Suriyeli çocuklar için okul açıldı

Suriyeli çocuklar için okul açıldı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, "Suriye'den gelenler bizim için çok değerli. Biz size gönlümüzü ve topraklarımızı açtık" dedi.

Başakşehir'de İkram Derneği tarafından Suriyeli ailelerin çocuklarının eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmeleri için Suriye Okulu açıldı. Göçmen Konutları'nda gerçekleşen okul açılışına Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, Sosyal İşler Müdürü Bekir Akbulut, Suriye Şam Alimler Birliği Üyeleri Seriya El-Rivayi, Mustafa El- Hamid, İkram Derneği Genel Sekreteri Süheyl El- Nasir, Aksa Okulları Genel Müdürü Salih Fadıl, Başakşehir Aksa Okulları Genel Müdürü El-Kerim Camus, uzaya giden ilk Suriye'li Muhammed Fares, Suriyeli aileler ve öğrencileri katıldı. Bir alışveriş merkezinde 450 öğrencisi ile eğitime 'merhaba' diyen Aksa Okulu'nun açılış törenine katılan Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş yaptığı konuşmada, "Bugün Suriyeli kardeşlerimizle birlikte olduğumuz için kendimizi çok bahtiyar hissediyoruz. Suriye'den gelen her mülteci bizim için çok değerli. Biz size gönlümüzü ve topraklarımızı açtık. Biz Başakşehir Belediyesi olarak Suriyeli kardeşlerimizin ne tür meselesi olursa olsun çözümü konusunda hiçbir yardımı esirgemeyeceğiz ve her zaman yanınızda olacağız" dedi. Türkiye ve Suriye arasındaki dostluk ilişkilerine değinen Aksa Okulları Genel Müdürü Salih Fadıl bu köklü dostluğun hiçbir şekilde bozulmayacağını belirtti. Fadıl; "Biz Suriye'nin son yaşadığı savaşta özelikle şunu gördük, hiç kimse Suriye ve Türkiye'nin arasını bozamaz" şeklinde konuştu. nbsp;İstanbul / İHA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...