TÜSİAD, 'Türkiye boyundan büyük işlere kalkıştı'

TÜSİAD, 'Türkiye boyundan büyük işlere kalkıştı'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Muharrem Yılmaz, Türkiye'nin kendi meseleleri yerine başkalarınınkine çözüm aramasının, kronikleşen problemlerin çözümünü ertelediğini iddia etti.

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Türkiye'nin kendi meseleleri yerine başkalarınınkine çözüm aramasının, kronikleşen problemlerin çözümünü ertelediğini iddia etti. Yılmaz, "Türkiye'nin dış politikada yaptığı en büyük hata, herkesin derdine koşup kendini ilgilendiren, kronikleşen sorunları çözemedi. Yunanistan, Azerbaycan ve Kıbrıs meselelerini çözemedi. Türkiye'nin canına okuyan, Arap Baharı oldu. Arap isyanları iştah kabarttı, Türkiye bir anda hırsa kapıldı. Bölgesel güçten, küresel güç olma iddiasına girdi. Ortadoğu'ya düzen getirmek gibi kapasitesini aşan bir şeye soyundu" dedi. Yılmaz, FED kararının ardından dünya piyasalarında likidite bolluğunun azalacağını, Türkiye'nin ise cari açığı finanse etmesinin zor göründüğünü söyledi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...