Putin çok üzgün, Obama ile görüşemeyecek

/ Kaynak: CHA
Putin çok üzgün, Obama ile görüşemeyecek

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / CHA

Vladimir Putin'in, ABD Başkanı Barack Obama ile Bali'de yapılacak APEC zirvesinde görüşemeyeceği için üzgün olduğu açıklandı.

Kremlin basın danışmanı Dmitri Peskov yaptığı değerlendirmede, görüşme için yeni fırsatlar beklediklerini, ikili ilişkilerde üst düzey diyaloğa ihtiyaç olduğunu söyledi. Rusya ve ABD arasında ikili ilişkiler ve Suriye başta olmak üzere bir dizi sorun olduğuna değinen Peskov, "Gelişmeleri anlıyoruz. Sorunların çözüme kavuşacağına inanıyoruz. İkili görüşme için sunulacak yeni bir fırsatı bekliyoruz." dedi. ABD Başkanı Obama, CIA eski çalışanı Edward Snowden'e geçici siyasi sığınma hakkı verdiği gerekçesi ile 3-4 Eylül tarihlerinde Moskova'da yapılacak Rusya-ABD zirvesini iptal etmişti. Obama, St. Petersburg'da yapılan G20 zirvesinde ise basına kapalı olarak Putin'le görüşmüş, Suriye'nin kimyasal silahlardan temizlenmesi konusunda mutabakata varmıştı. Endonezya'nın adası Bali'de 7 Ekim'de yapılacak APEC zirvesinde Putin, Obama ile ikili bir görüşme yapmayı planlıyordu. Kremlin dış politika danışmanı Yuri Uşakov, görüşmenin Amerikan tarafına iletildiğini ve olumlu cevap beklediklerini ifade etmişti. Peşkov, ABD heyetinde yer alacak Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la bir araya geleceğini bildirdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...