Vertigo hastaları çaresiz değil

Düzenleyen:
Vertigo hastaları çaresiz değil

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Dr. Nazan Pekcan, vertigo (baş dönmesi) hastalarının tedavi ve iyi takip ile yaşam kalitelerinin yükseltilebileceğini açıkladı.

Vertigo hastalığının birçok nedeni olabileceğini belirten Uzm. Dr. Pekcan,  aniden “dünya dönüyormuş gibi” ifade edilen baş dönmelerinin hastalığın en önemli belirtilerinden biri olduğunu söyledi. Baş dönmesi şikayetleri ile polikliniklerine başvuran hastaları hipertansiyon, hiperlipidemi, diyabet ve B12 eksikliği açılarından değerlendirdiklerini anlatan Dr. Pekcan, “Hastaların ayrıca iç kulakta denge ile ilgili yapılarda oynama olup olmadığını değerlendiriyoruz. Gerekli görürsek ileri tetkik istiyoruz. Tüm bunların sonucunda bir tanıya varıp tedaviyi planlıyoruz” dedi.
 
  “MULTİPL SKLEROZ MUTLAKA AKILDA TUTULMALIDIR”
 
  Dr. Pekcan, “Hasta gecenin bir yarısı tuvalete kalktığında deprem oluyormuş gibi evin yerle bir olduğunu zanneder. Baş dönmesiyle birlikte bulantı başlar ve kusar.  Bu atak günün her saatinde olabilir. Vertigo kadınlarda daha fazla görüldüğünden ayırıcı tanıda Multipl Skleroz mutlaka akılda tutulmalıdır” diye konuştu.
 
  YAŞAM KALİTESİ YÜKSEK BİR HAYAT
 
  Vertigo hastalığının tedavisi hakkında bilgi veren Dr. Pekcan, şöyle devam etti: “Hastalarımıza 3-6 aylık periyodlarda kullanacakları ilaç tedavisi yanında özel egzersizler öneriyoruz. Hastalık genellikle tekrarlıyor. Ancak hastalar, tedavilere uyup, stresten uzak durdukları takdirde hem iş hem de özel yaşamlarında kaliteli bir hayat sürebilirler.”
 
  İLERİ YAŞLARDA BU HASTALIĞA DİKKAT
 
  Hastaların vertigo ile yaşamayı öğrenmesi gerektiğini kaydeden Dr. Pekcan, şu bilgileri verdi: “İleri yaşlarda beyni besleyen damarlarda oluşan sertliğe bağlı olarak vertebrobaziller yetmezlik isimli bir rahatsızlık oluşabiliyor. Bu hastalıkta da vertigo gibi baş dönmesine, dengesizliğe yol açıyor. Bu şekilde olan ileri yaştaki hastalarımızda sistemik hastalıklara yönelik tedavilerini planlıyoruz.”

Vertigo hastaları çaresiz değil

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...