Suat Kılıç Merzifon'da bir dizi açılışa katıldı

/ Kaynak: CHA
Suat Kılıç Merzifon'da bir dizi açılışa katıldı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / CHA

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye'yi yeniden ayağa kaldırmak için yepyeni bir medeniyet hamlesini adımlarını arka arkaya sıraladıklarını belirtti.

"Milliyetçilik namına mangalda kül bırakmayanlar; kuru gürültüyle milliyetçilik olmuyor. Kuru gürültüyle cumhuriyetçilikte olmuyor. Memleketin her köşesine hizmet edeceksin. Hizmet etmek yetmez, yaptığın o hizmeti gidip yerinde göreceksin." dedi. Bakan Kılıç, Amasya'nın Merzifon ilçesinde yapımı tamamlanan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Sentetik Çim Saha açılışı ve Gençlik Merkezi temel atma törenlerine katıldı. nbsp;Bakan Kılıç, program öncesi yaptığı konuşmada, Türkiye'de yatırımların devam ettiğini, görmek isteyenlerin gördüğünü, anlamak isteyenlerinde anladığını söyledi. nbsp;Türkiye'nin başarılarının dünyanın her tarafında adeta parmak ısırttığını kaydeden Bakan Kılıç, "Ülkemizde çok güzel işler başarılıyor. Görmek isteyenler görüyor, anlamak isteyenler anlıyor. Ama kalp gözü kapalı olanlar, gönül gözü görmeyenler, dilleri hakikati söylemeye, kulakları doğruları anlamaya kapalı olanlar ve gözleri de gerçeği görmekten her geçen gün uzaklaşanlar, Türkiye'de yaşanan bu güzellikleri fark edemiyor. Fakat dünyanın her tarafında Türkiye'nin başarıları adeta parmak ısırtıyor. Bugün bu ülke 16 milyon ilkokul, ortaokul, lise talebesine her yıl 199 milyon adet kitabı poşetleriyle beraber okulların açıldığı birinci gün sıraların üzerine koyabilen bir ülkedir. nbsp;Bugün bu ülke A'dan Z'ye, 7'den 70'e bütün vatandaşlarına sadece T.C. kimlik numarasını alarak hastanelerinde, özel hastanelerinde bile sağlık hizmeti verebilen bir ülkedir. Bugün Türkiye İngiliz hükümeti bile üniversite öğrenim harçlarını 3 katına çıkarırken, üniversitedeki gençlerimizin harçlarını kaldıran sıfırlayan bir ülkedir. 11 senede nereden nereye geldik. Allah bu başarıları daim etsin diyorum. Hükümetimize, Başbakanımıza, bu başarılan mimarı olan kadrolarımıza Allah zeval vermesin. Ayaklarımızı taşa değdirmesin." ifadelerini kullandı.

"KARANLIK ODAKLAR BİZİM YAPTIKLARIMIZI YIKMAK İÇİN GECELERİNİ GÜNDÜZLERİNE KATIYOR"
Kaderine terk edilen, karanlık tünellere sokulan Türkiye'yi yeniden ayağa kaldırmak için yepyeni bir medeniyet hamlesinin adımlarını arka arkaya sıraladıklarını anlatan Kılıç; "Bizler bunun için çalışırken, bizler bunun için gayret sarf ederken, hiç kuşkunuz olmasın karanlık odaklar bizim yaptıklarımızı yıkmak için gecelerini gündüzlerine katıyor. Türkiye için bir tane güzel rüyaları yok. Türkiye için bir tane iyi düşünceleri yok. Türkiye için bir tane hayırlı hamleleri, unutulmayacak güzel şık bir istekleri yok. Rüyaları rüya değil kabus. Yolları yol değil, çıkmaz sokak. Karanlık tünellerin içine kendi karanlık zihniyetleriyle birlikte ülkemizi de sokmak için yapmadıkları numara kalmadı. Yalanları bitmez, bitmiyor. İftiraları tükenmedi, tükenmiyor. Bunların mayasında tahrip etmek var. Yakmak var, yıkmak var, kardeş kavgası var. Ama evvel Allah hükümetimiz, yöresel kadrolarımız, aklıselim sağduyulu insanlarımız bu karanlık oyunlara geçit vermiyor, vermiyoruz. nbsp;Gençlerin yeniden sokaklarda birbirine düşürülmesine, kardeşlerin yeniden kardeşkanı dökmesine fırsat vermedik, vermiyoruz. Bırakın yeni kavgalar çıkarmayı, var olan kavgaları bitirmek için gecelerimizi gündüzlerimize katıyoruz. Ama karşımızda değişik bir zihniyet var. Buna muhalefet denemez, yaptıkları da muhalefet değil zaten. Karşımızda gördüğümüz adeta kendi yumurtasını pişirmek için komşunun samanlığını aleve veren karanlık zihniyet. Sokakları göz kırpmadan yangın yerine çevirmeye teşebbüs edebiliyorlar. Polise molotof kokteyli atabiliyorlar. Kamu binalarının camını, çerçevesini indirebiliyorlar. İnsanlara saldırabiliyorlar. Kılık kıyafetini, giyim kuşamını beğenmedikleri bu ülkenin insanlarına kendileri kadar bu ülkenin yurttaşı olan kardeşlerimize saldırabiliyorlar. Her ne olursa olsun bize düşen kardeşlik türküleri söylemektir. nbsp;Her ne olursa olsun bize düşen; Türkün, Kürtün, Arabın, Alevinin Sünninin kaderinin birlikte yazıldığı bu topraklarda sonsuz barışı inşa edecek şekilde medeniyetimize sahip çıkmaktır. Bize düşen farklı olana anlayış göstermektir. Bize düşen ötekileştirmeden herkesi sarıp, sarmalamak herkesi kucaklayıp bağrına basmaktır. Bize düşen yeni bir kardeş kavgasına açılacak yolların tamamını tıkamak, kardeşlerin uzlaşması için kucaklaşması için gereken bütün yolları da açmaktır."


"Sağda solda burun kıvıranlara, kulak tıkayanlara hiç kulak asmayın. 11 yıldır bu hareket hizmet yolculuğuna nice büyük badirelerden geçerek ama bir an olsun es vermeden teneffüsse girmeden devam ettik." diye konuşan Kılıç, "Bundan sonra da aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Çok konuşanlar geçmişte hiçbir iş yapmadılar. Hiçbir eseri, ayağa kaldırmadılar. Hiçbir vizyon katmadılar. Ama bugün bin şükür nice güzel eserleri ilimize, ilçemize kazandırıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı olan 2023 yılına çok daha güçlü, çok daha dinamik, çok daha sağlıklı, çok daha parlak ve donanımlı nesillerle hazırlanma imkanını bulmuş olacağız. Herkes kendi ideolojisi adına mangaldan kül savururken, bu ülkenin 76 milyon evladı gerçekten çalışarak bizimle yürüyerek, üreterek, geleceği kavrayarak Cumhuriyetimizin 100. Yılında dünyanın en güçlü on ülkesi arasına girmesi için üzerine düşen vazifenin bir fiil gereğini ortaya koyacak. Milliyetçilik namına mangalda kül bırakmayanlar; buradan son olarak da onlara sesleniyorum kuru gürültüyle milliyetçilik olmuyor. Kuru gürültüyle cumhuriyetçilikte olmuyor. Memleketin her köşesine hizmet edeceksin. Hizmet etmek yetmez, yaptığın o hizmeti gidip yerinde göreceksin." şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...