Trabzonspor ilk galibiyeti aldı

Trabzonspor ilk galibiyeti aldı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Bordo-mavililer 8 yıldır yenemediği Kayserispor'u Kadir Has'ta devirdi. Maçın golü Henrique'den geldi.

Süper Lig'de bu sezon iç sahada kayıp yaşamayan ama dış sahada da puan alamayan Trabzonspor, Apollon moraliyle çıktığı Kayserispor deplasmanında nihayet ilk galibiyetine uzandı: 1-0. İki numaralı bölgenin yol geçen hanına döndüğü ilk 45'te topu alan kendini rakip on sekizde buldu adeta. 15'te Sefa'nın 4 dakika sonra Yusuf'un vuruşlarında kaleciler başarılıydı. 23'te Biseswar'ın zeka ürünü şutunu Onur 90'dan çeldi. 27'de Yusuf'un vuruşu direkten döndü. Arada bulduğu yerden vurmaya devam eden Yusuf devrenin bitimine doğru yaklaşık 25 metreden abandı; top farklı dışarı giderken başta Malouda olmak üzere takım arkadaşları tepkiliydi. Bu kadarı da fazlaydı. 53'te Jaja'nın yaklaşık 25 metrelik frikiğinde top az farkla autu boyladı. Trabzonspor'un geleneksel kutlama dakikasında (61) golü gelince bordo-mavili taraftarlar çifte coşku yaşadı. Adrian soldan topu altı pasa bıraktı; Henrique'ye dokunmak kaldı: 0-1. Akçay gol sonrası değişiklikleriyle savunmacı yığdı sahaya. Trabzon son 15 dakikayı savunarak geçirirken Kayseri'de üretken ayak olmayınca bordo-mavililer 8 yıl aradan sonra Kayserispor'u deplasmanda mağlup etti.


153 günlük kâbus sona erdi
Trabzonspor ligde nihayet bir deplasman galibiyeti aldı. Bordo-mavililer ligdeki son dış saha galibiyetini geçen sezonun 30. haftasında Eskişehirspor' a karşı elde etmişti. O günden bu yana 153 gündür deplasmanda 3 puan alamayan Trabzonspor aynı zamanda bu sezonki ilk dış saha zaferine de imza attı. Trabzonspor Teknik Direktörü M.Reşit Akçay maç sonrası, "İlk yarı iyi, ikinci yarıda kötü bir futbol oynadık ama uzun süredir kazanamadığımız bir yerde galip geldiğimiz için mutluyuz. Camiamıza nbsp;hayırlı olsun. Burada uzun süredir galip gelememek üzerimizde bir baskı oluşturdu" sözlerini kullandı. Kayseri önünde de gollerine devam eden Henrique bu sezon ligde 2., (Avrupa'yla birlikte) toplamda 9. golünü kaydetti. Futbolcu golünü atar atmaz oyundan alınmasına tepki gösterdi. Akçay değişikliği, "Defansı güçlendirmeliydim" sözleriyle izah etti. Golün asistini yapan Adrian, "Avrupa yorgunluğumuz vardı. İki hafta önce kötü oynadığımızı söylüyorlardı. Sanırım bunu düzelttik" açıklaması yaptı.




Trabzonspor ilk galibiyeti aldı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...