Rusya'ya ait yolcu uçağı düştü

Rusya'ya ait yolcu uçağı düştü

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Mısır emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Sina Yarımadası'nda Rusya'ya ait bir yolcu uçağı düştü.

Uçak kalktıktan 23 dakika sonra radar irtibatı kesildi. Olay yerine ulaşan yetkili: Sina'ya çakılan uçak tamamen parçalanmış.Şarm El Şeyh'den St. Petersburg'a uçan uçağın radardan kaybolduğu bildirildi. "Youm 7" portalında yer alan habere göre, Mısır güvenlik kuvvetlerinin olay yerini incelemeye aldığı ve Sina'nın kuzeyinde bulunan El Ariş kentinden 20 ambulansın gönderildiği belirtildi.


Daha önce Rusya Hava Kurumu Şarm El Şeyh'den St. Petersburg'a uçan "Kogalımavia" havayolları şirketine ait 9268 sefer numaralı Airbus-321 uçağının 6.21'de Mısır'dan havalandığı ve 23 dakika sonra radardan kaybolduğunu bildirmişti. Uçakta 217 yolcu ve 7 mürettebat bulunuyordu. Olay yerine ulaşan yetkili: Sina'ya çakılan uçak tamamen parçalanmış. Yolcuların büyük bölümü hayatını kaybetti. Uçağın enkazı Mısır'ın Sina bölgesinde El-Ariş şehrinin güneyinde tespit edildi.'Govarit Moskova' radyosu Kahire Rus Büyükelçisi'ne dayandırarak verdiği haberde Mısır semalarında düşen 9268 sefer sayılı "Kogalymavia" uçağında bulunan bütün yolcuların Rus vatandaşı olduğunu açıkladı.
 
Reuters'e konuşan ismi açıklanmayan yetkili: "Uçağın parçalanan bölümlerinden birinde yolcuların sesleri duyuluyor. Kurtarma ekibinin ulaşmaya çalıştığı bölümde hayatta kalan yolculara ulaşmaya çalışıyoruz."Olay yerinde bulunan Mısırlı yetkili: "En az 5 çocuğun cesedi bulundu. Uçak ikiye bölünmüş. Diğer cesetler oturdukları koltuklarda sıkışmış durumda." 
 
217 yolcusu bulunan uçakta 17 çocuğun olduğu bildirilmişti. Rus haber ajansı Ria Novosti'nin verdiği habere göre düşen uçaktan sağ kurtulan olmadı.Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mısır'da hayatını kaybeden yolcuların ailelerine başsağlığı dileklerini iletti. Putin, yetkililere hayatını kaybedenlerin ailelerine yardımcı olmaları talimatını verdi.
 
ÇEŞİTLİ İDDİALAR
 
Rus haber kaynakları, uçakta 224 yolcu ve mürettebat bulunduğunu bildirdi.
Airbus A-321 tipi uçak Rus Havayolu Şirketi Kogalymavia tarafından işletilmekteydi.


Kıbrıs havasahasında radar bağlantısı kesilen uçak Mısır'ın Şarm el-Şeyh şehrinden Rusya'nın St. Petersburg şehrine hareket ediyordu.Airlive.net'de yer alan bilgiye göre, Mısırlı yetkililer Sina üzerinde radar irtibatı kesilen uçakla iletişimin sağlandığını ve uçağın şu anda Türkiye üzerinden geçmekte olduğunu bildirdi. Uçakla radar iletişimi Türk yetkililer tarafından kuruldu. Bu bilgi daha sonra Airlive.net sitesinden silindi. 


Uçak Türk hava sahasına girmedi


MISIR'da düşen Rus Metrojet Havayolları'na ait yolcu uçağının Türk hava sahasına girmediği açıklandı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkililerine göre, uçak kalkıştan sonra Sina Çölü'nü aşacak ve arkasından Akdeniz üzerindeyken Türk Hava Sahası'na girecekti. EI-ETJ tescilli Airbus A321 tipi uçağın Türk Hava Sahası'na girmediği DHMİ yetkilileri tarafından doğrulandı. Rus şirketin içinde 224 yolcu ve mürettebat bulunan uçakla son temas kalkıştan 23 dakika sonra 9 bin 300 metre yükseklikte Sina Çölü'nde kuruldu.


DÜŞEN UÇAK ONUR AIR'DE UÇTU
 
Şarm-el Şeyh'ten kalktıktan 23 dakika sonra Sina Çölü'nde düşen Rus Metrojet Havayolları'nın EI-ETJ tescilli uçağının, 9 yıl boyunca Onur Havayolları'nda uçtuğu ortaya çıktı.
 
Eski adı Kolavia olan Metrojet, 2009 yılında, Onur Havayolları'nın da sahibi olan Cankut Bagana tarafından kuruldu. Havayolu, kuruluşu sırasında iki Airbus A320 tipi uçağı da Onur Air'den kiralamıştı. Rusya'da charter olarak adlandırılan tarifesiz seferler yapan şirket, 2014'te adını 'Metrojet' olarak değiştirdi. Halen havayolunun filosunda 5 adet A321 ile iki adet CRJ200 tipi toplam 7 uçak bulunuyor.Sina Çölü'nde düşen Airbus A321 tipi uçak, 1997 yılında imal edildi. İlk uçuşunu 9 Mayıs 1997'de yaptı. ILFC finansal kiralama şirketine ait olan uçak, 2003 yılında Onur Havayolları tarafından kiralandı. 220 koltuklu A321, TC-OAE tescili ile 2012 yılına kadar uçtu. Daha sonra 663 imalat numarasına sahip uçak Kolavia tarafından kiralandı. Rus tescili EI-ETJ oldu.
 
Rusya Dışişleri Bakanlığı: Uçak ile ilgili araştırmaya başlandı kesin bilgiye ulaşıldığında basın açıklaması yapılacakRusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Temsilcisi Mariya Zaharova, Mısır'da bulunan Rusya Büyükelçiliği yetkililerinin Rus uçağının durumunu araştırmaya başladıklarını bildirdi.Zaharova, "Rusya Büyükelçiliği yetkilileri 'Kogalımavia' Rus havayolu şirketine ait uçağın durumunu araştırıyor. Kesin bilgi elde edildiğinde basına açıklama yapılacak" dedi.


Kaynak:GAZETEVATAN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...