Prag'da sır patlama! Filistinli büyükelçi oldu

Prag'da sır patlama! Filistinli büyükelçi oldu

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Filistin'in Prag Büyükelçisi Cemal el Cemal, evinde meydana gelen patlamada hayatını kaybetti.

Sabah saatlerinde Çek Cumhuriyeti'nin Suchdol semtinde gerçekleşen patlamada ciddi şekilde yaralanan Cemal, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Patlamanın olduğu eve yeni taşındığı ifade edilen 56 yaşındaki büyükelçinin komada tutulduğu açıklanmıştı. Cemal'in bir kasayı açtığı sırada meydana geldiği belirtilen patlamayla ilgili Reuters'a konuşan Filistinli bir kaynak, "Eski evinden yeni evine bir kasa taşımıştı. Kasayı açınca patlama oldu" dedi. Çek yetkililer, patlamanın kaza sonucu gerçekleştiğini düşünüyor. Çek hükümetinden bir kaynak Reuters'a yaptığı açıklamada, patlamanın muhtemelen kasanın üzerindeki güvenlik mekanizmasının yanlışlıkla harekete geçirilmesinden kaynaklandığını söyledi.

Bazı kasalarda, kilidiyle oynanması halinde içindeki gizli belgelerin imha edilmesini sağlayan bir düzenek bulunduğu biliniyor. Çek polisi de ilk incelemeler sonucunda, bunun bir terör saldırısı olmadığı sonucuna varıldığını açıkladı.

AİLESİ DE EVDEYDİ
Yeni yılın ilk gününde meydana gelen olay sırasında Cemal'in ailesinin de evde olduğu ancak patlamada Filistinli diplomat dışında ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, olayla ilgili soruşturmada Çek yetkililere yardımda bulunulması için Prag'a bir heyet gönderdiğini duyurdu.
Prag'da sır patlama! Filistinli büyükelçi oldu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...