Türkiye:0 - Brezilya:4 (TR- BRA)

Türkiye:0 - Brezilya:4 (TR- BRA)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

58 Yıl sonra ülkemizde konuk ettiğimiz Brezilya, Şükrü Saracoğlu'nda oynanan mücadeleden 4-0 galip ayrıldı. İşte Türkiye Brezilya maçının golleri ve özeti.

58 Yıl aradan sonra ülkemizde konuk ettiğimiz Brezilya, Şükrü Saracoğlu'nda oynanan mücadeleden 4-0 galip ayrıldı. İşte Türkiye Brezilya maçının golleri ve özeti. nbsp;A Milli Futbol Takımı, özel maçta Brezilya'ya 4-0 yenilirken, millilerin Kazakistan ile yapacakları maç öncesi ortaya koydukları performans vasatın altında kaldı.

İki ülke milli takımları arasında 58 yıl aradan sonra İstanbul'da yapılan mücadelede "Sambacılar", ilk yarıda 3 gol attıkları karşılaşmayı rahat bir oyunla kazanmasını bildi.

Sakatlığı nedeniyle kadroda bulunmayan önemli oyuncuların yanı sıra çok sayıda as oyuncusunu da yedekte tutan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in, ikinci yarı başlarken yaptığı oyuncu değişiklikleri de sonucu değiştirmedi.

Karşılaşmanın ardından bütün tribünlerin alkışladığı Brezilyalı futbolcular, tribünlerin sevgi gösterilerine alkışlarla karşılık verdi.

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda yaptığı üç maçta 1 puanla son sırada bulunan A Milli Futbol Takımı, gruptaki 4. maçında 16 Kasım Pazar günü İstanbul'da, kendisiyle aynı puana sahip Kazakistan ile karşılaşacak.

TÜRKİYE:0 - BREZİLYA:4 ( MAÇ SONUC)

M.S. Milli Takımımız, hazırlık maçında Brezilya'ya 4-0 mağlup oldu.

90' nbsp;Mücadelenin sonuna 3 dakika ilave edildi.

86' nbsp;Brezilya'da Luiz Gustavo'nun yerine Fred oyunda.

85' nbsp;Milli Takımımızda Umut Bulut'un yerine Alper Potuk oyunda.

84' nbsp;Sağ kanattan gelişen Brezilya atağında Neymar, son çizgiye kadar indi ama savunmamız topu araya girerek kornere gönderdi.

83' nbsp;Etkili gelişen Brezilya atağında Casemiro'nun pasında Neymar, Volkan ile karşı karşıya kaldı ama ofsayt bayrağı kalktı.

80' nbsp;Bir başka Brezilya atağında Neymar, sağ çaprazdan ceza alanına girip Firmino'ya ara pası denedi ama savunmamız topa ayak koydu.

77' nbsp;Milli Takımımızda Mehmet Topal'ın yerine Tarık Çamdal oyunda.

76' nbsp;Brezilya'da Willlian'ın yerine Douglas Costa oyunda.

74' nbsp;Rakip ceza alanına yakın bir noktadan sol kanattan serbest vuruş kullandık. Arda'nın ortasında savunma topu karşıladı.

73' nbsp;Brezilya'da Fernandinho, Oscar ve Luiz Adriano oyundan çıkarken Firmino, Philippe Coutinho ve Casemiro oyunda.


72' nbsp;Gole çok yaklaştık. Umut, sol çaprazdan ceza alanına girip karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı ama kaleci Alves topu kurtardı.

71' Hızlı gelişen Brezilya atağında Oscar'ın ceza alanı dışından şutunda top kaleci Alves'te kaldı.

68' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunmamız topu karşıladı.

67' Kullanılan serbest vuruşta David Luiz'in doğrudan kaleye göndermek istediği top barajdan sekip kornere gitti.


66' Caner Erkin,bu faulden sonra sarı kart gördü.

64' nbsp;Kullanılan serbest vuruşun ardından Neymar'ın ceza alanına gönderdiği topu savunmamız karşıladı.

63' nbsp;Sol kanattan gelişen Brezilya atağında Neymar, Bekir'den sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

60' GOL! Neymar Brezilya'nın 4. golünü atıyor. nbsp;Sol kanattan gelişen Brezilya atağında Neymar, Willian ile ver-kaç yapıp ceza alanına girdi ve İsmail'den de sıyrılıp topu düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi.

56' nbsp;Brezilya atağı sol kanattan gelişti. Oscar, ceza alanı dışından uygun açıyı bulup kaleye şutunu çekti ama top Volkan'da kaldı.

55' nbsp;Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunmamız topu karşıladı.

54' nbsp;David Luiz, Volkan'ın kurtarışından sonra Volkan'ı tebrik etti.

54' nbsp;Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada David Luiz topa harika yükselip kafa vuruşunu yaptı ama Volkan Babacan, topu aynı güzellikle çeldi ve kornere gönderdi.

53' nbsp;Sağ kanattan etkili gelişen Brezilya atağında Willian, oyuncularımızdan çok şık sıyrılıp ceza alanına girdi ve kaleye dar açıdan şutunu çekti ama savunmamıza çarpan top kornere gitti.

51' nbsp;Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada yine savunmamız topu karşıladı.

50' nbsp;Sol kanattan gelişen Brezilya atağında Filipe Luiz'in ceza alanına ortasında savunmamız topu kornere gönderdi.

49' nbsp;Sol kanattan gelişen atağımızda Volkan'ın ceza alanı ön bölümüne yükselttiği topu Arda ceza alanına çevirdi ama kaleci Alves topa müdahale etti.

48' nbsp;Gelişen Brezilya atağında Adriano, sol kanatta Bekir'den sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

46' İkinci yarı Milli Takımımızın vuruşuyla başladı...

D.A. İlk yarı 3-0 Brezilya'nın üstünlüğü ile sona erdi.

44' GOL! Willlian nbsp;Sol kanattan hızlı gelişen Brezilya atağında Neymar, çok hızlı bir şekilde ceza alanına girip pasını boş durumdaki Willian'a verdi ve Willian da topu sağ köşeden ağlara gönderdi.

42' nbsp;Bir başka Brezilya atağında ceza alanı dışında hafif sağ çaprazda topla buluşan Willian, Volkan'ın önde olduğunu görüp aşırtma bir vuruş denedi ama top dışarıya gitti.

41' nbsp;Brezilya 3. gole çok yaklaştı. Willian, sağ çaprazdan ceza alanına girip İsmail'den sıyrıldı ve kale sahasına girip yerden topu gönderdi ama topa kimse dokunamadı.

38' nbsp;Etkili gelişen atağımızda savunmanın arkasına koşu yağa Mevlüt'e atılan harika pasta Mevlüt, topu istediği gibi kontrol etse golle karşı karşıya kalacaktı ama topu kontrolünde başarısız oldu.
37' nbsp;Aynı kanattan kullandığımız köşe vuruşunda Hamit'in ceza alanına ortasında savunma yine topu karşıladı.

36' nbsp;Gelişen atağımızda Arda'nın pasında topla buluşan Hamit'in sağ kanattan ceza alanına ortasında savunmada Miranda topu kornere gönderdi.

34' nbsp;Hamit, kullandığı serbest vuruşta topu ceza alanına ortaladı ama yine David Luiz topa müdahale etti ve kornere gönderdi.

33' nbsp;Sol kanattan gelişen atağımızda Arda, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar bir kez daha serbest vuruş.

30' nbsp;Sağ kanattan kullandığımız köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı. Ardından Mehmet şut çekti ama savunmadan seken top kornere gitti.

29' nbsp;Gole çok yaklaştık. Ceza alanı dışı sol çaprazında topla buluşan Arda'nın kaleye etkili şutunda kaleci Alves topu son anda kornere çeldi.

28' nbsp;Kullandığımız serbest vuruşta Bilal'in ceza alanına ortasında Umut'tan önce David Luiz topu karşıladı.

27' nbsp;Rakip yarı alanın ilk metrelerinde topla buluşan Bilal, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

26' nbsp;Bir başka atağımızda rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Umut, kaleci Alves'in önde olduğunu görüp kaleye vuruşunu yaptı ama top üstten dışarıya gitti.

24' GOL! Semih Kaya (kendi kalesine) nbsp;Yine sağ kanattan gelişen Brezilya atağında Danilo'nun ceza alanına ortasında Semih, topu ters bir vuruşla kendi ağlarına gönderdi.

23' nbsp;Sağ kanattan gelişen Brezilya atağında Danilo'nun ceza alanına ortasında herkesi aşan top doğrudan dışarıya gitti.

22' nbsp;Geride kalan bölümde Brezilya karşısında maalesef etkili olamadık. Brezilyalı oyuncular topla oynamamıza izin vermiyor.

20' GOL! Neymar nbsp;Savunmamızın arkasına koşu yapan Neymar, Brezilya savunmasından atılan uzun topu çok iyi kontrol edip ceza alanına girdi ve karşı karşıya pozisyonda topu sağ ayağının dışıyla sol köşeden ağlara gönderdi.

19' nbsp;Kullanılan serbest vuruşta Neymar'ın doğrudan kaleye gönderdiği top üstten az farkla dışarıya çıktı.

18' nbsp;Bu kez hızlı gelişen Brezilya atağında Willian, ceza alanımızın hemen dışında yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

14' nbsp;Mehmet Topal, yarı alanımızda Willian'dan topu alıp hemen Bilal'e oynadı ve Bilal, Fernandinho'ya çalımı atıp rakip yarı alana geçti ama ikinci rakibinden sıyrılamadı.

13' nbsp;Etkili gelişen atağımızda İsmail'in ceza alanına etkili ortasında Umut topa yükseldi ama son anda savunma topu karşıladı.

10' nbsp;Geride kalan bölümde Brezilya, daha bir oyun ortaya koydu. Çok iyi pas yapan Brezilyalı oyuncular top bize geçtiği zamanda hemen baskıya başlıyor.

8' nbsp;Etkili gelişen Brezilya atağına Oscar'ın ceza alanı dışından kaleye sert şutunda top Volkan'da kaldı.

7' nbsp;Yine sağ kanattan gelişen Brezilya atağında bu kez Danilo'nun ceza alanına ortasında Adriano'nun kafa vuruşu üstten farklı şekilde dışarıya gitti.

6' nbsp;Bu kez gelişen Brezilya atağında ceza alanı dışında sağ kanatta topla buluşan Willian, ceza alanına ortasını yaptı ama savunmamız topu karşıladı.

5' nbsp;Etkili gelişen atağımızda sağ kanatta topla buluşan Mevlüt, iki rakibinden harika sıyrılıp ceza alanına girdi ama Umut ile ver-kaç denemesinde başarısız oldu.

4' nbsp;Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Oscar'ın ceza alanına ortasında savunmaya yardıma gelen Umut topu karşıladı.

3' nbsp;Gelişen Brezilya atağında Neymar'ın pasında ceza alanı dışı sağ çaprazında topla buluşan Danilo'nun şutu savunmamıza da çarpıp kornere gitti.

1' Mücadele Brezilyalı oyuncuların vuruşuyla başladı... Başarılar Milli Takım... Başarılar Ay Yıldız...

İLK 11'LER

TÜRKİYE: nbsp;Volkan Demirel, Semih Kaya, İsmail Koybaşı, Bekir İrtegün, Hamit Altıntop, Mehmet Topal, Ozan Tufan, Bilal Kısa, Arda Turan, Mevlüt Erdinç, Umut Bulut

Yedekler: nbsp;Harun, Volkan Babacan, Selçuk, Adem, Oğuzhan, Caner, Olcay, Mehmet Ekici, Tarık, Volkan Şen, Alper, Serdar Aziz, Kaan Ayhan

BREZİLYA: nbsp;Diego Alves, Danılo, Miranda, David Luiz, Fernandınho, Filipe Luis, Luiz Adriano, Neymar JR, Oscar, Luiz Gustavo,Willian

Yedekler: nbsp;Cabral, Douglas Costa, Casemiro, Marquinhos, Silva, Alex Sandro, Mario Fernandes, Firminho, Talisca, Coutinho, Fred, Neto


nbsp;
Türkiye:0 - Brezilya:4 (TR- BRA)




A Milli Takım düzeyinde ilk kez 1956'da, son defa 2007'de toplamda ise 5 kez karşılaştığımız Brezilya'ya karşı hiç galibiyet alamadık. Oynanan 5 maçın 3'ü Brezilya lehine sonuçlanırken, 2 karşılaşmada da takımlar sahadan beraberlikle ayrıldı. Bu müsabakalarda 3 gol kaydederken, kalemizde ise 6 gol gördük. Brezilya ile tarihindeki ilk maçı 1 Mayıs 1956'da İnönü Stadı'nda oynayan A Milli Takım, bu hazırlık karşılaşmasında rakibine Djalma Santos'un golüyle 1-0 yenilmişti. Sambacılar ile son olarak Dortmund'daki Signal Iduna Park'ta 5 Haziran 2007'de oynanan hazırlık maçında karşılaşan A Milliler, sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrılmıştı. 2002 FIFA Dünya Kupası ve 2003 FIFA Konfederasyonlar Kupası nbsp;
nbsp;
Türkiye:0 - Brezilya:4 (TR- BRA)




A Milli Takımımız; turnuva üçüncüsü olarak büyük bir başarıya ulaştığı 2002 FIFA Dünya Kupası'nda Brezilya ile iki kez karşılaşmıştı. 3 Haziran 2002'de Güney Kore'nin Ulsan şehrindeki Munsu Stadyumu'nda oynanan C Grubu ilk maçında Türkiye, ilk yarıyı Hasan Şaş'ın golüyle 1-0 önde kapatmasına rağmen karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrılmıştı. O mağlubiyetin ardından turnuvada yarı finale kadar yükselen A Millilerin, bu turda karşısına yine Brezilya çıkmıştı. Japonya'nın Saitama şehrindeki Saitama Stadyumu'nda 26 Haziran 2002'de oynanan yarı final müsabakasını Ronaldo'nun golüyle 1-0 kazanan Brezilya finale yükselmiş ve ardından finalde Almanya'yı yenerek FIFA Dünya Kupası'nı müzesine götürmüş, A Milliler ise 3.'lük maçında kupanın ev sahibi Güney Kore'yi mağlup ederek dünya üçüncüsü olmuştu. 2002 FIFA Dünya Kupası'ndan bir yıl sonra iki takım, Fransa'da düzenlenen 2003 FIFA Konfederasyonlar Kupası'nda B Grubu son maçında yeniden karşı karşıya gelmiş, St. Etienne şehrinde oynanan Geoffroy-Guichard Stadyumu'ndaki müsabaka 2-2'lik beraberlikle sonuçlanmıştı. Bu karşılaşmada Türkiye'nin golleri Gökdeniz Karadeniz ve Okan Yılmaz'dan gelirken, müsabaka sonucu A Milli Takımımız turnuvada yarı finale çıkmış, Brezilya'yı da kupanın dışına itmişti.
nbsp;
Türkiye:0 - Brezilya:4 (TR- BRA)

nbsp;58 yıl sonra karşı karşıya geldiler

A Milli Futbol Takımı, 58 yıl sonra İstanbul'da Brezilya ile özel maçta karşı karşıya geldi.

Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı, 1956'da İnönü Stadı'nda yapılan maçı konuk ekip 1-0 kazanmıştı.

En son 5 Haziran 2007'de Almanya'da özel maçta karşılaşan ve 0-0 berabere kalan iki takım, yaklaşık 7,5 yıl sonra yeniden birbirlerine rakip oldu. Almanya'daki maçta iki takımın başında yine Fatih Terim ve Dunga yer alıyordu.

Türkiye'nin kadrosu

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Brezilya karşısına, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda Letonya ile yaptıkları maçın 11'inden 6 değişiklikle takımını sahaya sürdü.

Sakatlıkları nedeniyle Gökhan Gönül, Gökhan Töre ve Mustafa Pektemek ile gribal enfeksiyon geçiren Burak Yılmaz maç kadrosunda yer almadı.

Letonya maçının 11'indeki futbolculardan Semih Kaya, Mehmet Topal, Arda Turan, Ozan Tufan ve Umut Bulut, Brezilya maçında da ilk 11'de sahaya çıktı.

Terim, sakatlıklar nedeniyle sağ bekte Ozan Tufan'a görev verdi.

Milli takımda Selçuk İnan, Olcay Şahan ve Caner Erkin gibi isimler yedekler arasında bulundu.

Brezilya'da önemli isimler sahada

Brezilya Milli Takım Teknik Direktörü Dunga, ev sahipliği yaptıkları dünya kupası kadrosunda da yer alan 7 futbolcusunu, Türkiye karşısında sahaya sürdü.

Kalede Diego Alves'e görev veren Dunga, savunmayı Danilo, Miranda, David Luiz ve Filipe Luis dörtlüsünden oluşturdu.

Orta alanda Willian, Luiz Gustavo, Fernandinho ve Oscar'a şans veren Brezilya Teknik Direktörü, forvette de Luiz Adriano ve Neymar'ı sahaya sürdü.

Brezilya Milli Takımı'nın kaleci antrenörlüğünü yapan Galatasaray'ın kaleci antrenörü Taffarel, karşılaşma öncesi Fatih Terim ile hasret giderdi.

Brezilyalı futbolculara büyük ilgi

Türk futbol severler ay-yıldızlı oyuncuların yanı sıra, Brezilya Milli Takımı'nın dünyaca ünlü isimlerine de sevgi gösterilerinde bulundu.

Takım kadroları okunurken, Neymar'ın ismi duyurulduğunda, Barcelonalı yıldız oyuncuya tezahürat yaptılar.

Dünya medyasından büyük ilgi

Karşılaşmaya Türk medyasının yanı sıra yurt dışından da çok sayıda medya kuruluşu ilgi gösterdi.

Çoğunluğu Brezilyalı olmak üzere 70'i aşkın yabancı basın mensubu, karşılaşmayı Kadıköy'de takip etti.

Karşılaşmanın 102 ülkede canlı yayınlarla spor severlere aktarıldığı bildirildi.

Özel konuklar

TFF, Brezilya maçında çok sayıda özel davetliyi konuk etti.

Kasım ayında Meksika'da yapılacak Ampute Futbol Dünya Kupası'na katılacak Ampute Futbol Milli Takımı oyuncularının yanı sıra ALS hastalarının kurduğu ALS/MNH Derneği'nin üyeleri de karşılaşmayı izledi.

TFF'nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çok sayıda kurumdan çocuk ve sporcu, milli maçta tribünde yer aldı. Yaklaşık 500 konuk arasında, Gebze Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Özel Sporcular Federasyonu ve Türkiye Özel Sporcular Derneği'nden gelen davetlilerin yanı sıra, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü'ne bağlı kuruluşlarda kalan çocuklar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü şehit çocukları ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı'ndan gelen çocuklar yer aldı.

























UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...