Şu an Türkiye'de saat kaç, saatler ilerimi alındı | 26 Mart Pazar saat kaç oldu TIKLAAA

Düzenleyen:
Şu an Türkiye'de saat kaç, saatler ilerimi alındı | 26 Mart Pazar saat kaç oldu TIKLAAA

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Saat kaç. Şu an Türkiye'de saat kaç, saatler ilerimi alındı. Google’ın Saati Kaç? Avrupa ülkelerinde bu gece yarısından sonra saatler 1 saat ileri alınarak 'Yaz saati' uygulamasına geçildi. Böylece Avrupa ülkelerinin Türkiye ile arasındaki 1 saatlik fark ortadan kalkacak. Ancak Türkiye'de 1 saat geri alınmasına son verilerek, yaz saati kalıcı hale getirilmesi üzerine saatler geri alınmamıştı. Bu durum bazı cihazların otomatik saat güncellemesi yapması ile kafa karışlıklığına sebeb olabilir... Saat kaç? Şu an saat kaç? Peki İstanbul, Ankara, İzmir ve Türkiye genelinde şu anda saat kaç? İşte saat kaç ile ilgili detaylar...

Şuan Saat Kaç, TRT saati kaç, saatler geri alındı mı? Saat kaç, Saat şu anda kaç? Google'ın saati kaç, Saat kaç. Şu an Türkiyede saat kaç, saatler ilerimi alındı.  Peki İstanbul, Ankara, İzmir ve Türkiye genelinde şu anda saat kaç? İşte saat kaç ile ilgili detaylar... Avrupa gece yarısından itibaren yaz saati uygulamasına geçildi ve saatler bir saat ileri alındı. Türkiye’de bazı vatandaşların cep telefonları da otomatik olarak saat değişikliğini yaptı ve saatleri ileri alındı.  Türkiye'de Bakanlar Kurulu'nun aldığı, 7 Eylül 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararıyla, 30 Ekim'den itibaren, saatlerin 1 saat geri alınmasına son verilerek, yaz saati kalıcı hale getirilmişti. Böylece 1973'ten bu yana her yıl, Mart'ta 1 saat ileri alınan saatlerin, Ekim'de bir saat geri alınması uygulamasına son verilmiş zaman GMT+3 diliminde sabitlemiş olmuştu. Uygulama ile Türkiye'nin Ortadoğu ve bazı Afrika ülkeleriyle saat farkı ortadan kalkmış, Avrupa ülkeleriyle saat farkı 1 saatten 2 saate, İngiltere ile de 2 saatten, 3 saate çıkmıştı.  Saatlerde değişiklik soruları soruldu. Avrupa ülkelerinde saatin ileri alınmasıyla Türkiye arasındaki zaman farkı yine 1 saate, İngiltere ile 2 saate düşmüş olacak.  Avrupa'da saatler ileri alınınca Türkiye'de de bazı cep telefonlarının saatinin otomatik olarak değiştiği belirtiliyor. Bugün sık sık 'şu an saat kaç' sorusunu duyabilirsiniz... 


OTOMATİK SAAT UYGULAMASI NASIL KALDIRILIR?

Android: Telefonunuzun ayarlar bölümünden "Genel" e tıklayın. Daha sonra "Tarih ve saat" kısmına gelerek, işaretli olan "Otomatik tarih ve saat" alanını devre dışı bırakın.

İOS: Telefonunuzun "Ayarlar" bölümünden "Genel" alanına gelerek "Tarih ve Saat" bölümüne girin. Ardından "Otomatik Ayarla" özelliğini devredışı bırakarak, manuel olarak saatinizi ayarlayın.

Akıllı telefon yaz saati otomatik ayarlama nasıl yapılır?

Bu yazacağımız menülerin işletim sisteminin versiyonuna göre değişmekte olup bu ayarları yaklaşık olarak bulabilirsiniz.

iPhone yani İOS sistemi kullananlar için saat ayarı şu şekildedir:

Ana Menü→Ayarlar→Genel→Tarih ve Saat →”Otomatik Ayarla” özelliğini aktif hale getirmelisiniz.

Android yani Samsung, HTC, Casper, Lg gibi Android kullananlar için saat ayarı;

Ana Menü→Ayarlar→Tarih ve Saat→”Otomatik tarih ve saat” ve “Otomatik saat dilimi” ayarlarını aktifleştirin.

AVRUPA'DA 1 SAAT İLERİ ALINDI

Avrupa ülkelerinde 26 Mart pazar günü saat 03.00’te 1 saat ileri alınması ile Türkiye arasındaki zaman farkı yine 1 saate, İngiltere ile 2 saate düşmüş olacak. Türkiye ise saatler aynı kaldı. Ancak bazı elektronik cihazların otomatik olarak saati değitirdiği belirtiliyor. Bu nedenle çok sayıda kişi sosyal medyada paylaşımlarda bulunmaya başladı. 

Şu an Türkiye'de saat kaç, saatler ilerimi alındı | 26 Mart Pazar saat kaç oldu TIKLAAA
AVRUPA'DA SAATLER 26 MART PAZAR GÜNÜ 1 SAAT İLERİ ALINACAK

Avrupa ülkelerinde 26 Mart pazar günü saat 03.00'te 1 saat ileri alınması ile Türkiye arasındaki zaman farkı yine 1 saate, İngiltere ile 2 saate düşmüş olacak.
 

YAZ SAATİ UYGULAMASI NEDİR?

Yaz saati uygulaması dünyanın bir çok Ülkesinde uygulanmakta olan çok büyük bir değişikliktir. Bu değişikliğin asıl amacı Güneş ışığından daha fazla yararlanmak ve enerji tasarrufu konusunda kazanım elde edebilmek için yapılır. Türkiye’de yaz saati uygulaması döneminde Ülkemizin ulusal saatini Iğdır’ın yerel saatine göre ayarlarız. Genellikle ilkbahar başlangıcında saatlerimizi ileri alırız. Bu uygulama ile sabah saatinden alınan 1 saat öğleden sonra ki bölüm de Güneşin daha geç batmasını sağlayarak güneş ışığından daha fazla yararlanmamızı sağlamaktadır.

TELEFONLARIN SAAT AYARLARI NASIL YAPILIR?

Android telefonları için
Telefonunuzun menüsünden Ayarlar kısmına girin. Ayarlar kısmında 'Tarih ve Saat' bölümünü bulun ve girin. Yan ekranda görülen "Otomatik Tarih ve Saat" ile "Otomatik Saat Dilimi" ayarlarını aktif durumdan pasif duruma getirebilirsiniz.
iPhone'lar için
Telefonunuzun menüsünden Ayarlar kısmına gelin. Genel Kısmını seçin. Genel kısmında 'tarih ve saat' bölümünü bulun. Tarih ve Saat bölümünde "Otomatik Ayarla" kısmını bulun ve onu devre dışı bırakın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...