TOKİ Kayaşehir Çekiliş sonuçları 2015, TOKİ Kayaşehir Ev Kura Sonuçları Sorgulama

TOKİ Kayaşehir Çekiliş sonuçları 2015, TOKİ Kayaşehir Ev Kura Sonuçları Sorgulama

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

TOKİ Kayaşehir çekiliş sonuçları açıklandı, TOKİ Kayaşehir Ev Kura Sonuçları sorgulama, TOKİ Kayaşehir Çekiliş Sonuçları, Kayaşehir Çekiliş Sonuçları

TOKİ Kayaşehir Çekiliş Sonuçları açıklandı, TOKİ Kayaşehir ev kura sonuçları sorgulama, TOKİ Kayaşehir Çekiliş Sonuçları,Kayaşehir Çekiliş Sonuçları hepsi burada. Sakarya'nın Erenler ilçesinde 666 dönümü içeren Türkiye'nin en büyük alandaki Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etap temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AK Parti iktidarında yapılanları anlatarak, "Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır" dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Erenler Belediyesi tarafından başlatılan, 666 dönümü içeren alanla Türkiye'nin en büyük alandaki Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 280 konut ve 2 ticaret merkezi yapılacak ilk etabın temel atma töreni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesini yapıyor olmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, "İnşallah 31 Aralık 2015'te 280 konutta vatandaşlarımız oturuyor olacak. Bunun yanında olağanüstü bir şey olmazsa Mayıs sonu veya Haziran başında 1071 konutun ihalesine çıkacağız. Toplamda 4000 konut ve işyerleri ile Kentsel Dönüşüm Projemizi 3,5 yılda bitirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
TOKİ Kayaşehir Çekiliş sonuçları 2015, TOKİ Kayaşehir Ev Kura Sonuçları Sorgulama

TOKİ KURA SONUÇLARI için tıklayın.
TOKİ KURA SONUCU için tıklayın
TOKİ KURA LİSTESİ için tıklayın
TOKİ KURA LİSTESİ 2 için tıklayın

Törende AK Parti iktidarı sırasında yapılanları anlatan Bakan İslam, "Vatandaşlarımızın kira öder gibi ev sahibi olmasını sağladık. Yerel yönetimlerimiz ve TOKİ işbirliği ile toplu konutta devrimler gerçekleştirdik. 81 ilimizde 634 bin 187 yeni konut yaptık. Kentsel dönüşüme teşvik uyguladık. Kira yardımı, proje giderleri, yıkım giderleri için 1 Milyar 138 Milyon TL kaynak aktardık. Hedefimiz 2023 yılında 6 buçuk milyon konutun dönüşümünü tamamlamak. Biz bunları yaptık. Bunlar 13 yıllık iktidarımız boyunca AK Parti hükümetlerinin çeşitli alanlarda meydana getirdiği yeniliklerin çok kısa bir özetinin özeti" dedi.
Konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleştirildi.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Hükümetin TOKİ ve yerel yönetimlerin iş birliğiyle toplu konutta devrim gerçekleştirdiğini belirtti.

İslam, Erenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, 2008 yılında ağaçlandırma seferberliği ilan ettiklerini, Türkiye'nin orman varlığını 217 milyon dekara çıkardıklarını anlatarak, "Beş yılda 2 milyon 430 bin hektar ağaçlandırma çalışması yaptık. Ağaçlandırmada dünyada ilk üçe girdik. Bugüne kadar 3 milyar 250 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Bizden önce hiç kent ormanı yoktu. 127 kent ormanı oluşturduk, 227 bal ormanı kurduk. 2011'de sağlıklı kentleşme ve çevre politikası için Çevre ve Şehircilik Bakanlığını kurduk" diye konuştu.

Çevre koruma, kirliliği giderme, ağaçlandırma, yenilenebilir enerji ve tarım topraklarının korunması konusunda önemli adımlar attıklarını vurgulayan İslam, sera gazı salınımının kısıtlanması ve biyolojik çeşitliliğinin korunmasına yönelik projelere öncelik verdiklerini ifade etti. İslam, Özel Çevre Koruma Bölgesi sayısını 16'ya, Milli Park sayısını 40'a, Tabiat Parkı sayısını 192'ye ve korunan alan sayısını bin 760'a yükselttiklerini kaydetti.

İslam, kentsel dönüşümleri yapmaya başladıklarını, Türkiye'yi yeni, modern ve estetik yapılarla buluşturduklarını söyledi. Gecekondu kavramına son verdiklerini dile getiren İslam, "Vatandaşlarımızın kira öder gibi ev sahibi olmasını sağladık. TOKİ ve yerel yönetimler iş birliğiyle toplu konutta devrim gerçekleştirdik. 81 ilimize 634 bin 187 yeni konut yaptık. Kentsel dönüşüme teşvik uyguladık. Kira yardımı, proje giderleri, yıkım giderleri için 1 milyar 138 milyon lira kaynak aktardık. Hedefimiz 2023 yılında 6,5 milyon konutun dönüşümünü tamamlamak" değerlendirmesinde bulundu.

'Yaptıklarımız bundan sonra yapacaklarımızın teminatıdır' ifadesini kullanan İslam, çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Bakan İslam, "Yine sizlerin huzurunda yeniden, aynı biçimde, aynı süratle, aynı güçle, aynı şevkle ve aynı inançla çalışmaya devam edeceğimizi tekrarlıyoruz bunun sözünü veriyoruz. İlk defa AK Parti Hükümetleri Türkiye'yi sosyal belediyecilikle tanıştırdı. Çevresinden sorumlu belediyecilik anlayışını getirdi. Kendi bulunduğu şehrin tüm sorunlarını çözmeye adanmış bir belediyecilik anlayışı. Bugün de burada bu belediyecilik anlayışının sonucunu sizinle paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz" dedi.

İslam'n konuşmasının ardından temsili temel atma töreni gerçekleştirildi.

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Bakan İslam'a tören sırasında bir tablo hediye etti.

TOKİ Kayaşehir Çekiliş sonuçları 2015, TOKİ Kayaşehir Ev Kura Sonuçları Sorgulama

TOKİ'nin alt ve orta gelir grubundaki vatandaşlar için Kayaşehir'de yapacağı bin 500 konutun hak sahipleri kurayla belirleniyor.
Küçükçekmece Belediyesi Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde yapılan kura çekim töreninde dün 23. Bölge Alt Gelir Grubu Konut Edindirme Projesi kapsamında 70 Bin kişi başvuru yapılırken, 400 kişi kura sonucunda belirlendi. Bugün de 18. Bölge 1. ve 2. Etap 19. Bölge 1100 Sosyal Konut için kura çekimine devam edildi. Bugünkü kura çekimi için yaklaşık 33 Bin kişinin başvuru yaptığı öğrenilirken, çekilişte şehit aileleri ve engelliler öncelik yapıldı. Kura çekimi sonrasında 1100 asıl, 545 yedek kişi belirlenecek. Öte yandan Beyoğlu 16. noter Başkatibi Mahmut Alptekin denetiminde gerçekleştirilen kura çekimine gelen vatandaşlar heyecanlı olduklarını belirtti.

HEYECANLI BEKLEYİŞ
Konut çıkma ihtimali olduğu için bir heyecanı olduğunu söyleyen Doğan Kılıç isimli vatandaş, "Kardeşimin evinde kalıyorum. Kendi evim olması için gayret ediyorum. Kısmet" dedi.
12 yıldır 2 oda 50 metrekare bir evde yaşadığını söyleyen Zeynel Yüksel "Rutubetli evde 3 tane çocuk büyütüyorum. Keşke bana buradan bir ev çıksa" şeklinde konuştu. Üsküdar'da oturduğunu belirten Zehra Kaşgar, "TOKİ'nin bu uygulaması çok güzel bir uygulama. Biz daha yeni evliyiz. 750 lira kira ödüyoruz. Kirada kaldığımız eve bayağı da bir tadilat yaptırdık. Kendi evimiz olsaydı. Onu istediğimiz gibi yaptırırdık. İnşallah çıkar. Ümitlerimizi bağladık" ifadelerini kullandı.

KONUTUN TESLİM TARİHİ
TOKİ Kayaşehir Konutlar sözleşme imzalama tarihinden itibaren 36 ay içerisinde teslim edilecek. Satış bedelleri KDV hariç bedeller olup, 3065 sayılı yasa kapsamında geçerli KDV oranı üzerinden Katma Değer Vergisi tutarı konutun teslimi öncesinde peşin tahsil edilecek, ayrıca vade sonuna kadar altı aylık artış dönemlerinin başında borç bakiyesine uygulanan artış tutarı üzerinden KDV tahsil edilecek.

KAYAŞEHİR TOKİ KONUTLARINDA KURA SEVİNCİ

Kayaşehir'de TOKİ tarafından yapılacak bin 500 konutun sahiplerinin belirlenmesi için kura çekildi. Kura çekiminde ev sahibi olmaya hak kazanan vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

TOKİ'nin Kayaşehir'de alt ve orta gelir grubundaki vatandaşlar için yapacağı bin 500 konutun hak sahiplerinin belirlenmesi için Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde kura çekim töreni düzenlendi. Törene TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik de katıldı. Törende yapılan kısa konuşmaların ardından kura çekimine geçildi. İlk olarak konut için başvuran 32 şehit ailesi kuraya tabi tutulmadan evlerine kavuştu. Ardından konutlar için başvuran 3 bin 379 engelliden 20'si de kura çekimiyle hak sahibi oldu.
Kurayla ev sahibi olan Nevin Kotil isimli vatandaş ise gözyaşlarına hakim olamadı. Konuşmakta zorlanan Kotil, çocukları için kuraya başvurduğunu söyledi. Kura çekimlerinin yarın da devam edeceği bildirildi.

TOKİ BAŞKAN YARDIMCISI ŞAHİN: "EVLERİ BOŞALTMAYA LÜZUM YOK"

TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, heyelan riski taşıyan İzmir'in Çiğli ilçesi Evka-5 Mahallesi'nde incelemede bulunarak, ''Yapılan ilk değerlendirmede şu an için evleri boşaltmayı gerektirecek bir durum yok'' dedi.
Evka- 5 Mahallesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) konutları arasında bulunan bölgede bir süre önce derin yarıklar oluştu. Bölgede Dokuz Eylül Üniversitesi'nden gelen uzman ekibin incelemesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışma başlattı. En riskli bölgede başlayan çalışmalar doğrultusunda şu ana kadar toplam 28 fore kazık çakıldı. Bölgeye toplam 216 fore kazığın çakılmasının planlandığı öğrenildi.
Heyelan riskinin ortaya çıkmasından sonra inceleme yapmak üzere TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin bölgeye geldi. Şahin evleri ve bölgeyi gezerek vatandaşları dinleyip incelemelerde bulundu.

"DETAYLI ÇALIŞMALAR YAPILDI"
Konu ile ilgili açıklama yapan Ahmet Şahin, ''Bu bölge 1995 yılında Harmandalı Belediyesi tarafından imar planlarında konut alana ayrılmış yerler. Bizim de 2009 yılı içerisinde yaptığımız konutlar. Teknik ekiplerimiz hem zemin konusunda uzman ekiplerimiz hem de üst yapılarda uzman arkadaşlarımızı buraya gönderdik. En son AFAD'ın bize gönderdiği yazıdan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi ve yapımcı firmayı da devreye sokarak bir çalışma rica ettik. Buraya cumartesi günü 2 Prof. Dr. ile 2 Doç. Dr. hocamızın bulunduğu heyet geldiler ve çalışma yaptılar. Ön tetkiklerde şu anda herhangi bir ev boşaltmayı gerektirecek, vatandaşlarımızın endişe duyuracak şekilde asla bir durum söz konusu olmadığı bildirildi. Yalnız detaylı çalışmalar sonrasında bu raporlarını, çözüm önerilerini bize sunacaklar. Bir de buradaki toprak hareketlerinin hangi boyutta hangi derinlikte ve hangi hızla geliştiğine yönelikte çalışmalarını yapacaklar. Bu çalışmalar hassasiyetle yapılıyor'' dedi.

"VEBALİ BİZ ALMAYIZ"
Kendisinin de bölgeyi gözlemlediğini belirten Şahin, ''Kendimde bir inşaat mühendisi olarak bireysel gözlemlerimi yapabilme adına bütün civarda gözlemlerimi aynı zamanda vatandaş şikayetlerini, bina içerisinden ve dışarısından görünen çatlakların yapısal bir risk arz edip etmediği konusunda kendimde gözlemde bulundum. Dolaysıyla bizim hassasiyetimiz buradaki insanların endişeye mahal verecek bir durum olup olmadığını insanların endişe duymaması için. Hocalarımızın çalışmaları ve bizimle gözlemlerimizle endişeye mahal verecek bir durum yok ortada. İstanbul teknik Üniversitesi oldukça yetkin bir hoca heyeti çalıştı, ön değerlendirmelerini bize belittiler, önümüzdeki hafta içerisinde bize nihai durumu açıklayacaklar. Şu an için boşaltmayı gerektirecek bir durum yok. Öyle bir vebali biz almayız'' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...