UEFA Avrupa Ligi'nde gecenin toplu sonuçları ve puan durumu

UEFA Avrupa Ligi'nde gecenin toplu sonuçları ve puan durumu

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

UEFA Avrupa Ligi maçında Trabzonspor Legia Varşova'yı deplasmanda da yıktı, turu gördü.

nbsp;UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon birbirinden başarılı maçlar çıkaran ve 15 gün önce evinde yendiği nbsp;Legia nbsp;önüne namağlup çıkan nbsp;Trabzonspor nbsp;rakibini deplasmanda da vurdu: 2-0. Maç öncesi nbsp;Reşit Akçay'ın "1 puan bize yeter" düşüncesine uygun olarak oyuna kontrollü girdi bordo-mavililer. Kalabalık tuttuğu ikinci bölgede Legia'ya oynayacak alan bırakmamayı hedefleyen Trabzonspor ani, dikine toplarla da kontra aradı sık sık. Bunlardan ilki 6. dakikada oluştu; Malouda iyi geldi, iyi de abandı ama defanstan döndü meşin yuvarlak. 21. dakikada Kucharczyk'ın ceza sahasının dışından sert vuruşunda kalecimiz Onur'dan dönen top heyecanlandırdı bizi. 5 dakika sonra bu defa Jodlowiec şutladı neyse ki auttu. İki füze kenardan teknik ikaz getirdi oyuncularımıza. Daha sakin, daha bir ayağa top yapar olduk. 39'daki Dossa Junior patentli kafa vuruşu da autu boylarken 'böyle bitirelim ilk yarıyı' demeye başladık. İkinci yarıda Onur sakatlanınca demoralize olduk biraz ama Zeki gibi bir kaleciyi kazanacağımızı bilemezdik. 58'de Jodlowiec'in sol çaprazdan yaptığı vuruşta savunmaya çarpıp üst direğin altına giden topu Onur'un yedeği Zeki ustasını andırır bir refleksle kornere çeldi. Çok akıllı top yapmaya başladı temsilcimiz. 71'de havalara uçtuk sevinçten. Olcan'ın soldan ortasına Malouda yükseldi; Dossa Junior kendi kalesine vurdu meşin yuvarlağı: 0-1. Legia dağıldı; tam ikinciyi arama zamanıydı. Nitekim 79'da Malouda başını döndürdü Legia defansının; içeri çıkardı soldan topu, Olcan köşeye mıhladı meşin yuvarlağı adeta: 0-2. 80'de Brzyski'nin doğrudan kaleye gönderdiği topu Zeki öyle bir dışarı tokatladı ki arkadaşları tebrik için başına üşüştü genç file bekçisinin. Helal olsun sana Trabzonspor...Ö.Çetin Engin

nbsp;UEFA Avrupa Ligi'nde gecenin toplu sonuçları ve puan durumu
BAŞBAKAN DA MAÇTAYDI
Erdoğan'dan Trabzon'a destek
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da tribünde yerini alarak Trabzonspor'un maçını izledi. Gelen gollerde hayli memnun olan Başbakan maç sonrası soyunma odasına inerek teknik heyet ve futbolcuları tek tek tebrik etti. Trabzonsporlu futbolcuların sahaya çıkmasına az bir süre kala bin kadar bordo-mavili taraftar tezahüratlara başladı. Ellerinde Trabzonspor atkıları ve Türk bayraklarıyla kendilerine ayrılan tribündeki yerlerini alan taraftarlar Polonyalı seyircilerden de ilgi gördü.

AKÇAY: ARTIK GRUPTAN ÇIKTIK DİYEBİLİRİZ
Trabzonspor'un teknik patronu Mustafa Reşit Akçay zafer sonrası, "Artık büyük oranda gruptan çıktığımızı düşünüyorum" dedi. Akçay, "Böyle bir oyuncu topluluğuna sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Zor maçtı. Özellikle ikinci yarısı. Haklı bir galibiyet aldık. Başarının sırrı oyuncu karakterimizde gizli. Sakatlandığı halde oynamak isteyen oyuncularımız var. Böyle bir oyuncu topluluğu kaybedebilir ama mağlup olmaz" sözlerini kullandı.

MAÇ SONRASI TRABZONSPOR'DA SEVİNÇ VE HIRS VARDI
Gruptan birinci çıkacağız
Maç sonrası Trabzonsporlu futbolcular büyük sevinç yaşadı. Futbolcular yerlisi, yabancısıyla iddialı konuştu. Adrian: Grubu birinci bitirmek istiyoruz. Şimdi Apollon maçına hazırlanacağız. O maçı da alırsak hedefimizi tuttururuz. Başaracağımıza inanıyoruz. Malouda: Zor bir maç oldu. Takım ruhu sonuca da yansıdı. Türkiye'yi iyi temsil ediyoruz ve bundan sonra da bu sonuna kadar devam edecek. Trabzon şimdi sevinç içinde. Olcan Adın: İkinci yarı üzerimize gelecekleri belliydi. Akıllı oynadık. Bu grubu mutlaka lider bitireceğiz. Kalan iki maçı da alacağız. Aykut Demir: Çok önemli bir üç puan. Allah izin verirse grubu ilk sırada bitirmeye kararlıyız. Türkiye'yi sevindirmeye devam edeceğiz.
gt; Gökmen Şahin (İHA) varşova

LAZİO İLK YARIDA BİTİRDİ
Trabzonspor'un yer aldığı J Grubu'ndaki diğer maçta Lazio sahasında Rum temsilcisi Apollon'u 2-1 mağlup etti. İtalyan ekibi gollerini 14 ve 37. dakikalarda Floccari'yle buldu. Papoulis'in 39'da attığı gol ilk yarının skorunu belirledi: 2-1. İkinci yarıda başka gol olmayınca Lazio sahasında 3 puanın sahibi oldu


nbsp;UEFA Avrupa Ligi'nde gecenin toplu sonuçları ve puan durumu


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...