Terim dönemi bitti, Galatasaray'ın yeni hocası kim olacak

Terim dönemi bitti, Galatasaray'ın yeni hocası kim olacak

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Başkan Ünal Aysal'ın yöneticilerle yaptığı görüşmede ya Alman veya Hollandalı bir hocayla çalışacaklarını söylediği öğrenildi.

Öğleden önce nbsp;Fatih Terim'in sözleşme uzatma teklifini reddettiğini söyleyip, "Hocayla oturup bunu çözmemiz lazım" diyen Galatasaray Başkanı nbsp;Ünal Aysal, akşam yönetim toplantısının ardından tecrübeli isimle yolları ayırdı.Galatasaray nbsp;Yönetimi ile Fatih Terim arasında yaşanan imza krizinde beklenen son gerçekleşti. Terim'in zamanında kendisi için 'eleman' tabirini kullanan Başkan Aysal'ın telefonlarına çıkmamasıyla tutuşmaya başlayan, Beşiktaş maçı sonrasında da Aysal'ın resmi siteden 'sadece futbolcuları' kutlamasıyla iyice alevlenen tartışmada köprüler atıldı. Dün öğleden önce Odeabank ile yapılan sponsorluk imza töreninde konuşan Aysal ayrılığın sinyalini en belirgin biçimde verdi. Aysal, "Bugün Galatasaray'ın ve bir yerde de Milli Takım'ın menfaatleri için, ayrıca Fatih Terim'in de rahat çalışabilmesi için oturup doğru dürüst bir karar almak lazım. En kötü şey kararsızlıktır. Bu da önümüzdeki 24 saatte, bilemediniz 48 saat içinde neticelenecek bir durumdur" sözlerini kullandı. Bu yaklaşan fırtınanın habercisi gibiydi. Akşam üzeri yapılan yönetim kurulu toplantısında beklenen oldu ve Fatih Terim ile yolların ayrılması kararı çıktı. Tatsız gelişme KAP'a da bildirildi ve kararın oy birliğiyle alındığına vurgu yapıldı. Fatih hocanın kulüpten sadece 30 Eylül'e kadar hak edişlerini alacağı öğrenildi. Terim'in teknik heyetinde yer alan Ümit Davala, Hasan Şaş ve Claudio Taffarel'in de görevlerinden ayrılacağı öğrenildi. Takımı Ç.Rize maçına kimin hazırlayacağı merak konusu oldu.
Olayın ardından taraftarlar Florya Metin Oktay Tesisleri'ne gelerek yönetimi istifaya davet etti. Kulüpten çıkabilecek olaylara karşı emniyetten yardım istendi. 3 çevik kuvvet otobüsü tesislerde nöbet tuttu.

Saat saat ayrılık
-11.00 Ünal Aysal basın toplantısı yaptı ve ayrılığın ilk işaretlerini verdi...
-15.30 Sportif A.Ş. toplantısı başladı...
-17.30 Yönetim Kurulu toplantısı başladı ve iki saatlik toplantıda karar alındı...
-18.00 G.Saray antrenmanı start aldı... Terim takımın başındaydı...
-19.15 Karar önce basına bildirildi. Terim gönderildiğini twitter'dan öğrendi...
-20.15 Hoca futbolcularla vedalaştı ve tesislerden ayrıldı.

Yeni hoca Alman veya Hollandalı olacak
G.Saray'da yeni hoca arayışları derhal başladı. Başkan Ünal Aysal'ın yöneticilerle yaptığı görüşmede ya Alman veya Hollandalı bir hocayla çalışacaklarını söylediği öğrenildi. İlk tercih olan Jupp Heynckes'in Bayern Münih'e 1 yıl takım çalıştırmayacağına dair söz verdiği, bu sebeple G.Saray'a gelmekte ikna edilemediği belirtildi. Aysal'ın Alman-Hollandalı hoca tercihinde takımda olan Drogba-Sneijder'in varlığının etkisi olduğu hatta bu oyuncularla görüşmüş olabileceği iddia edildi. nbsp;

Terim'i ağlattılar
Taraftarlar gece yarısı Fatih Terim'in Tarabya'daki evine koşturdu. "Terim'i satanı biz de satarız", "Yönetim istifa" tezahüratları yapan taraftarların sevgisi karşısında gözleri dolan Terim'in ailesinin de hüzünlü olduğu görüldü. Fatih hoca tezahüratlara elini veda şeklinde sallayarak karşılık verdi ve taraftarlarla helalleşti. nbsp;

G.Saray yöneticisi Şükrü Ergün'den ilginç açıklamalar...
Zarar görmeye başlamıştık!
"Terim iki yıllık sözleşme uzatma teklifimizi kabul etmedi. Bizim bir hiyerarşimiz var"
G.Saray yöneticisi Şükrü Ergün ayrılık sonrası ilginç ifadeler kullandı. "Bu kararda iki etken var. İlki Terim iki yıllık sözleşme uzatma teklifimizi kabul etmedi. İkincisi spekülasyonlar hiyerarşimize zarar vermeye başladı. G.Saray'ın hiyerarşisi kesindir" şeklinde konuştu. Ergün'ün hiyerarşi göndermesinin altında Terim'in Aysal'ın telefonuna çıkmaması ve Florya'yı dokunulmazlık alanı yapması iması var. Ergün ayrıca "Bizim kontrat feshi açıklamamızın akabinde sayın TFF Başkanı Fatih Terim'le 3+1 yıl anlaştıklarını açıkladı. Demek ki zaten böyle bir anlaşma varmış. Bu bizim için bir sürpriz oldu" açıklaması yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...