Salam sucuk diye sakatat yiyoruz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri
Afyon'da yapılan laboratuvar analizlerinde, salam ve sucukların içine, çok miktarda sakatat katıldığı tespit edildi
Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde yapılan laboratuvar incelemesinde "Yüzde 100 et" ibaresiyle satılan ürünlerde sakatat ürünlerine rastlandı. Türkiye'nin birçok şehrinden gönderilen kıyma, salam, sosis, sucuk, köfte, kavurma gibi et ve et ürünlerinin analizi yaptıklarını belirten Veteriner Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Artay Yağcı, bazı firmaların daha fazla kâr elde etmek için çeşitli hilelere başvurduğunu belirtti. Sağlıklı beslenme için hayvansal gıdalardan etin başta geldiğini anlatan Doç. Dr. Yağcı, "Yüzde 100 et ibaresiyle satışa sunulan ürünlerin içinde dalak, işkembe, yürek, bağırsak, akciğer, meme gibi sakatatın yanı sıra kemik, deri, kıkırdak ve kıl gibi maddeler tespit ettik. Bu durum, standartlara uygun ve yüksek kalitede üretim yapan firmalara karşı haksız rekabete sebep olduğu gibi halk sağlığını da tehdit ediyor" dedi.