'Türk kahin' Ali İhsan Gelberi hayatını kaybetti

'Türk kahin' Ali İhsan Gelberi hayatını kaybetti

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Finansal piyasaların önde gelen isimlerinden Garanti Bankası Ekonomik Araştırmalar Müdürü Ali İhsan Gelberi, hayatını kaybetti.

'Türk kahin' olarak da tanınan Ali İhsan Gelberi, bu sabah kalp kirizi geçirerek hayatını kaybetti. Gelberi'nin cenazesi 19 Ekim Cumartesi günü öğle namazını müteakiben Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek. Kariyerine 1985 yılında Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Uzman Yardımcısı olarak başlayan Gelberi 1990 yılında ABD St.John Fisher College'dan MBA derecesi almıştı. Gelberi 2002 yılına kadar Hazine Müsteşarlığı'nda aktif görevde bulundu. Özellikle Kemal Derviş'in Türkiye'ye gelmesiyle başlatılan 2001 krizinde uygulanan Güçlü Ekonomiye Geçiş programında aktif olarak çalıştı. Gelberi özellikle, bankalarla yapılan tahvil takası programında etkin rol oynadı.

2003 yılına kadar Halk Bankası murahhas azalığı ve Ziraat Bankası Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde de bulunan Gelberi, 2004 yılından bu yana Garanti Bankası Garanti Bankası Ekonomik Araştırmalar birimi müdürlüğü görevini yürütüyordu.

Gelberi, Mayıs ayında Moodys'in Türkiye'nin not artırım kararını 6 ay öncesinden tahmin ederek Türk kahin olarak ünlenmişti. Finansal piyasalarda çok tanınan ve sevilen bir isim olan Gelberi henüz 53 yaşındaydı.

Ali İhsan Gelberi'nin, ölümünden bir kaç saat önce Twitter'da yapmış olduğu son paylaşımı Alman Ekonomist Marcel Fratzscher'e ait, ABD'de Merkez Bankası FED'in başkanlık seçimini konu alan bir makale oldu.

Gelberi'nin yazısını paylaştığı Alman Ekonomisi Araştırma Enstitüsü Başkanı Fratzscher, aynı zamanda Avrupa Merkez Bankası Uluslararası Politika Analizleri birimi başında da görev yapmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...