Türkiye'nin otomotiv ihracatını 4 il sırtlıyor

/ Kaynak: AA
Türkiye'nin otomotiv ihracatını 4 il sırtlıyor

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Türkiye'nin yılın ilk 8 ayındaki 13 milyar 774 milyon 117 bin dolarlık otomotiv ihracatının, yüzde 86,34'ünü dört il gerçekleştirdi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Türkiye'nin en çok otomotiv ihracatı yapan 4 kentinden biri olan Sakarya'nın, sahip olduğu otomotiv üretim tesisleriyle Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağladığını söyledi. Kösemusul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sakarya'nın ihracat konusunda önemli bir lojistik altyapıya sahip olduğunu anlattı. Otomotiv sektörünün gelişimi için belli kriterlere ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Kösemusul, "Sakarya, bulunduğu konum ve sahip olduğu otomotiv üretim tesisleriyle, Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. Otomotiv sektörü için lojistik, yan sanayi ve işçilik kalitesi çok önemli kriterler. Şu anda Sakarya, lojistik anlamda Türkiye'nin en iyi illerinden biri. Karasu Limanı inşaatı sürüyor. Yan sanayi konusunda ilerlemeler devam ediyor" dedi. "Sakarya, otomobil üretimi için kaliteli işçiliğe sahip" diyen Kösemusul, sözlerini şöyle tamamladı: "Geçmişten beri otomotiv üzerine üretim tesisleri kentimizde bulunuyor ve bu da işçilik kalitemizin artmasını sağlıyor. Şu anda dünyanın en önemli otomotiv markası olan Toyota'nın, sıfır hatayla üretim yapan tek fabrikası, Sakarya'da faaliyet gösteriyor. Bu da işçilik kalitesinin ne kadar iyi olduğunu gösteriyor. Sakarya, otomotiv sektöründe ilerlemeye devam ediyor. Otomotiv sektöründen maksimum faydayı sağlamak istiyoruz. Bunun için Sakarya, çok iyi bir konumda. Sakarya'da üretilen otomobiller, çok kısa sürede dünya piyasasına ulaşıyor. Bu nedenle yeni markaları kentimize davet ediyoruz. Yan sanayi konusunda da ana merkez olmak istiyoruz. Bunun için yeni bir organize sanayi bölgesi kurmayı hedefliyoruz. Bu şekilde Sakarya, otomotiv sektöründe daha da güçlenecek." nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...