Türkiye büyümede Avrupa'nın zirvesinde

Türkiye büyümede Avrupa'nın zirvesinde

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Yılın 3. çeyreğinde yüzde 4.4 büyüyen Türkiye, Avrupa Birliğine üye 28 ülkenin büyüme oranından daha iyi performans ortaya koydu.

Bu dönemde Euro Bölgesi'nin en büyük ekonomileri Almanya yüzde 0.6, İngiltere yüzde 1.5, Fransa yüzde 0.2 büyürken, İspanya yüzde 1.1, İtalya ise yüzde 1.9 oranında daraldı. Söz konusu dönemde 17 üyeli Euro Bölgesi ortalamada yüzde 0.4 daralırken, 28 üyeli AB ekonomisi ise ortalama yüzde 0.1 büyüdü. AB üyeler, arasında en hızlı büyüyen ülke yüzde 4.1'le Romanya olurken en fazla daralan ekonomi ise yüzde 5.7 ile Kıbrıs Rum kesimi oldu. Türkiye üçüncü çeyrek büyümesiyle dünyanın önde gelen ekonomilerini de kıskandırdı. Söz konusu dönemde dünyanın en büyük ekonomisi olan ABD yüzde 1.6 büyürken, Japonya ekonomisindeki büyüme oranı ise yüzde 2.6 oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...