Standard Poor's Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

Standard   Poor's Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard Poor's Türkiye'nin kredi notunu korudu

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard amp; Poor's (S amp;P) Türkiye'nin kredi notuyla ilgili açıklamasını yaptı. S amp;P Türkiye'nin BB+ olan notunu korudu. S amp;P Türkiye'nin kredi görünümünü de 'negatif'te korudu. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S amp;P, Türkiye'nin kredi notunu BB+, görünümünü negatif olarak korudu. Görünümün negatif kalmasının nedeni 2015 yılında da Türkiye'nin dış finansmana bağımlı olmasının neden olacağı aşağı yönlü riskler olarak belirtildi. S amp;P,'süregelen dış kırılganlıklar Türkiye'nin büyüme potansiyelini sınırlamaya devam edecek' dedi. S amp;P, ayrıca Türkiye'de iç talebin yavaşlaması ve Türk Lirası'nın zayıflaması sonucunda cari açığın gayri safi yurtiçi hasılaya oranının bu yıl yüzde 5,2'ye gerileyeceğini öngördü.
nbsp;
'POLİTİK RİSKLER ARTABİLİR'
Hükümetin açıkladığı yapısal reform takvimine karşın, 2015 genel seçimlerine ve jeopolitik risklere bağlı olarak politik risklerin artabileceğine dikkat çekilen raporda, "Türkiye'nin kilit önemdeki kurumlarının denetim mekanizmalarında son dönemdeki erozyonun yanı sıra karar alma mekanizmalarının merkezileşmesi, yatırımcı güvenine ve ekonomik istikrara karşı bir risk oluşturabilir" denildi.

İŞSİZLİK ARTABİLİR UYARISI nbsp;
"Büyümenin yüzde 3 seviyelerinde kalmasıyla işsizlik artabilir ve bu da mevcut kutuplaşmayı körükleyici bir faktör olabilir" denilen raporda, "Son olarak Suriye ile Irak'taki mezhepsel ve etnik gerginliklerin yansımaları politikaları daha öngörülemez hale getirebilir" değerlendirilmesi yapıldı. S amp;P, Mayıs ayında yaptığı değerlendirmede de herhangi bir değişikliğe gitmeyerek, Türkiye'nin kredi notunu "BB+" olarak teyit etmiş, görünümü "negatif"te bırakmıştı. Mayıs ayında yapılan açıklamada ihracat performansındaki toparlanmaya bağlı olarak kısmi bir daralma işareti bulunsa da cari açığın halen yüksek seviyede olduğu belirtilirken, "Not görünümünü negatifte bırakmamız, 2014-2015 için yaklaşık yüzde 2,6 büyüme öngörsek de ekonomide sert bir düşüş olasılığını üçte bir olarak görmemizin bir yansıması... Bu durum mali sektörün ve kamu finansmanının performansını zayıflatarak Türkiye'nin notunu düşürmemize neden olabilir" ifadelerine yer verilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...