TEOG 2014 TERCİH SONUÇLAR AÇIKLANDII!! (MEB-TEGO LİSE TERCİH VE YERLEŞTİRE BURADA)

TEOG 2014 TERCİH SONUÇLAR AÇIKLANDII!! (MEB-TEGO LİSE TERCİH VE YERLEŞTİRE BURADA)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

TEOG Tercih Sonuçları Açıklanma Zamanı Belli Oldu! MEB TEOG Tercih Sonuçları 22 Ağustos'ta MEB'in internet sitesinden duyurulacak.

TEOG Tercih Sonuçları Açıklanma Zamanı Belli Oldu! nbsp;TEOG Tercih Sonuçları 22 Ağustos'ta MEB'in internet sitesinden duyurulacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl hayata geçirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemine ilişkin yapılan çalıştaylar doğrultusunda değerlendirme raporu hazırladı.TEOG Tercih sonuçlarını ve yerleştirmelerle ilgili MEB'in açıklaması ne oldu? TEOG tercih sonuçları ile ilgili merak edilen sorunlarınız haberimizde yer alan linkte bulabilirsiniz. nbsp;2014 MEB TEOG Tercih Sonuçları iki gün sonra açıklanıyor. Öğrencilerin heyecanla bekledikleri teog tercih sonuçlarının 22 ağustos cuma günü açıklanması bekleniyor. Teog tercih işlemlerini tamamlayan öğrenciler teog tercih sonuçları için sabırsızlıkla bekliyorlar. nbsp;TEOG tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından 25-28 Ağustos tarihleri arasında nakil başvuruları başlayacak. nbsp;TEOG nakil başvuruları 29 Ağustos 2014 saat 19:00'da son bulacak. nbsp;

TEOG TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLA

MEB TEOG DUYURULARI

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Liseye yerleştirme sınav sonuçları bugün açıklanacak. Adaylar yerleştirme işlemi sonucunda öğrenim görmeye hak kazandıkları okulları görecek. Bugün http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde sonuç ilân edilecek. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini sorgulayabilecek. Öğrencilere ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek.

TEOG'da 151 BİN 580 ÖĞRENCİ TERCİH YAPMADI
Bu yıl öğrenciler liselere Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) puanlarına göre yerleştirilecek. Bunun için 31 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında A ve B listesi olmak üzere tercih yapıldı. Ancak 1 milyon 271 bin 273 öğrenci TEOG sınavlarına girmesine rağmen 151 bin 580 öğrencinin tercih yapmadığı ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci'nin valiliklere gönderdiği yazıya göre bu öğrenciler isterlerse kayıtlarını 12-17 Ağustos tarihleri arasında istedikleri özel okullara yaptırabilecekti. Ancak dün son bulan bu sürede özel okula kayıt yaptırmayanları MEB, otomatik olarak 22 Ağustos'ta evlerine en yakın okullara yerleştirecek. Bu öğrencilerin evlerinin en yakınındaki okul meslek ya da imam hatip lisesi de olabilecek. MEB, özel okula geçişlerle ilgili yeni düzenleme de yaptı. Yerleştirme sonuçları açıklandığında özel okula gitmek isteyenler yerleştikleri okullardan nakillerini alacaktı. Yeni düzenlemeyle yerleştikleri okullara gitmelerine gerek kalmadan istedikleri özel okula kayıt yaptırabilecekler.


TEOG YERLEŞTİRME TAKVİMİ
4 TEMMUZ: Tercihlere esas kontenjan tablolarının ilanı
7 TEMMUZ: 8. sınıf Yerleştirmeye Esas Puanların (YEP) ilanı
31 TEMMUZ-8 AĞUSTOS: Tercihlerin alınması (Saat 17.00'ye kadar)
22 AĞUSTOS: Yerleştirme sonuçlarının açıklanması 25 -28 AĞUSTOS: Nakil başvuruları alınacak
29 AĞUSTOS: Nakil işlemleri saat 19.00'da bitecek
15 EYLÜL: Okulların açılış tarihi
EYLÜL SONU: Ay sonuna kadar haftalık periyotlar halinde nakil işlemleri sürecek


MEB 2014 TEOG PUANLARINI YENİLEDİ
Merkezi ortak sınavlarda yerleştirmeye esas puanlar açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 8. sınıflara yönelik 2014 yılı temel eğitimden ortaöğretime geçiş uygulaması kapsamında oluşan yerleştirmeye esas puan değerlerini açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 8. sınıflara yönelik 2014 yılı temel eğitimden ortaöğretime geçiş uygulaması kapsamında oluşan yerleştirmeye esas puan değerlerini açıkladı. MEB'in internet sayfası www.meb.gov.tr adresinden açıklanan puanlar, öğrencilerin TC kimlik numaraları ve doğum tarihleri girilerek öğrenilebilecek.


TEOG SİSTEMİ İLE ILGİLİ DETAYLI BİLGİ
nbsp;TEOG modelinde, iki yazılısı olan derslerin birinci yazılısı, nbsp;üç yazılısı olan derslerin ikinci yazılısı merkezi sistemde yapılacak. nbsp;Sınav soruları, SBS'ye paralel olarak öğrencilerin kazanımlarını dikkate alarak yorumlama, analiz yapma, eleştirel düşünme, sonuçları tahmin etme, problem çözme ve benzeri yeterlilikleri ölçecek nitelikte hazırlanmış.
nbsp;Sorular 4 şıklı ve yanlış cevaplar doğruları götürmüyor.
nbsp;Din kültürü ve ahlak bilgisi ile ilgili şöyle bir durum var ; eğer öğrenci Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf ise alternatif sorular soruluyor. nbsp; nbsp;Sınav sorularının orta ve uzun vadede açık uçlu soruları da içerebileceği söyleniyor.
YIL SONU BAŞARI PUANI (YBP)
nbsp;6, 7 ve 8. sınıflarda, öğrencinin derslerden aldığı yılsonu puanlarının haftalık ders saati ile çarpılarak elde edilen toplam puan toplamının, haftalık ders saati toplamına bölümü ile hesaplanan puandır. Biraz karışık oldu sanırım. Daha basitçe yılsonu notları, o dersin haftalık ders saatiyle çarpılacak ve bu yılsonu puanları, haftalık toplam ders saatine bölünecek ve Yılsonu Başarı Puanı (YBP)elde edilecek. nbsp;Puanlama 100 üzerinden yapılacak.
nbsp;YEP Nedir ?
nbsp;Ortaöğretime Yerleştirmeye Esas Puan manasındadır. YEP, merkezi sınavlarının %70'i ile 6,7 ve8. sınıf YBP puanlarının ortalamasının %30'unun toplanması ile elde edilecek.
nbsp;Yani TEOG sınav sonuçları, öğrencinin nihai puanında %70 gibi yüksek bir oranda önem teşkil ediyor.
nbsp;Puan eşitliğinde ne olacak ?
nbsp;Öğrencilerin yerleştirme esas puanlarının (YEP) eşit olması durumunda
nbsp;- Tercih önceliği,
- Sırasıyla 8, 7 ve 6. sınıflardaki yılsonu başarı puanı yüksekliği,
- Özürsüz devamsız gün sayısının azlığı. Dikkate alınarak yerleştirme yapılacaktır.


SORULARA İLİŞKİN ÇALIŞMA YAPILACAK
Raporda, çalıştaylarda önerilen, ders kitapları ve materyallerinin yeni sistemin felsefesiyle uyumlu hale getirilmesinin, uygulamanın bütünlüğüne katkı sağlayacağının düşünüldüğü belirtildi. Raporda, soruların daha nitelikli, seçicilik düzeyi yüksek şekilde hazırlanması ve yanlış sorular konusunda dikkatin üst düzeyde tutulmasının sistemin kurumsallaşması adına yapılacak en önemli çalışmalardan olduğuna işaret edildi. Raporun sonuç bölümünde sınav sorularının niteliği, ülke genelindeki ölçme ve değerlendirme farklılıkları ve uygulama esnasında karşılaşılan sorunlarla ilgili çalışmalar yapılması gerektiği ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...