Ünal Aysal Terim hakkında konuştu, 'Davranışı haysiyet kırıcıydı'

Ünal Aysal Terim hakkında konuştu, 'Davranışı haysiyet kırıcıydı'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, GS TV'ye açıklamalarda bulunarak Fatih Terim konusunda açıklık getirdi. 'Terim'in davranışı haysiyet kırıcıydı' dedi.

Galatasaray Başkanı Aysal, "Antalya maçı sonrası Fatih Hoca'nın anlam veremediğimiz bir beyanatı oldu. Teklifimizi halka açık olarak reddetti. SMS'e bakmaması, gönderilme sebebi olamaz" dedi. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Terim ile yolların ayrılması konusunda kişisel davranmadığını söyledi. Aysal'ın, GS TV'ye açıklamalarından satırbaşları şöyle;
- Milli takım hocalığı teklifi sonrası TFF'ye 'Hayır' desem, federasyon bir Galatasaray başkanını küçültecek davranışa girebilirdi. 'Hayır' desem de alma hakkı var. Federasyon bizden istediği elemanı, oyuncuyu aldığı gibi hocamızı da alabilir. nbsp;
- Daha sonra televizyonda imza törenini gördüm. Şoke oldum. TFF'nin Terim ile devam edeceği netleşince bütün camiada rahatsızlık başladı. Bunun üzerine ileriye dönük riskleri hesapladım. Yönetim kuruluna hocanın 2016'ya kadar teklifin uzatılması kararını aldırttım. Sonra sessizlik oldu.
Antalya maçı sonrası hocanın anlam veremediğimiz beyanatı oldu. Yönetim kurulunun teklifini halka açık olarak reddetti. Bu bizim için haysiyet kırıcı oldu. Mesajlara bakmamak, Fatih Hoca'nın gönderilme sebebi olamaz.
- Gittikçe aşağı giden başarı çizgisi ve hocanın bu reaksiyonu 24 Eylül'deki kararı getirdi. Ben Lutfi Arıboğan'ı Terim ile görüşmesi için Florya'ya gönderdim. Benim, Galatasaray başkanı olarak fazla ısrar etmem veya Florya'nın kapısında beklemem mümkün değildi. Oradan 'Ben başkanı ararım' cevabıı geldi. Bu cevaptan sonra da karar alındı. Terim'in milli takıma gidişinin plana dayalı olduğu çok net. Geçtiğimiz iki yıl içinde federasyondan tam çifte standart gördük. Disiplin ve Tahkim Kurulu kararları, hocaya verilen ceza... Neredeyse hocayı çalıştırmama gayreti... Şampiyonluk primimizin 5 milyon eksik verilmesi... F.Bahçe'den de 3.5 milyon kesip diğer kulüplere dağıttı. Hoş bir şey değil. İnşallah bu tip olaylarla karşılaşmayız.
Hedefe varınca görevi bırakırım
Aysal, "Hukuki olarak durumu araştırdık. 2016'da seçim olacağı yönünde bilgi aldık. Benim kendime tanıdığım süre, görevlerin bittiği gündür. Hedeflere vardığım gün bu süre dolar" diye konuştu.
Kadıköy'e gitmem yönetime bağlı
Ünal Aysal, 10 Kasım'da Kadı-köy'deki F.Bahçe maçıyla ilgili, "F.Bahçe maçına gitmem gerekir diye düşünüyorum. O günkü yönetime de bağlı. Yeni yöneticiler olduğu takdirde ilişkilerimiz bambaşka bir hâl alır" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...