Trafikte korna sesine son

/ Kaynak: AA
Trafikte korna sesine son

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Bakanlık, insan sağlığını olumsuz etkileyen ve iş verimini düşüren gürültü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla harekete geçti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, trafikte gereksiz korna çalınmasının önüne geçmek için kavşaklara uyarı levhaları yerleştirerek, gürültü kirliliğinin önüne geçecek. Motorlu taşıtların gereksiz korna çalmalarının önlenmesi için proje geliştiren Bakanlık, kavşaklara konuya ilişkin uyarı levhaları yerleştirecek. Pilot il olarak Gaziantep'de uygulanacak ve ülke geneline yaygınlaştırılacak projeyle trafikte yaşanan gürültü kirliliğinin azaltılması amaçlanıyor.
-Yaklaşık 650 kavşağa levha yerleştirilecek
Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, proje kapsamında 162 ışıklı ve 500 ışıksız kavşak noktasına lüzumsuz yere korna çalınmamasına ilişkin uyarı levhaları yerleştirecek. Levhaların üzerinde "Korna çalmakla trafik açılmaz", "Yaşlıların
huzurunu bozma, gereksiz korna çalma", "Sarı ışık yanar yanmaz korna çalınmaz" şeklinde uyarılar yer alacak.
-Proje maliyeti 80 bin lira
Hazırlanacak el ilanlarıyla da vatandaşların gürültü kirliliğinin zararlarına dair bilinçlendirilmesi sağlanacak.
Maliyeti 80 bin lira olan ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile beraber yürütülecek projenin protokol hazırlığı tamamlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...