Türk Telekom'da işçi zamları belli oldu

/ Kaynak: AA
Türk Telekom'da işçi zamları belli oldu

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Sözleşmeyle, 13 bin 170 işçiye ilk 6 ay yüzde 4, ikinci 6 ay yüzde 3,5 zam yapılacak

Türk Telekom ve Türkiye Haber-İş Sendikası arasında devam eden 10. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi müzakere süreci anlaşmayla sonuçlandı. Anlaşmayla, 13 bin 170 işçiye ilk 6 ay için yüzde 4, ikinci 6 ay için yüzde 3,5, üçüncü ve dördüncü 6 aylar için ise yüzde 2,75 zam yapılacak. Türk Telekom Genel Müdürlüğü Kültür Merkezinde düzenlenen toplu iş sözleşmesi imza törenine, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Tahsin Yılmaz, Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay, Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak ve ilgililer
katıldı. 1 Mart 2013-28 Şubat 2015 arasında geçerli olacak toplu iş sözleşmesiyle, 13 bin 170 işçiye ilk 6 ay için yüzde 4, ikinci 6 ay için yüzde 3,5, üçüncü ve dördüncü 6 aylar için yüzde 2,75 zam yapılacak. Üçüncü ve dördüncü 6 aylık dönemlerde maaş zammına enflasyon farkı da eklenecek. Maaş farkları çalışanlara bayramdan önce ödenecek.
Türk-İş Genel Mali Sekreteri Atalay, imza töreninde, Konfederasyon olarak dün kamuda çalışan 200 bine yakın işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin anlaşmayla sonuçlandığını anımsattı. Bugün Türk Telekom çalışanlarını ilgilendiren toplu iş görüşmesinin de anlaşmayla sonuçlanmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Atalay, "Türk Telekom ülkemizin marka kuruluşu. Gönül ister ki daha iyi şartlarda sözleşme imzalayalım. Sonuç olarak bu kurum bizim evimiz. Biz bu kurumun çıtasını ne kadar yükseğe taşıyacağız. Bunu başardıkça daha iyi toplu sözleşmeler imzalarız" dedi.
Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Solak da görüşmelerin anlaşma ile sonuçlanmasında güvenin ve diyalogun etkili olduğunu söyledi. En güzel sözleşmenin masada biten sözleşme olduğunu vurgulayan Solak, "Sözleşme yeterli mi? İşverene göre yeterli, Türkiye şartları gözönüne alındığında bize göre yetersiz. Çünkü istemenin sınırı yok. Yine de kavgasız
gürültüsüz bir toplu sözleşme imzalamanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...