Sürpriz operasyonda, 'Bürokratlar, bakan çocukları gözaltında'

Sürpriz operasyonda, 'Bürokratlar, bakan çocukları gözaltında'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Savcı Zekeriya Öz'ün yürüttüğü operasyonu kabine de sonradan öğrendi, programlarını iptal etti. İş adamları, bürokratlar, bakan çocukları gözaltında.

İstanbul merkezli 'yolsuzluk' operasyonunda Fatih Belediye Başkanı, Halkbank Genel Müdürü ve üç bakanın oğullarının da aralarında bulunduğu 52 kişi gözaltına alındı.Mali polis, dün İstanbul ve Ankara'da birçok adrese eş zamanlı "yolsuzluk ve rüşvet" operasyonu düzenledi. İş adamları Ali İbrahimağaoğlu, Reza Zerrab, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğulları, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve bazı bürokratların da aralarında bulunduğu 52 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Ankara'da gözaltına alınan 5 kişi İstanbul'a gönderildi.Edinilen bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz ve ona bağlı olarak görev yapan Savcı Celal Kara'nın yürüttüğü üç ayrı soruşturma kapsamında, yaklaşık 2 yıldır teknik ve fiziki takip yürütülüyordu. Suçlamalar arasında "kara para aklama", "altın kaçakçılığı" ve "kamu görevlilerine rüşvet" gibi iddialar yer alıyor. Savcı Kara'nın, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir hakkında "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet" suçundan ayrı bir soruşturma yürüttüğü de bildirildi. Demir'in, "tarihi bir iş hanının otel yapılması" ve "Marmaray güzergahı üzerinde, aksi rapora rağmen 3 katlı bir otelin yapımına izin verdiği" iddia edildi.
Operasyonla ilgili resmi makamlardan tek açıklama ise İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'dan geldi. Mutlu, "Adli soruşturmanın devam ettiği aşamada farklı, ilave bir açıklama yapmam yasal olarak uygun değil" dedi.
Operasyonun ardından Ağaoğlu Şirketler Grubu, şirket merkezinde yapılan aramaya ilişkin tutanağı yayınladı. Açıklamada "İlgililer tarafından 'arama sonucunda herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanmadığı' hususu, tutanak ile tespit edilmiştir" ifadeleri yer aldı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...