Tugay Kerimoğlu'na sürpriz teklif!

Tugay Kerimoğlu'na sürpriz teklif!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Galatasaray'daki 'yardımcı antrenörlük' görevinden ayrılan Tugay Kerimoğlu'na sürpriz bir teklif geldi geldiği iddia edildi. İşte haberin detayları...

İngiltere Championship takımlarından Cardiff City, menajer Ole Gunnar Solskjaer ile yollarını ayırdı.Daily Mail gazetesine göre, menajerlik görevi için adı geçen isimlerden biri de Tugay Kerimoğlu... Daily Mail gazetesi, Tugay Kerimoğlu'nun Cardiff City menajeri olarak Ada'ya dönmek istediğini yazdı. Gazeteye göre Kerimoğlu takımın başına geçme isteğini Cardiff City yönetimine de iletti. 44 yaşındaki eski milli futbolcu oyunculuk kariyerinde 2 yıl Glasgow Rangers forması giydikten sonra o dönemde Premier Lig'de mücadele eden Blackburn Rovers'a transfer olmuştu. Tugay, 9 yıl formasını giydiği Blackburn Rovers'a kulüp tarihinin unutulmaz oyuncularından biri olarak veda etmişti. Daily Mail, İngiltere'de çok sevilen ve büyük ada deneyimi bulunan Tugay Kerimoğlu'nun Cardiff City'nin menajeri olma yolunda şansı bulunduğunu yazdı. Cardiff City, Ole Gunnar Soljskjaer'den boşalan menajerlik koltuğu için Dundee United Menajeri Paul Hartley'nin yanı sıra, sezon öncesi sürpriz şekilde Crystal Palace ile yollarını ayıran Tony Pulis ile de ilgileniyor. Soljskjaer, geçen sezonun ortasında Malky Maccay'ın yerine Cardiff City'nin menajeri olmuş; ancak kulübü Premier Lig'de tutmayı başaramamıştı.


TUGAY KERİMOĞLU KİMDİR?
Tugay Kerimoğlu 24 Ağustos 1970 Trabzon doğumlu, Türk teknik direktör ve orta saha mevkiinde görev yapmış eski millî futbolcu.
Kerimoğlu, futbola Galatasaray altyapısında yetişmiştir. Burada kendini gösteren Tugay Kerimoğlu, genç milli takım kadrolarına çağrılmaya başladı. 1987-88 sezonunda Jupp Derwall tarafından A takım kadrosuna yükseltilen Tugay, sezon başında Almanya kampına katılan futbolculardan oldu ve hazırlık maçlarında şans buldu. Teknik direktör Mustafa Denizli tarafından ligde ve Avrupa kupalarında ilk 16'ya alınan Tugay'ın ligdeki ilk maçı 12 Eylül 1987'de Çaykur Rizespor karşılaşması oldu. Uğur Tütüneker'in yerine oyuna dahil olan tugay, sezon içinde toplam 4 maçta yedeklerden oyuna dahil oldu. Sezon sonunda kariyerinin ilk lig şampiyonluğunu gördü.
1988-89 sezonunun özellikle son maçlarına doğru ilk 11'e dahil olmuştu. O sezon Galatasaray'ın UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası yarı finaline çıktığı kadroda yer alsa da yarı finalin ikinci maçında Gheorghe Hagi'li Steaua Bükreş karşısında 1-1 berabere kalınıp elendikleri maçta ilk 11'de sahaya çıkıp ilk Avrupa maçını oynamış oldu.
1991-92 sezonu Tugay'ın 26 maçta, hepsinde de ilk 11'de sahaya çıktığı bir sezon oldu. 2 Kasım 1991'de Gaziantepspor'u 1-0 yendikleri maçta ilk golünü kaydetti. Sezon sonunda Beşiktaş'a 4-3 yenildikleri maçta ilk kez kırmızı kart gördü. Sonraki sezon Karl Heinz Feldkamp yönetimindeki takım ile kariyerinin ikinci lig şampiyonluğunu gördü. Sezon içinde 4-1 kazandıkları Fenerbahçe derbisinde 2 gole imza atmıştı. Sonraki sezon bir kez daha lig şampiyonluğu gören Tugay, kariyerinin en gollü sezonunu 26 maçta 10 golle yaşıyordu. ön elemede Manchester United'ı eledikleri efsanevi 3-3 ve 0-0'lık maçlarda 90 dakika forma giydi ve takımının UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında oynayan ilk Türk takımı olmasına yardım etti.
1996-97 sezonunun başında takımın başına gelen Fatih Terim ile 4 sene boyunca Türkiye Ligi'ni domine eden kadroda yer aldı. İlk üç sezon lig şampiyonluğu yanında, Şampiyonlar Ligi'nde de önemli maçlara çıktı. 5 Kasım 1997'de Sparta Prag'ı 2-0 yendikleri Şampiyonlar Ligi grup maçında iki golü de atıp Avrupa'daki ilk golünü atmış oldu.
1999-2000 sezonu Galatasaray'daki son sezonu oldu. Sezonun ilk yarısında 10 maçta forma giyen Tugay 1 gol kaydetti. Galatasaray'daki son resmi maçı Fenerbahçe'yi deplasmanda 2-1 yendikleri 22 Aralık 1999 tarihli maç oldu. Tugay maçın son 23 dakikasında oyuna girmişti. Bu galibiyet, Galatasray'ın bugüne kadar Fenerbahçe deplasmanında aldığı son lig galibiyeti olmuştur. Tugay, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi grubunda da maçlara çıktı ve takımın üçüncü olmasına yardım etti. UEFA Kupası'nda devam eden Galatasaray'ın 3. turda Bologna ile oynadığı maçın son 20 dakikasında oyuna girdi. Sezon arasında Tugay takımdan ayrıldıktan sonra, Galatasaray 4. kez üstüste lig şampiyonu olan ilk ve şu ana dek tek Türk futbol takımı oldu. Ayrıca UEFA Kupası'nı kazanan Galatasaray, Avrupa'da kupa kazanan ilk ve şu ana dek tek Türk takımı oldu.
Lig şampiyonlukları dışında Tugay, birçok kupaya da sahip oldu. İlk Türkiye Kupası'na 1990-91 sezonunda kavuşan Tugay, biri final olmak üzere 2 maçta forma giymişti. Galatasaray, Ankaragücü karşısında 1-1 biten maçı uzatmalarda 3-1 kazanırken, Tugay da takımının son golünü kaydetmişti. 1992-93, 1995-96 ve 1998-99 sezonlarında 3 kupa daha kazandı. 1999-2000 Türkiye Kupası'nda da 1 maç oynayan Tugay, sezon arasında ayrıldığı için kupayı kaldıran kadroda yer alamadı. Bunun dışında 1988, 1991, 1993, 1996, 1997 yıllarında Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanan kadroda yer aldı. Bu 5 maçın 3'ünde forma giymişti. 1990 ve 1995'te iki kez Başbakanlık Kupası'nı kazandı.

Tugay Kerimoğlu'na sürpriz teklif!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...