Uçak bileti 299 liradan pahalı olamayacak

Uçak bileti 299 liradan pahalı olamayacak

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Bugünden itibaren iç hatlarda en pahalı bilet 299 lira olacak. Yolcu son gün bile olsa bu fiyatın üzerinde para ödemeyecek

Havayolu firmaları taban fiyat konusunda anlaşmaya vardı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bugünden itibaren en pahalı uçak biletinin 299 lira olacağını bildirdi. Uçak tavan fiyatları ile ilgili sektör temsilcileriyle bir araya gelen Binali Yıldırım, "SHGM, TÖSİP, THY, Anadolu ortak karara vardılar. Gönüllük bazında bundan sonra iç hatlar en pahalı 299 TL olacak, ekonomi tabi. En pahalı diyorum. Bunun altında uçanlarda olabilir. Son saate de kalsanız 299 TL'yi geçmeyecek. Bu ne demek 299'da 100'de 50'TL'ye de var. Tamamen tavanda oluşacak fiyatta bir sınır getirildi. Firmalar kendi aralarında bu centilmenlik anlaşmasını uygulayacaklar" dedi. Petrol fiyatlarındaki yaşanacak bir takım olumsuz gelişmeler ile küresel anlamda dövizlerdeki oynaklıkların ayrıca değerlendirileceğini dile getiren Yıldırım, "Ama normal şartlar altında herhangi bir süre koymadı arkadaşlar ve bu şekilde devam edecekler" diye konuştu. Geçen yıl 600 bin vatandaşın 50 liranın altında bilet fiyatıyla uçtuğunu belirten Bakan Yıldırım, "Toplam uçuşların yüzde 28'i, yani üçte birinden azı 100-150 lira arasında bilet aldı. Toplam yolcuların yüzde 15'i de 150-200 lira arasında bilet alarak uçtu. Yüzde 11'i 200-250 arasında bilet alarak uçtu. 300 liranın üzerinde bilete para ödeyen toplam yolcu sayısı yüzde 1,5. Öyle görüldüğü gibi biletler astronomik falan değil. Hepsini bir arada düşündüğünüz zaman 300 lirayı geçen sadece yüzde 1,5. 76 milyon uçuş olursa bu sene 1 milyonun altında uçuş için 300 liranın üzerinde ödeme yapıldı. Şu ana kadar vergiler de dahil, acente parası da dahil vatandaşın cebinden çıkan para ortalama 150 lira" ifadelerini kullandı. Yapılan değişiklikle ilgili mevzuat değişikliğine ihtiyaç olup olmamasının sorulması üzerine Yıldırım, "SHGM'nin mevzuatla ilgili bir sıkıntı yok. Havacılığın serbestleşmesi süresini başlatan bir uygulamamız söz konusuyken, bunun dışında bir uygulama bize ters düşer" cevabını verdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...