaşırtmaya devam edeceği görülüyor.
Whatsapp'ta 'mavi tık'ın anlamı nedir? (Mavi tık kurtulma yöntemleri)
WHATSAPP GÜNCEL HABERLER
WhatsApp Son Görülme Özelliğini Kapatmak
WhatsApp üzerinde kullanıcıların en çok dikkatini çeken özelliklerden bir tanesi olan son görülme özelliği, uygulama ile birlikte varsayılan olarak açık bir şekilde gelmektedir. Bu özellik sayesinde bildiğiniz gibi kişi listeniz üzerinde yer alan arkadaşlarınızın veya sevdiklerinizin en son ne zaman WhatsApp üzerinde aktif olduklarını görüntüleme şansına sahipsiniz. Özel nedenlerden dolayı veya kişisel gizlilik amacıyla isterseniz hem iOS hem de Android cihazlarınız üzerinde WhatsApp son görülme özelliğini kapatma şansına sahipsiniz.

Son görülme özelliğini kapatmak için Android ve iOS cihazlarınız üzerinde yapmanız gereken işlem oldukça basit. WhatsApp - Ayarlar - Hesap - Gizlilik - Son Görülme sekmesi altında yer alan "Hiç kimse" seçeneğini seçmeniz, insanların sizlerin son olarak ne zaman WhatsApp'ı kullanmış olduğunuzu görmelerine engel olacaktır. Ayrıca aynı sekme altında yer alan "Herkes" seçeneğini seçerek, herkesin sizin son görülme durumunuza ulaşmasına izin verebilir veya yine aynı sekme altında yer alan "Kişilerim" seçeneğini seçerek, sadece kişi listeniz üzerinde yer alan insanların son görülme durumunuza ulaşmasına izin verebilirsiniz.

Bu noktada bilmeniz gereken en önemli şeyse; kendinize ait son görülme durumunu kapattığınız an, kişi listeniz üzerinde yer alan arkadaşlarınızın da son görülme durumlarına ulaşamayacak olmanız. Görünen o ki bu işleyişin bu şekilde çalışması, WhatsApp tarafından alınan basit bir önlemden kaynaklanıyor. Sonuç olarak siz kendinize ait bilgileri saklarken, başkasına ait bilgileri görmeye çalışmanız çok da etik olmayacaktır.

WhatsApp Konuşmalarını Yedekleme ve Geri Yükleme
Her ne kadar WhatsApp otomatik olarak konuşmalarınızı yedekliyor olsa da istediğiniz zaman sizler de kendi yedeklerinizi kolayca alabilirsiniz. Android ve iOS cihazlarınız üzerinde WhatsApp yedeklerini elle almak için yapmanız gereken şey oldukça basit. WhatsApp - Ayarlar - Sohbet Ayarları - Konuşmaları Yedekle seçeneği yardımıyla daha önceki konuşmalarınıza ait yedekleri hızlı bir şekilde alabilirsiniz.

SESLİ ARAMALAR YAPILABİLECEK!
Whatsapp'ın yeni versiyonu sesli aramalar yapabilmenize ve by görüşmeleri cihazınızın hafızasına kaydedebilmenize imkan tanıyacak! İşte detaylar...
Dünya'nın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp yeniliklerine devam ediyor. Facebook tarafından satın alınmasının ardından yapacağı hamleler merakla beklenilen şirket büyük bir bomba patlatmaya hazırlanıyor. Popülerleşmesiyle birlikte özellikle GSM operatörlerinin baş belası olan uygulama getireceği yeniliklerle GSM firmalarının başını daha çok ağrıtacağa benziyor.
nbsp;
Yurtdışından gelen bilgilere göre Whatsapp yeni güncellemesi ile internet üzerinden sesli arama ve bu aramaları kaydetme özellikleri getirecek. Sadece GSM operatörlerinin değil, Viber, Skype, Tango, Hangouts gibi internet üzerinden sesli arama özelliğine sahip uygulamaların kullanıcısı sayısına da darbe vurmaya hazırlanan Whatsapp 'ı rakiplerinden ayıran en büyük özellik ise bu konuşmaları kayıt edebilme seçeneği olacak.
nbsp;
Bu güne kadar 3.parti uygulamalar ile yapılması mümkün olan aramaların kayıt işlemi bu yeni güncelleme ile Whatsapp'da normal bir özellik olarak yer alacak. Ancak bu özelliğin her yerde kullanıma geçmesi imkânsız gibi gözüküyor. Sebebi ise telefon görüşmelerinin kayıt edilmesi birçok ülkenin hukuk sistemine göre yasadışı. Bu ülkelerin başında Amerika geliyor. Amerikan yasalarına göre bir telefon görüşmesini, görüşmeyi yapan iki tarafında rızası olmadan kaydetmek yasalara aykırı. Birçok ülkede bu işlem yasal olmasına rağmen ciddi problemler barındırıyor çünkü bu ülkelerde telefon görüşmeleri yasal kanıt olarak sunulabiliyor. Örneğin İsrail'de bir iş ortağınız sizi arayıp bana 10 bin dolar borcun var der ve sizde telefonda evet derseniz, bu kayıt mahkemeye yasal delil olarak sunulabilir ve başınıza büyük dertler açılabilir.
nbsp;
Bu yeni özelliğin en büyük problemlerinden biri de şüphesiz ki son günlerde teknoloji dünyasına damga vuran bulut sistemi olacaktır. Konuşmaların kayıtlarının telefonda depolanması kullanıcı için hayli zor ve yer kaplayan bir işlem olacağı için, Whatsapp 'ın her zamanki gibi bu işlem için bulut teknolojisini kullanacağını tahmin etmek zor değil. Asıl soru bulutun içinde milyonlarca kişinin özel telefon görüşmeleri güvende olacak mı?
nbsp;
Yaklaşık 600 milyon aktif kullanıcıya sahip Whatsapp 'ın bu yenilikleri ne zaman kullanıcılara sunacağı bilinmiyor. Sesli arama özelliğinin birçok kullanıcı tarafından memnuniyet ile karşılanacağına eminim ancak aramaların kayıt edilebiliyor olması ileride şirkete ve kullanıcılara büyük dertler açabilir gibi duruyor.
****
WhatsApp güncellemesi alay twitter'da alay konusu oldu. Değişikliği farkeden kullanıcılar ilginç mesajlarla sosyal medya hesaplarından paylaştılar. İşte o mesajlardan bazıları...
Whatsapp'ta 'mavi tık'ın anlamı nedir? (Mavi tık kurtulma yöntemleri)

Whatsapp'ta 'mavi tık'ın anlamı nedir? (Mavi tık kurtulma yöntemleri)

Whatsapp nasıl indirebilirim

Son zamanların en çok kullanılan mesajlaşma programı Whatsapp nasıl indirilir. Whatsapp bir akıllı telefon uygulamasıdır. Whatsapp gibi internet üzerinden mesajlaşma uygulamaları çıktıkca sms dönemi kapanır hatta biter oldu. Whatsapp uygulamasından internet üzerinden mesajlaşılabiliyor. Whatsapp programında arkadaşlarınızla hem mesajlaşabiliyor, hem ses kaydı atabiliyorsunuz. Ayrıca Whatsapp uygulaması sayesinde arkadaşlarınız ve sevdiklerinizle fotoğraf ve video da paylaşabilirsiniz. Whatsapp uygulamasının yüklenebileceği telefonlar; Android, İphone, Blackberry, ve Nokıa2nın akıllı telefonlarına yükelenbilir. Whatsapp yüklemek oldukça basit bir işlem. Whatsapp'ı telefonuna indirdiğiniz zaman size cep telefonu numaranızı soracak, numaranızı girdikten sonra telefon rehberinizdeki kişileri listeleyerek karşınıza sunacak ve bu adımdan sonra Whatsapp'ta arkadaşlarınızla sohbet edebileceksiniz. nbsp;

Whatsapp'ta 'çift mavi tik'ten kurtulmanın yolu

Whatsapp'ın son güncellemesiyle birlikte gelen çift mavi tik özelliğinden kurtulmak istiyorsanız işte çözüm...

Whatsapp'ın 'yuva yıkacak' tabirini fazlasıyla hak eden çift mavi tik özelliği, kullanıcıların attıkları mesajları karşı tarafın 'gerçekten' okuyup okumadığını görebilmesini sağlıyor. Haliyle kullanıcıların azımsanmayacak bir kısmı bu özellikten bir hayli rahatsız olmuş durumda; zira daha önce mesajı okusanız dahi karşı taraf mesajı okuyup okumadığınızı anlamıyordu. Yeni güncellemeyle birlikte mesajı okuduğunuz anda, ekranda 'Mavi tik' işareti beliriyor. nbsp;

ÇİFT MAVİ TİK ÖZELLİĞİNDEN NASIL KURTULABİLİRSİNİZ

Elbette Whatsapp'ın bu yeni özelliğini devre dışı bırakma şansınız yok; ancak bazı yöntemleri deneyerek karşı tarafın mesajlarını okunduğunu görmesini engelleme şansınız var.Bunun için örneğin hem Android hem de iOS yüklü iPhone'larınızı Uçak Modu'na alarak veya interneti tamamen keserek gelen mesaja bakabilir, daha sonra o mesajı silerek Whatsapp'ı kapatıp Uçak Modu'ndan çıkabilirsiniz. Bu şekilde karşı tarafın mesajınızı okuduğunu anlaması pek mümkün değil. Diğer bir deyişle internet olmadan mesajı sildiğiniz için Whatsapp bunu anlamayacak ve karşı taraf da çift mavi tik işaretini göremeyecek. nbsp;

DOĞRUDAN O MESAJI OKUMAYIN!

Bir diğer yol ise gelen mesajı okumakla ilgili... Örneğin A kişisinden size bir mesaj geldi. Siz Whatsapp'a girdiğinizde onunla olan konuşma penceresini açmadığınız taktirde çift mavi tik simgesini görmesi söz konusu değil; ancak A kişisinin attığı mesajın içine girerseniz mavi tikleri otomatik olarak karşı taraf görmüş oluyor.

Whatsapp indirmek için tıkla

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...