TİKA ve Kızılay Kurban bayramında Pakistan'da

/ Kaynak: AA
TİKA ve Kızılay Kurban bayramında Pakistan'da

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Pakistan'a gelen TİKA ve Kızılay yöneticileri, kurban kesimi için Haripur'da 700 Türkmen mülteci ailenin yaşadığı kampı ziyaret etti.

TIKA Başkanı Serdar Çam, Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Kolabaş ve Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Babür Girgin, hem kamptaki mültecilerle bayramlaştı hem de Başbakan Erdoğan ve kabine üyeleri ile ailelerinin hisseleriyle kurban kesimi gerçekleştirdi. Türk bayrakları ve Kızılay flamalarıyle karşılanan heyete kampta yoğun ilgi gösterildi. Serdar Çam, Kamil Kolabaş ve Babür Girgin, kamptaki "Ak sakallılar" olarak adlandırılan yaşlılar heyetiyle de bir araya geldi. TIKA Başkanı Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Türk Kızılayına teşekkür ediyoruz, Türk halkının ve milletimizin buradaki sesini güzel bir şekilde bugün duyuruyor. Vekaletleri burada çeşitli şekillerde ifade ediyorla,r bağışlarını yapıyorlar, çok teşekkür ediyoruz. Burada şu anda dost ve kardeş Pakistan'ın misafiri olarak 30 yılı aşkındır Afganistan'dan göç etmiş Türkmen kardeşlerlerimizle beraberiz. Onlarla bir bayram gününü geçireceğiz, çok mutluyuz'' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...