Ukrayna, Rusya'ya karşı yaptırımı onayladı!

Düzenleyen:
Ukrayna, Rusya'ya karşı yaptırımı onayladı!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko, hükümete Rusya'ya ekonomik yaptırım uygulama yetkisi veren yasayı imzaladı.

24 Aralık'ta Ukrayna Parlamentosu'ndan geçen tasarı, Poroşenko'nun imzasıyla birlikte yasalaştı. Yasanın, Rusya'nın serbest ticaret bölgesi anlaşmasını askıya alması ve Ukrayna'ya yönelik yaptırım kanunu çıkarmasına cevaben hazırlandığı belirtildi.

291 'EVET' ÇIKMIŞTI

Tasarı, parlamentodaki 420 milletvekilinden 291'inin 'Evet' oyuyla kabul edilmiş, buna ilişkin açıklayıcı bilgide, Rusya'nın serbest ticaret bölgesi anlaşmasını askıya almasının ve yaptırım kanunu çıkarmasının, Ukrayna'nın ekonomik güvenliğine ve ekonomik çıkarlarına zarar verdiği ileri sürülmüştü.

PUTİN İMZALAMIŞTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 16 Aralık'ta Ukrayna ile serbest ticaret bölgesi anlaşmasının 1 Ocak 2016'dan itibaren askıya alınmasını öngören kararnameyi imzalamıştı. Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev de 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Kiev'e yaptırım uygulanmasını öngören kanuna 21 Aralık'ta imza atmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...