Türkiye'nin ilk uzun metraj kukla filmi altın portakalda

/ Kaynak: DHA
Türkiye'nin ilk uzun metraj kukla filmi altın portakalda

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / DHA

'Rimolar ve Zumolar Kasabada Barış', 51'inci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde özel gösterimde seyirciyle buluştu

Türkiye'nin ilk kukla filminin ilk izleyicileri Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin engelliler rehabilitasyon merkezinde eğitim alan çocuklar oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 51'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Türkiye'nin ilk kukla filmi Rimolar ve Zimolar Kasabada Barış özel gösterimle seyirciyle buluştu. Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda yapılan gösterime film ekibiyle birlikte seslendiriciler Yekta Kopan, Janset Paçal gibi isimler de katıldı. Antalya'da gösterilen Türkiye'nin ilk uzun metraj kukla filminin ilk seyircileri Büyükşehir Belediyesi'nin engelliler rehabilitasyon merkezinde eğitim alan çocuklar oldu.
Filmin yönetmenlerinden Nermin Er, kuklanın animasyon gibi bir sinema tekniği olduğunu belirterek, çocukları eğlendirerek bir barış hikayesi anlatmak istediklerini söyledi.Filmin ikinci yönetmeni İsmet Kurtuluş ise severek çalıştıklarını belirterek "Güzel bir şey yapmak istedik. Kuklaları insan izler gibi izleyeceğiz. İnsana yakın bir karakter olarak karşımıza çıkıyor" diye konuştu. nbsp;
Film, aralarında ufak bir çöl bulunan ve birbirlerinden çok da uzak olmayan iki kasaba, Rimo ve Zimo'nun hikayesini anlatıyor. Her iki kasabanın sakinleri karşılıklı nefret ve korku duygularıyla uzun süredir birbirlerinden uzak dururken bir gün Rimolu iki sevimli yaramaz Bızdık ve Minnik macera yaşamak üzere çöle gitmeye karar verir. Aynı anda çöle pikniğe çıkmış olan Zimo ailesi de zor durumda kalır. Bu iki gurubun başından geçen olaylar iki kasabanın tarihini değiştirecek bir maceraya yol açar.Yönetmenliğini Nermin Er ve İsmet Kurtuluş'un yaptığı, yapımcılığının Yonca Ertürk'ün üstlendiği filmde Rimo ve Zimo kasabalarını sakinlerini Yekta Kopan, Janset Paçal, Şevket Süha Tezel, Sinan Mıhçı, Ezgi Mola ve Emrah Özdemir seslendiriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...