Terör örgütü PKK, Kürtlere savaş açtı: 2 kişi öldü

Terör örgütü PKK, Kürtlere savaş açtı: 2 kişi öldü

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentine bağlı dağlık kesimlerinde PKK ile İran Kürdistan Demokrat Partisi (İKDP) arasında çatışma çıktı.

Hinere ve Keleşin bölgelerindeki çatışmada, İKDP'nin 2 üyesi PKK'lılar tarafından öldürüldü. İKDP Peşmergelerini kuşatma altına alan terör örgütü, karşı tarafın bölgeyi terk etmesini istiyordu. İKDP, 1945'te Kadı Muhammet tarafından kuruldu. İran'a karşı silahlı mücadele veren parti, 1995'ten itibaren Kuzey Irak'ın güvenliği için bulunduğu yerlerden çekilmiş ve çatışmaları durdurmuştu. Kandil Dağı'nı boşaltan örgüt, Erbil'in Koya ilçesine yerleşmişti. İKDP, bir süredir güçlerini tekrar İran sınırındaki Kandil Dağı'na sevk etmeye çabalıyordu. Yaşanan çatışmanın da Kandil'de mevzi kapma kavgası olduğu belirtiliyor. PKK, İran sınırının büyük bölümünü kontrolü altında tutuyor. Gerginlik üzerine tedbir alan İran ise, Şino kentine askerî yığınak yaptı; eski karakollarını güçlendirdi. Ordu, son 1 haftada belirli aralıklarla Kandil Dağı'nı uzun menzilli top atışlarıyla bombaladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...