Son dopingli Nevin Yanıt

Son dopingli Nevin Yanıt
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Milli atlet Nevin Yanıt yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle 2 yıl men cezasına çarptırıldı.

Türk atletizmi üst üste gelen doping nbsp;haberleriyle sarsılmaya devam ediyor. Neredeyse her ay patlak veren doping zincirine dün de Avrupa Şampiyonu Nevin Yanıt eklendi. Geçtiğimiz şubat ayı başında kendisine uygulanan doping testinin sonucu pozitif çıkan Nevin Yanıt, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından disiplin kuruluna sevk edilmişti. Karara itiraz eden milli atlet, B numunesinin açılmasını istemişti. nbsp;B numesinin de pozitif çıkması sonucu disiplin kurulu, nihai kararını verdi ve milli atleti 2 yıl spor müsabakalarından men etti.
UNVANINI KAYBEDECEK
Ceza 2015 yılı şubat ayına kadar geçerli olacak. Bu yıl İsveç'te düzelenen Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda altın kazanan Nevin Yanıt, alınan kararla birlikte unvanını da kaybedecek. 2007 yılında nbsp;23 Yaş Altı Atletizm Şampiyonu olan Yanıt, 2010 ve 2012 yılllarında da Avrupa Şampiyonluğu elde etmişti. Federasyonun, Aslı Çakır Alptekin ve Pınar Saka'nın dosyalarını ise incelemeye devam ettiği öğrenildi. Geçtiğimiz ay İngiltere'de yapılan Avrupa Takımlar Şampiyonası'nda da tam 13 Türk sporcuda dopinge rastlanmıştı.

YILDIRIM: ARAŞTIRACAĞIZ
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Hüseyin Yıldırım, "Nevin'in madde kullanmasına sebep olan durumları araştıracağız. Madde kullanımında kötü amaçlı başka kişiler mi var, antrenörden mi kaynaklanıyor ya da atletin bir bağımlılığının olup olmadığına bakılacak" dedi. Öte yandan ceza sonrası oldukça üzülen Nevin Yanıt'ın telefonlarını kapatarak kimseyle görüşmeme kararı aldığı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...