Seda Sayan hakkında suç duyurusu!

Seda Sayan hakkında suç duyurusu!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Şarkıcı Seda Sayan, 2 eşini öldüren adamı canlı yayına çıkarması ile gündem damgasını vurdu. Sayan canlı yayında eleştirilere sert bir dille cevap verdi

Seda Sayan'ın 2 eşini öldüren adamı canlı yayına çıkarması sosyal medyada büyük tepki çekmiş, programın yayından kaldırılması için kampanya başlatılmıştı. Hatta, programının sponsoru Schafer tepkilerden sonra sponsorluktan geri çekilmişti. Seda Sayan eleştirilere canlı yayında yanıt verdi.


"BENİ ELEŞTİRENLER AZINLIK"
Sık sık kendini eleştirenlere "Siz kimsiniz!" diyerek tepki gösteren Seda Sayan, her akşam başını yastığa koyduğunda rahat uyuduğundan bahsetti. Kendisini eleştirenlerin azınlık olduğunu, Türkiye'nin her köşesinden aldığı dualarla korunduğunu ifade etti.
nbsp;
"ONA 'SENİ ALLAH AFFETSİN' DEDİM"
Seda Sayan ayrıca, 2 eşini öldüren adama, "Biz babamızdan çok çektik. Ama yine de ben keşke babam yaşasaydı da onu daha iyi yaşatsaydım. Ama benim kadar vicdanlı kadın bile senin gibi bir babayı asla affetmezdim. Seni Allah affetsin." dediğini anlattı.
nbsp;
"SİZ KİM ELEŞTİRİYORSUNUZ YA!' HALK BENİ SEVİYOR VERGİ REKORTMENİ YAPIYOR"
Annesinin hiçbir kadın kadar ezilmediğini, yıllarca annesinin babasından nasıl şiddet gördüğünü, şiddeti kınadığını ve bunu yıllarca anlattığını ifade eden Seda Sayan devamında, "Siz kimi eleştiriyorsunuz ya! Siz dönün de bir kendinize bakın. Karşınızda Seda Sayan var. Bu halkın sevdiği, bu halkın getirdiği. Ben vergi rekortmeni kendim olmuyorum onlar yapıyor" şekinde konuştu. Star


RTÜK HAREKETE GEÇTİ
RTÜK'ten konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: Show TV kanalında yayınlanan Seda Sayan Show adlı programa, iki eşini öldüren bir kişinin konuk edilmesi nedeniyle sosyal medyada yoğun tepki gösterilmiş, 444 1 178 RTÜK İletişim Merkezine de telefon ve elektronik posta yoluyla pek çok şikayet gelmiştir. Bazı izleyiciler, Üst Kurul'un programa müdahale etmemesini de tepkiyle karşılamışlardır. Üst Kurulun programlara yayından önce veya yayın sırasında herhangi bir şekilde müdahale etme yetkisi bulunmamaktadır. Üst Kurul, programları yayınlandıktan denetler ve yayın ihlali görülen programlarla ilgili olarak müeyyide uygular.
Seda Sayan hakkında suç duyurusu!



PROGRAM İNCELEMEYE ALINDI
Yayınlanan programlarda hangi konuların ele alınacağı, kimlerin konuk olarak davet edileceği, editoryal bağımsızlıkları gereğince medya hizmet sağlayıcı kuruluşların inisiyatifindedir. Ancak editoryal bağımsızlık, medya hizmet sağlayıcıların hiçbir kurala tabi olmaksızın yayın yapabileceği anlamına gelmemektedir. Gerek ulusal yayıncılık mevzuatımız gerekse Türkiye'nin imzaladığı görsel-işitsel medyaya ilişkin hukuki metinlerde editoryal bağımsızlık kadar 'yayıncının sorumluluğu' kavramına da vurgu yapılmaktadır. Bu çerçevede izleyicilerin yoğun tepkisine neden olan söz konusu program, uzmanlar tarafından değerlendirilmekte olup, Üst Kurulca herhangi bir müeyyide kararı alınması halinde kamuoyuna bilahare bilgi verilecektir."


KADIN KATLİAMI VAR GRUBU'NDAN SAYAN'A SUÇ DUYURUSU
Grubun basın açıklaması şöyle; Maalesef kadın cinayetleri sürerken bu cinayetlerden katiller kadar engellemeyen devlet, cezalandırmayan yargı ve meşrulaştıran medya da sorumludur. Bizler mahkemelerden televizyon programlarına bu sorumluluğu hatırlatmak için mücadele ediyoruz. Oysa bu sorumluluk herkesin, hepimizin!
nbsp;
Medyada suçun ve suçlunun övüldüğü, kadınlara yönelik şiddete yataklık eden bir dile, görsel kullanımına ve yayınlara çok sık rastlıyoruz maalesef. Hasret'i 43 yerinden yaralayan Yakup Kara'yı konuk eden Kanaltürk'ten sonra, 2 Eylül 2014 tarihli, Seda Sayan Show'da evlendiği-birlikte olduğu beş kadından ikisini öldüren katil koca Seda Sayan'ın "hiç bu kadar güler yüzlü katil gördünüz mü" nazireleri arasında ağırlandı. Suç ve suçlu Seda Sayan tarafından açıkça övüldü ve tüm program boyunca kadınlara yönelik şiddete yataklık edildi. 4 Eylül Perşembe günü, saat:17:00'de programı yaptığı stüdyonun önünde Seda Sayan'ı kınayacak ve hakkında suç duyurusunda bulunacağız. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...