Türkvizyon'da kazanan AZERBAYCAN

Türkvizyon'da kazanan AZERBAYCAN

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Türkvizyon Şarkı Yarışması'nda Azerbaycan adına yarışan Farid Hasanov finalde 210 puan alarak birinci oldu.işte tüm detaylar

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında düzenlenen Türkvizyon Şarkı Yarışması'nda Azerbaycan adına yarışan Farid Hasanov finalde 210 puan alarak birinci oldu. nbsp;Bu yıl ilki gerçekleştirilen yarışmada Belarus ikinci, Ukrayna üçüncü, Türkiye ise beşinci oldu. Türkiye'yi Manevra Grubu "Sen, Ben ve Biz" adlı şarkıyla temsil etti. Birinciye Altın Anka, ikinciye Gümüş Anka ve üçüncüye ise Bronz Anka heykeli takdim edildi. Final gecesinde konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Türkvizyon, dostluğumuzun, kardeşliğimizin, muhabbetimizin adıdır. Türkvizyon, dilde, fikirde, iş'te birliğin gönül ve müzik diliyle ifadesidir" dedi. Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ise "Bu yarışmanın asıl birincisi, Türk dünyası, sevgi, hoşgörü, kardeşlik ve birliktir" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...