Trabzon 100 akıyla

Trabzon 100 akıyla

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz, 3. ön eleme turunda Belarus ekibi D.Minsk'i Henrique'nin golüyle yenmeyi başardı.

Ülkemizi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil eden takımlarımızdan Trabzonspor, 3. ön eleme turunda Belarus ekibi Dinamo Minsk'i deplasmanda yenmeyi başardı. 2. ön eleme maçında İrlanda temsilcisi Derry City'yi eleyen bordo-mavililer, Dinamo Minsk karşısında etkili bir oyun ortaya koydu. Minsk Stadı'nın bakımda olması sebebiyle 370 kilometre uzaklıktaki Brest kasabasında oynanan karşılaşmada ev sahibi takım ilk dakikalarda etkili olmaya çalışırken, bordo-mavililer Volkan'la 13'te gole yaklaştı. Kaleci Sulima'nın uzaklaştırmaya çalıştığı top Volkan'a çarpıp kaleye yönelirken, Belaruslu eldiven boy avantajıyla tehlikeyi savuşturmayı bildi. Bordo-mavililer aradığı golü 41'de buldu. Taç atışından gelen topu kontrol edip ceza sahasına dalan Henrique, karşı karşıya pozisyonda çaprazdan sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0. nbsp;
ONUR DUVAR ÖRDÜ
İkinci yarıda ev sahibi Dinamo Minsk, beraberlik için yüklendi. Topla çıkmakta zorlanan ve istediği oyunu bir türlü ortaya koyamayan bordo-mavililer kalesinde tehlikeler yaşadı. Akçay, 60'ta sakatlanan Celustka'nın yerine Malouda'yı oyuna aldı. 64'te Veselinovic'in şutunda Trabzonspor savunması topu direk dibinden uzaklaştırmayı bildi. 74'te paslaşılarak kullanılan serbest vuruşta Politevich, kaleye çok sert bir şut çekti ama Onur harika bir kurtarış yaptı. 82'de Henrique'nin ceza sahası dışından gönderdiği bazuka, üst direkten geri geldi. 90+5'te sahada gerginlik yaşayan Colman ve Veselinovic kırmızı gördü. nbsp;Avrupa kupalarında 100. karşılaşmasına çıkan Trabzonspor, 1-0'lık galibiyetle Minsk'ten turu aralayacak bir skorla dönmeyi başardı. Rövanş karşılaşması 8 Ağustos'ta Avni Aker'de oynanacak.

ORTALIK KARIŞTI
Trabzonspor'un orta sahadaki yıldızı Colman, maçın uzatma bölümlerinde sinirlerine hakim olamayınca kırmızı kart gördü. D.Minks'in golcüsü Veselinovic'le gerginlik yaşayan Arjantinli, rakibiyle birlikte oyundan atıldı. Her iki oyuncu da 8 Ağustos'taki rövanşta forma giyemeyecek. nbsp;


Başkan takipte
Trabzonspor'da Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, bazı yöneticilerle Brest'e gelerek takımı yalnız bırakmadı. Sabah saatlerinde özel uçak ile kente gelen Hacıosmanoğlu, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle karşılaşmayı protokol tribününden takip etti. Hacıosmanoğlu, maç öncesi takımı otelde ziyaret edip moral verdi.

Zokora'ya takipsizlik
F.Bahçeli Emre Belözoğlu'nun Trabzonsporlu Didier Zokora hakkında açtığı dava hakkında kesin karar verildi. Emre'nin maç esnasında kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle Zokora hakkında bulunduğu suç duyurusuna savcılık, yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle takipsizlik verdi.

Yalnız bırakmadılar
Trabzonspor'u bu kritik karşılaşmada az sayıda bordo-mavili nbsp;taraftar destekledi. Türkiye'den giden az sayıdaki bordo-mavili taraftar, "Bize her yer Trabzon" diye tezahüratta bulundu. Brest'e 375 kilometre uzaklıktaki Minsk'ten gelen yaklaşık 8 bin Belaruslu taraftar da takımlarına destek verdi.
nbsp;Trabzon 100 akıyla

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...