Standard & Poor’s Türkiye’nin not görünümünü yükseltti

Düzenleyen:
Standard & Poor’s  Türkiye’nin not  görünümünü yükseltti

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor’s’tan moral veren karar geldi.

Kuruluş, Türkiye’nin not görünümünü ‘negatif’ten ‘durağan’a yükseltti. BB seviyesindeki kredi notunu da teyit etti. Bu sürpriz karara gerekçe olarak, kamunun yatırımlarındaki artışın yanı sıra, reform kararlılığının sürmesini gösterdi. Kuruluş, 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından, 20 Temmuz 2016’da Türkiye’nin BB+ olan notunu BB’ye düşürmüş, görünümü negatif olarak belirlemişti.
Kuruluştan yapılan açıklamada, Türkiye’nin yabancı para cinsinden kredi notunun “BB” ve yerli para cinsinden kredi notunun da “BB+” seviyelerinde sabit tutulduğu belirtilen açıklamada, “Görünümde yapılan revizyon, politika yapıcıların önemli reformları uygulamaya yönelik adımlarına devam edeceğine yönelik görüşümüzü yansıtıyor” ifadesine yer verildi. Derecelendirme kuruluşu, durağan görünümün, Türk ekonomisinin uzun süredir devam eden bölgesel ve iç kaynaklı risklere karşı gösterdiği direnci yansıttığını vurguladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Hükümetin politikalarının kademeli olarak dış kırılganlıkları azaltmaya odaklandığına inanıyoruz. Durağan görünüm Türk ekonomisinin uzun süredir devam eden bölgesel ve iç kaynaklı risklere direncini yansıtıyor. Görünümde yapılan revizyon, politika yapıcıların önemli reformları uygulamaya yönelik adımlarına devam edeceğine görüşümüzü yansıtıyor.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...