Putin: Rejim ve Kürt güçler birleşmeli

Putin: Rejim ve Kürt güçler birleşmeli

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi'de bu yıl 12.'si düzenlenen Valday Kulübü Toplantısı'nda konuştu.

Putin'in gündeminde Ortadoğu'da yaşanan sorunlar var. Rusya Devlet Başkanı Putin Suriye'de rejim ve Kürt güçlerinin birleşmesi gerektiğini söyledi.

Putin'in açıklamsına göre " Teröristler ılımlı ve ılımlı olmayan diye ikiye ayrılmamalı. Suriye'deki terörist grupları yenmek tüm problemleri çözmeyecek ancak siyasal çözüm için gerekli koşulları yaşatacak."

Rusya Devlet Başkanı ayrıca Rus askeri harekatı Şam'da siyasi siyasi geçiş için gereken sürece yardım edeceğini bildirdi.Putin batıyla Suriye'deki askerlerin pozisyonlarıyla igili bilgi alışverişine başlamaya yakın olduklarını da belirtti.

"SURİYE'DE HÜKÜMET VE KÜRTLER GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRMELİ"

Suriye'de hükümet güçleri ve Kürt güçler terörle mücadelede güçlerini birleştirmeli. Suriyeliler geleceklerinin nasıl olacağına baskı, ültimatom ve şantajlarla değil uluslararası toplumun desteğiyle karar vermeli.

Suriye'deki terörist gruplara yönelik hava operasyonlarımızın olumlu bir etkisi olacak. Amacımız bu ülkedeki krizin siyasal çözümü için gerekli koşulları oluşturmak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...