Ücretler en çok otelcilikte arttı

Ücretler en çok otelcilikte arttı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

2010 yılından bu yana konaklama ve yiyecek hizmeti sektöründe ücret artışı yüzde 47 oldu. İmalat ve sanayi ise aynı dönemde yüzde 36'da kaldı

Türkiye'de ücretler, en çok konaklama ve yiyecek sektöründe artıyor. Sanayi ve imalat sektöründeki ücret artışı ise daha düşük kalıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre 2010 yılından itibaren bakıldığında toplam ücretlerde ortalama yüzde 39.6 artış gerçekleşti. Aynı dönemde enflasyon yüzde 29 olarak gerçekleşti. Buna göre ücretlerdeki reel artış, yaklaşık yüzde 30 oldu. 2010 yılından 2013'ün 3. çeyreğine kadar geçen süreçte konaklama ve yiyecek hizmeti, yüzde 47.1 ile ücretlerin en çok arttığı sektör oldu. Onu 45.4 ile madencilik ve taş ocakçılığı, 45.3 ile ulaştırma ve depolama, 44.3 ile inşaat ve aynı rakamla toptan-perakende ticaret izledi. Sanayi ve imalat sektöründe ücret artışı yüzde 36'larda kaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...