Ünlü spiker hastaneye kaldırıldı!

Ünlü spiker hastaneye kaldırıldı!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Türkiye'nin ilk kadın spikeri ve ayrıca birçok popüler diziye imza atan ünlü senarist, müşahede altında tutuluyor.

Bayramın ikinci günü kalp spazmı şüphesiyle Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırılan Nuran Devres iki gündür aynı hastanenin koroner kalp bölümünde müşahede altında tutuluyor. 'Melekler Adası', 'Kara Melek', 'Huzur Sokağı' gibi birçok dizinin senaristliğini yapan Nuran Devres'in doktorunun Medyatava'ya yaptığı açıklamaya göre Devres'in bayram sonrası taburcu olması bekleniyor. nbsp;


NURAN DEVRES KİMDİR?
Nuran Devres, Türk eski TV sunucusu ve senarist. Türkiye'nin ilk kadın tv sunucusudur. TED Ankara Koleji'nin ardından Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi İngiliz Filolojisi bölümünde eğitim aldı. Üniversite eğitimi sırasında TRT'nin spikerlik sınavını kazandı. 31 Ocak 1968'de, TRT'nin Ankara'daki deneme mahiyetindeki ilk televizyon yayınının spikerliğini gerçekleştirilmiştir. Devres'in yaptığı açılış konuşması şöyledir: "Burası 3. bant 5. kanaldan deneme yayınları yapan Ankara Televizyonu. Bugün 31 Ocak 1968. Bu akşamki deneme yayınlarına başlıyoruz.". Üç yıl daha TRT'de çalıştıktan sonra Amerika'nın Sesi'nin Türkçe servisi için açılan sınavı kazanan Devres, TRT'den istifa edip kısa süreliğine ABD'ye gitti. 1980'lerin sonlarından itibaren senaristlik yapan Devres, Bir Aşk Uğruna, Evdeki Yabancı, Savunma, Marziye, Bize Ne Oldu, Cinlerle Periler, Kara Melek, Melekler Adası, Sahte Prenses gibi pek çok ünlü TV dizisinin senaryosuna imza attı. Senaryoları nedeniyle "Entrikalar Kraliçesi" olarak da tanınmıştır.
Ünlü spiker hastaneye kaldırıldı!


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...